var ml_account = ml('accounts', '2034694', 'y6p2v9t0n2', 'load');
Blab.im contentmarketingVergeet Facebook. Vergeet Twitter. Vergeet Instagram. Vergeet LinkedIn. Vergeet Periscope. Vergeet Medium. Vergeet ze allemaal, Blab is het helemaal! Ik ga je vertellen wat Blab is en waarom het zo geweldig is.

Oké, wat is Blab?

Denk Google Hangouts on Air, maar dan veel makkelijker in gebruik. Denk Skypen met z’n vieren, maar dan zo dat iedereen van de wereld mee kan praten. Denk Periscope, maar dan met vier mensen tegelijkertijd. Mijn definitie:

Blab is een livestreaming-platform waarmee je met maximaal 4 mensen tegelijkertijd kunt uitzenden en kijkers de mogelijkheid kunt geven om live in de uitzending te komen.

Met je Twitteraccount kun je eenvoudig een profiel aanmaken op Blab, waarna je meteen kunt beginnen met uitzenden. Maximaal vier mensen tegelijkertijd en minimaal één, hoewel je in je eentje beter af bent met Periscope of Meerkat. Het leuke aan Blab is de openheid, de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijkertijd uit te zenden.

Vier mensen tegelijkertijd in de uitzending

Belangrijk ‘detail’: met vier mensen tegelijkertijd. Op Blab heb je geen maximum aantal deelnemers aan een gesprek, omdat iedereen – dat wil zeggen, alle kijkers – in de uitzending kunnen komen. Niet zomaar natuurlijk, de ‘host’ mag bepalen welke kijker hij accepteert en weigert. De seats kunnen dus rouleren; tijdens één uitzending kunnen meerdere mensen elkaar afwisselen op één seat.

Wat is Blab

Iedereen kan meedoen, dat maakt Blab uniek

In een Blab heb je vier seats. Als organisator van een Blab bepaal je welke seats open zijn en welke seats closed zijn. Je kunt dus in je eentje uitzenden (niet doen), met z’n tweeën (leuk), met z’n drieën (leuker) of met z’n vieren (leukst) en bijvoorbeeld de vierde seat open stellen. Kijkers kunnen dan op die vierde seat klikken (‘call in’), waarna je als organisator die kijker kunt accepteren of weigeren. Zodra je op accepteren klikt, komt die kijker meteen live in de uitzending. En daar zit het ‘m in. Zie daar de magie van Blab.

Bron:Tim Daalderop

Geef een reactie