var ml_account = ml('accounts', '2034694', 'y6p2v9t0n2', 'load');

Facebook-updates

Updates die je niet mag missen.

en we beginnen met enkele korte nieuws hoogtepunten, gewoon om je op te warmen!

 1. Aan het begin van de maand gaf Facebook een vervolg aan het ” beveiligingsprobleem met bijna 50 miljoen accounts “, ontdekt op 28 september door het  sturen van meldingen naar 30 miljoen gebruikers met  gedetailleerde informatie over de persoonlijke gegevens van hen door de aanvallers. De dag ervoor, op 8 oktober, na maanden van speculatie en geruchten, onthulde Facebook officieel zijn NBT: $ 200 camera-en-microfoon-videotelefonie-apparaten:  Portal en Portal + . De aankondiging deed meer vragen rijzen over de rare timing en zorgen over de  privacy  van gebruikers dan ooh en ahh …
 2. Tijdens de derde kwartaalwinst van Facebook op 30 oktober deelde Mark Zuckerberg de cijfers van wat hij ‘een solide kwartaal’ noemde: de omzet van Facebook groeide jaar-op-jaar met 33% tot $ 13,7 miljard. Er zijn nu 2,3 ​​miljard maandelijkse Facebook-gebruikers en 1,5 miljard dagelijkse gebruikers wereldwijd. Meer dan 2,6 miljard mensen gebruiken maandelijks Facebook, WhatsApp, Instagram of Messenger en gemiddeld gebruiken meer dan 2 miljard mensen dagelijks een van de Facebook-services.
 3. Mr. Facebook zei ook duidelijk dat ze al hun eieren in de Facebook Stories-advertentiekorf plaatsen . Gelooft u het niet? Het werd in totaal 71 keer genoemd tijdens de urenlange oproep. Als je de spanning van een vluchtige Facebook Verhalen-advertentie wilt voelen, kun je deze artikelen bekijken op  Facebook voor ontwikkelaars en Facebook voor zakelijkeblog.
 4. Een baan zoeken? Of iemand inhuren? Vorig jaar huurden Amerikaanse retailers meer dan 525.000 seizoensarbeiders in om te helpen met de vakantie-rush. En een online peiling onder 5000 volwassenen bevestigt dat 25% van de Amerikanen naar Facebook op zoek was naar een baan of deze vond. Daarom besloot Facebook om zijn nieuwe en verbeterde Facebook Job-tools te verbeteren , om bedrijven te helpen sollicitatietoepassingen te beheren en efficiënter en eenvoudiger aan te werven.
 5. In navolging van de inspanningen om de transparantie van reclame te vergroten en advertenties van lage kwaliteit op zijn platform te verminderen, heeft Facebook de restricties voor advertenties met lage kwaliteit of storende inhoud uitgebreid en gehandhaafd  . Elke advertentie met attributen van lage kwaliteit (inclusief afbeeldingen en video’s) zal een verminderde distributie zien . Meerdere advertenties die zijn gemarkeerd met attributen van lage kwaliteit kunnen van invloed zijn op de prestaties van alle advertenties van die adverteerder.
 6. Maar dat is niet voldoende. Facebook lanceerde ook Facebook Archive Report  een gratis, openbare, doorzoekbare database met advertenties gerelateerd aan politiek en kwesties van nationaal belang die op Facebook of Instagram zijn verlopen. De online versie van het rapport geeft de bestedende adverteerders weer , de pdf-downloadbare versie bevat de volledige lijst met adverteerders.

Ok, deze updates zijn niet zo klein en ze hebben niet de lange versie gemaakt. Dus je vraagt ​​je waarschijnlijk af: wat is er nog meer te weten?

 • Zeg Welkom bij Facebook Attribution
 • Van leadformulieren naar directe formulieren
 • Meer keuzes voor kopers van videoadvertenties
 • Facebook Ads Manager: What’s New
 • Facebook Marketing Consultants-programma

Blijf lezen, er valt nog veel te ontdekken!

Zeg Welkom bij Facebook Attribution

Steek je hand op als je nooit moeite hebt gehad om je baas te begrijpen (en hem uit te leggen) en hoe jouw marketingstrategie (en advertentie-uitgaven) verkoop, registraties en leads stimuleert op verschillende marketingkanalen (zowel op als buiten Facebook).

Als je hand omhoog hangt, pak een kop koffie en sla dit hoofdstuk over. Voor de rest van je, wees blij, Facebook heeft zojuist Attribution uitgerold , een nieuwe gratis meet tool die marketeers een holistisch beeld geeft van hoe hun digitale reclame aan het doen is.

Dankzij Facebook, een nieuw op gegevens gebaseerd toeschrijvingsmodel, kun je zien hoe je advertenties op Facebook, Instagram, Audience Network en Messenger werken en meet je de geschatte incrementele impact van al je marketinginspanningen op het verbeteren van je bedrijfsresultaten (vergeleken met als je was geen advertenties weergeven).

Verder kunt u ontdekken op welk apparaat uw klanten zich met uw advertenties bezighielden, en ook waar ze zich hebben geconverteerd.

Onderzoek wijst uit dat 45% van de digitale contactpunten wordt gemist door traditionele metingen. Deze nieuwe functie kan de manier waarop marketeers hun digitale advertentie-inspanningen benaderen, echt veranderen.

Maar het leren van een strategie voor het meten van toeschrijvingen kan chaotisch zijn. Daarom heeft Facebook dit whitepaper gemaakt  om de meest voorkomende problemen en veelgestelde vragen onder ogen te zien, en een gratis cursus Facebook Blueprint over multi-touch attributie.

Van leadformulieren naar directe formulieren

Oké, oké, dit is niet iets geheel nieuws, maar een make-over van de oude goede leadformulieren, die Facebook opnieuw bezocht om te voldoen aan de verschillende manieren waarop mensen interesse tonen in een bedrijf (aanmeldingen voor nieuwsbrieven, registraties van evenementen, voorbeeldaanvragen en meer).

Bedrijven kunnen nu Instant Forms opnemen in advertentiecampagnes met doelstellingen op het gebied van merkbekendheid, bereik en verkeer.

Met Instant Forms kunnen marketeers eerder contact opnemen met mensen tijdens het klanttraject. En de resultaten zijn er al: herstel Argentinië zag een toename van 30% in hun conversies door gewoon een contactformulier toe te voegen aan hun merkcampagne. “

Facebook introduceerde ook platformrapportage voor Instant-formulier. De nieuwe kolom geeft aan of een formulier is ingediend via Facebook of Instagram, zodat u de effectiviteit van het kanaal kunt meten.

Wanneer u uw leads van uw pagina downloadt, voegt Facebook alle velden toe die u aan uw instantformulier hebt toegevoegd, plus

 • id: een uniek ID-nummer voor elke gemaakte lead
 • created_time: De tijd waarop de lead is gemaakt
 • ad_id: de ID van de advertentie
 • advertentienaam: de naam van de advertentie
 • adset_id: de ID van uw advertentieset
 • adset_name: de naam van de advertentieset
 • campaign_id: de ID van de campagne
 • campaign_name: de naam van de campagne
 • form_id: de ID van het directe formulier van de leadadvertentie
 • platform: het platform waarop de lead is gemaakt
 • is_organic: organische leads zijn leads die het gevolg zijn van iemand die een advertentie ziet omdat een vriend de advertentie leuk vond of deelde. Als een lead organisch is, zijn de kolommen ad_ID en adset_ID mogelijk leeg voor die rij.

Dit is wat u te zien krijgt als u uw leads downloadt (u moet zowel pagina admin-machtigingen hebben als een rol in het ad-account waarvoor de lead-advertentie is gemaakt):

Uiteraard zijn Instant Forms nu ook beschikbaar voor uw advertenties in  Facebook Stories .

Meer keuzes voor kopers van videoadvertenties

Omdat het gedrag van videowerken nog steeds verandert, blijft Facebook adverteerders meer flexibiliteit en controle geven over hun advertentieplaatsingen en meer manieren om doelgroepen te voorzien van geweldige advertentiefunctionaliteit op verschillende apparaten, inhoudstypen en advertentie-indelingen.

Tot nu toe had je de mogelijkheid om je videoadvertenties specifiek aan in-stream-plaatsingen te leveren in video’s op Facebook, in Audience Network of in beide. Maar een paar weken geleden introduceerde Facebook nieuwe manieren om campagnes met videoadvertenties te kopen en te leveren: In-Stream Reserve, In-Stream Reserve Categorieën en ThruPlay.

 • InStream-reservering , waarmee adverteerders mensen kunnen bereiken die video’s bekijken van een selectie van de meest betrokken uitgevers en makers van de hoogste kwaliteit. Deze plaatsingen worden van tevoren ingekocht en bezorgd aan doelgroepen binnen de doelgroep die zijn geverifieerd door Nielsen.
 • In-streamreserveringscategorieën , waarmee u inhoudspakketten in specifieke categorieën kunt kiezen, waaronder sport, mode / beauty en entertainment, die op dezelfde manier zijn gekocht als In-stream reserveren.
 • ThruPlay,  waarmee u alleen kunt optimaliseren en betalen voor advertenties die tot voltooiing worden gekeken, of gedurende ten minste 15 seconden.

Voltooide videoweergaven zijn van fundamenteel belang voor het vertellen van uw verhaal en het opbouwen van merkaffiniteit. ThruPlay is vooral belangrijk omdat adverteerders alleen kunnen optimaliseren en betalen voor advertenties die daadwerkelijk worden bekeken.

ThruPlay is uitgerold in Ads Manager voor zowel veiling en bereik en frequentie kopen. Het is beschikbaar voor alle video-plaatsingen op Facebook, Instagram en publieksnetwerk, inclusief in-stream, verhalen en feed.

Facebook Ads Manager: What’s New

Zoals je waarschijnlijk al hebt opgemerkt, zijn er nu vier nieuwe verbeterde functies beschikbaar in Advertentiebeheer:

 1. Creatief zoeken en filteren
 2. Creatief specifieke uitsplitsingen
 3. Verbeterde context op advertentieniveau
 4. Nieuwe mogelijkheden voor advertentievoorbeeld en commentaarbeoordeling.
 5. Nieuwe  bulkimport voor videoadvertenties  (maximaal 10 video’s die elk maximaal 10 MB kunnen bevatten).

U kunt op de link klikken om alles te weten te komen over functies voor het melden van  advertenties .

En er is meer.

Nieuwe opties om de retentie van mobiele apps te optimaliseren en meten

Wanneer uw bedrijf afhankelijk is van een app voor groei, zijn retentie van gebruikers en winstgevendheid topprioriteit. Maar we weten het alleen

Als u in de App-business bent, moet u deze nummers kennen:

 • 10-12% van de app-gebruikers blijft actief zeven dagen na het downloaden van een app en
 • slechts 4-5% blijft actief na 30 dagen.

Uw belangrijkste marketingdoel is dus om gebruikers te vinden die waarschijnlijk naar uw app terugkeren.

Om u te helpen bij het maken van op laser gerichte app-advertentiecampagnes en het verwerven van gebruikers die waarschijnlijk zeer betrokken zijn, heeft Facebook een nieuwe optimalisatiemogelijkheid toegevoegd: retentie.

Met retentie kunt u optimaliseren voor retouren op dag twee of dag zeven nadat de gebruiker op uw advertentie klikt en uw app installeert.

Starz , een van de eersten die de retentie-optimalisatie van Facebook bètatestte, had een reductie van ongeveer 42% van de kosten per D2-retentie in vergelijking met installatie-optimalisatie.

Facebook heeft ook nieuwe statistieken toegevoegd in Advertentiebeheer (aantal gebruikers dat uw app heeft geopend na installatie en kosten per bewaring) om de bewaarprestaties van advertentiecampagnes voor app-installaties te meten.

Het Dynamic Creative Tool is groeiende

Dynamische creatie , de tool die handmatige A / B-testen automatiseert door machine learning en elk creatief aspect van uw advertentie evalueert (om u te helpen de perfecte combinatie te vinden zodat uw doelgroep op uw advertentie reageert), ondersteunt nu Facebook- en Instagramverhalen , ROAS-statistiek en merkinhoud.

De toevoeging van merkcontent aan de dynamische creatieve tool op Ads Manager kan een game-wisselaar zijn.

Volgens ROIHunter, een Facebook Marketing Partner die deelnam aan de dynamische creatieve bèta, was de verbetering die een van hun klanten zag in website conversies en de installatie van mobiele apps indrukwekkend: de CTR ging omhoog van 0.47% naar 2.17%, de CPC daalde van € 0.13 tot € 0,07, en het abonnement op de nieuwsbrief steeg met 461%

Als u meer wilt weten over dynamische advertenties,  klik dan hier .

Nieuwe omnichannel-statistieken en wijzigingen in advertentierapporten

Acht nieuwe standaard evenementen voor omnichannel (zoals “Abonneren”, “Schema”, “Doneren” etc.) zijn in oktober beschikbaar.

Met deze nieuwe gebeurtenissen kunt u beter meten, doelgericht maken en optimaliseren voor belangrijke bedrijfsresultaten op internet, in apps en offline. Naast de nieuwe evenementen lanceert Facebook nieuwe omnichannel-statistieken op internet, mobiel, offline en op Facebook-kanalen om de aankooppaden van klanten beter over kanalen te meten.

In details is Facebook:

 • Introductie van de nieuwe interface Customize Column in Ads Reporting:
  om het gemakkelijker te maken om statistieken te vinden en te selecteren waar u om geeft
 • Introductie van nieuwe omnichannel-statistieken voor standaard- en aangepaste gebeurtenissen:
  om nauwer af te stemmen op het klantengedrag van omnichannel
 • De “kosten per” en “unieke kosten per” -statistieken van het web, mobiel en offline vervangen door omnichannelversies:
  de uitkomsten beter meten en de efficiëntie doorbrengen terwijl mensen steeds vaker op verschillende kanalen winkelen
 • Sommige typen conversiestatistieken verwijderen :
  om u te helpen concentreren op de statistieken die bedrijfsresultaten meten

Klik op de link voor meer informatie over  omnichannel-statistieken .

Beoordeling van advertenties eenvoudiger gemaakt

Om uw advertenties gemakkelijker en efficiënter te beoordelen, heeft Facebook twee nieuwe functies geïntroduceerd in Advertentiebeheer:

 1. De knop “Review” die de waarden weergeeft die u hebt geselecteerd en markeer fouten voor een enkele geselecteerde campagne, advertentieset of advertentie (u vindt deze onder de bewerkingsbalk in Advertentiebeheer).
 2. Met de knop “Instellingen controleren” kunt u snel uw instellingen voor campagnes, advertentiesets of advertenties bekijken.

Meer informatie over  beoordeling in Advertentiebeheer .

Facebook Marketing Consultants-programma

Het Facebook Marketing Partners (FMP) -programma is een netwerk van experts om bedrijven te helpen bij het aanpakken van de moeilijkste marketinguitdagingen. Maar de zakelijke uitdagingen van vandaag worden steeds ingewikkelder en (vaker wel dan niet) worden de behoeften van adverteerders aan ondersteuning niet altijd behandeld door de traditionele FMP.

Daarom lanceerde Facebook het Facebook Marketing Consultants (FMC) -programma.

Wegversperringen verwijderen en optimale Facebook-marketing opzetten, is jouw passie?

Hoe zit het met het instellen van de productcatalogus en het instellen van dynamische advertenties?

Heeft u diepgaande technische expertise met de inzet van Facebook-pixels, winkelfeeds en andere vergelijkbare technologieën?

Bieden jullie projectgebaseerde of elk uur factureringsopties aan?

Word een doorgedreven Marketing Consultant!

Facebook opent nu het programma voor alle gekwalificeerde kandidaten wereldwijd. Ga gewoon naar  Facebook.com/FMC  en verander je expertise in groei (ja, we bedoelen ?).

En dat is alles, voor nu, mensen! Zie je volgende maand!


Top Facebook-updates – september 2018

In de editie van deze maand naar onze Facebook Updates-post, gaan we kijken naar een heleboel grote veranderingen die gebeuren op Facebook en wat ze betekenen voor bedrijven en marketeers op het platform.

Hier is de lijst, zoals gewoonlijk kun je heen en weer springen of ze allemaal lezen (ik zou gewoon blijven lezen!)

Maar laten we eerst een aantal cijfers bekijken!

Facebook-gebruikers veranderen gedrag

Facebook heeft dit jaar veel kritiek gehad en dat heeft bijgedragen aan enkele veranderingen in het gedrag van gebruikers die snel zijn verschoven.

Het Pew Research Center  ondervroeg 4500 mensen om te bepalen wat precies deze veranderingen waren, en hier is wat ze vonden:

 • Meer dan de helft van de gebruikers ouder dan 18 jaar heeft zijn privacy-instellingen het afgelopen jaar aangepast
 • 42% van de Facebook-gebruikers heeft het afgelopen jaar een pauze van Facebook genomen, waarbij tot 26% zelfs zover ging als het verwijderen van de app van hun telefoon
 • 74% van de gebruikers hebben hun privacy-instellingen aangepast, verminderd met hoe vaak ze Facebook checken of de app van hun telefoon verwijderen.
 • Jongere gebruikers (van 18 tot 29 jaar) hebben de app waarschijnlijk van hun telefoon verwijderd

Hoewel deze cijfers er niet geweldig uitzien, is er geen reden tot paniek . Facebook heeft nog steeds ongeveer 1,47 dagelijkse actieve gebruikers en het mobiele gebruik neemt nog steeds over de hele linie toe.

Uiteindelijk is het maken van mobiel-eerste inhoud nog steeds belangrijk   en mobiele advertentieplaatsingen zijn nog steeds de beste resultaten.

Omdat Facebook het vertrouwen terugkrijgt en gebruikers zich aanpassen aan verdere veranderingen, kan dit gedrag toch weer veranderen. We houden u op de hoogte.

En laten we nu een heleboel  Facebook-updates bekijken voor september 2018 .

Bekijk Party & Creator Studio Roll-out Wereldwijd

Zowel Facebook Watch als de Creator Studio worden wereldwijd uitgerold.

De Creator Studio is beschikbaar via de Business Manager en stelt gebruikers in staat om hun inhoud en sociale aanwezigheid voor ALLE pagina’s op één plaats te beheren. Doe alles hier: bekijk de insights van uw pagina om videopublicatie net iets gemakkelijker te maken.

Facebook-updates

Facebook Watch is een jaar geleden gelanceerd in de VS en het compileert video’s van Pages en videomakers die je op één plek bijhoudt voor gebruikers.

Gebruikers krijgen een melding als de pagina’s en videomakers die ze volgen nieuwe inhoud beschikbaar hebben op het tabblad Volgen en hen aanmoedigen om eroverheen te gaan en deze te bekijken.

Dit legt meer nadruk op video-inhoud en het is een goede herinnering om je videogame te intensiveren als je dat nog niet hebt gedaan.

Facebook-updates

Als je deze functies nog niet hebt, zul je binnenkort. De uitrol gebeurt nu.

Terug naar Facebook Updateslijst 

Beheerders kunnen nu Pixel Groups gebruiken

Groepen zijn op Facebook steeds belangrijker en populairder geworden, omdat community-building en het verlangen naar waardevolle content beide toenemen. Veel bedrijven (inclusief AdEspresso) hebben hun eigen exclusieve groepen om relaties op te bouwen en hun klanten op een of andere manier te helpen.

Facebook-updates

Dankzij een nieuwe update kunnen beheerders van groepen met meer dan 250 leden nu echte en meetbare gegevens krijgen over hoe hun groepen specifieke acties genereren.

Ze kunnen hun groepen volgen met behulp van een pixel en informatie bekijken over gebruikersgroei, in-groepsactiviteit en betrokkenheid bij hun websites.

Dit zal een grote verbetering betekenen voor de gegevens die we van groepen ontvangen, en als we inzichten op het platform kunnen krijgen over acties buiten het platform, wordt het een beetje eenvoudiger om te bepalen hoe onze groepen onze eigenlijke activiteiten beïnvloeden.

Terug naar Facebook Updateslijst 

Canvasadvertenties krijgen een revisie

Canvasadvertenties zijn hernoemd tot ‘Instant Experiences’ en met de nieuwe naam komen nieuwe mogelijkheden.

De volledig-scherm, interactieve mobiele ervaringen zullen nu verschillende nieuwe kant-en-klare sjabloonopties hebben, waarvan sommige nieuwe functionaliteiten zullen hebben. Ze bevatten:

 •  Instant Forms, dat nieuw is en werkt als lead gen-advertenties , waardoor gebruikers een snel formulier kunnen invullen om meer over uw bedrijf te leren.
 • Instant Storefront, waarmee bedrijven producten in een rasterindeling kunnen weergeven, waardoor ze eenvoudig kunnen worden bekeken en gekocht
 • Instant Lookbook, wat het voor bedrijven eenvoudiger maakt gebruikscasussen van het product te tonen
 • Onmiddellijke klantacquisitie, waarbij prioriteit wordt gegeven aan het aansturen van specifieke acties door heldere CTA’s weer te geven en verschillende aanbiedingen te presenteren
 • Instant Storytelling, die zich richt op het gebruik van afbeeldingen en video’s om het verhaal van uw merk te vertellen

Houd er rekening mee dat alle sjablonen volledig aanpasbaar zijn en u componenten volledig opnieuw kunt bewerken, toevoegen of verwijderen om de exacte Instant Experience te creëren waarvan u denkt dat deze het beste zal converteren.

Canvasadvertenties werden niet vaak gebruikt door veel bedrijven, dus de rebranding zou een poging kunnen zijn om dat te veranderen. Eenvoudig het grootste nieuws hier is de nieuwe Instant Forms-sjabloon, waarmee adverteerders een leadformulier aan hun ervaring kunnen toevoegen.

Aangezien deze advertenties zijn ontworpen om meeslepend en boeiend te zijn, is het volgen van een grote voorsprong in plaats van alleen maar te vragen dat gebruikers alles kopen, een enorm voordeel dat meer bedrijven in staat stelt ze op verschillende manieren te gebruiken.

Op zoek naar ideeën voor het gebruik van deze advertenties? Bekijk onze  tips voor het maken van geweldige Facebook Canvas-advertenties in 2018 .

Terug naar Facebook Updateslijst 

Nieuwe tracking-evenementen worden binnenkort uitgerold

Facebook weet dat zijn trackingpixel een waardevol hulpmiddel is voor veel marketeers die het gebruiken om het gedrag van gebruikers te begrijpen en om zeer grote (en erg dure) marketingbeslissingen te nemen. Om nog verder te helpen, introduceren ze acht nieuwe standaardevents die adverteerders en bedrijven kunnen toevoegen aan hun trackingcode.

Deze nieuwe standaardevenementen zijn:

 • Contact
 • Product aanpassen
 • schenken
 • Zoek locatie
 • Start proefperiode
 • Aanvraag indienen
 • Planning
 • abonneren

Deze nieuwe standaardgebeurtenissen zullen een enorme aanwinst zijn voor veel bedrijven en het aantal gecompliceerde aangepaste evenementen verminderen dat u nodig hebt om te creëren en bij te houden. Ze zouden binnen enkele weken moeten worden uitgerold.

In dezelfde update meldde Facebook ook dat ze kostenstatistieken voor activiteit op locatie zullen vervangen door kostenmetriek die de acties weerspiegelen die plaatsvinden in omnichannel-verkoop over de hele wereld.

Samen bieden deze twee updates meer overzichtsvisies die u helpen betere en meer geïnformeerde marketingbeslissingen te maken.

Terug naar Facebook Updateslijst.

Verhalen-advertenties komen op Facebook (het is echt, nu!)

Het is wat we al vroeg verwachtten: Verhalenadvertenties vormen een groot deel van Instagram en nu komen ze ook op Facebook.

Matt Navarra heeft op Twitter de e-mail gedeeld die Facebook aan enkele van zijn marketingpartners stuurde om hun klanten de mogelijkheid te bieden om Verhalen-advertenties op het platform te testen, zodat ze alles in de lucht kunnen krijgen.

Bron: @MattNavarra

De eerste feedback van de bedrijven die Facebook Stories-advertenties hebben getest, is zeer positief.

Wallaroo Media, dat ongeveer een maand geleden begon met het testen van het formaat, ontdekte dat sommige van zijn Facebookverhalen-advertenties binnen zijn $ 20.000-advertentie-uitgaven beter presteerden dan andere advertenties op andere posities .

Simon Lejeune, hoofd van gebruikersacquisitie bij vluchtboekingservice Hopper, vertelde Digiday dat hij $ 2,3 per duizend vertoningen betaalt, vergeleken met ongeveer $ 5 voor Instagramverhalen in dezelfde periode, voor vergelijkbare targeting en creatieven.

Hopper-test heeft zulke goede resultaten opgeleverd dat ze prioriteit geven aan het ontwerpen van advertenties voor het formaat Verhalen en ze vervolgens aan de andere indelingen aanpassen.

Om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om hun bedrijfsmiddelen aan te passen voor verticale video, maakt Facebook een knop die hun bestaande videoadvertenties omzet in het formaat van de Verhalen-advertenties (verticale video).

We weten nog niet wanneer Stories Ads op Facebook komen, omdat het testen zich nog in een vroeg stadium bevindt. Maar houd de advertenties in uw verhalen goed in de gaten. Facebook geeft kenmerken doorgaans relatief snel vrij nadat het testen is begonnen, zodat ze mogelijk aan het einde van het jaar breder kunnen worden uitgerold, zo niet eerder.

Terug naar Facebook Updateslijst 

Adverteerders gegeven meer informatie over advertentieplaatsingen

Wanneer u ervoor kiest om advertenties voor de newsfeed of in Verhalen weer te geven, weet u precies waar ze zullen verschijnen – in gebruikersfeeds, alleen. Wanneer u echter voor andere plaatsingen opgeeft, zoals in InStream-video’s of het Audience Network, kan er een beetje meer gokken zijn.

Uw advertenties worden naast andere inhoud weergegeven, in het midden van een andere video of op een andere site, dus het is moeilijker om ervoor te zorgen dat u de juiste doelgroep vindt of een plaatsing heeft die u aan uw bedrijf wilt koppelen.

Zoals eerder vermeld, hadden adverteerders de mogelijkheid om hun inhoud te blokkeren voor weergave in bepaalde ‘gevoelige’ categorieën of naast specifieke uitgevers.

Vanaf deze week kunnen adverteerders een volledige lijst bekijken met mogelijke plaatsingenwaarop hun advertenties  kunnen worden weergegeven tijdens het maken van de campagne.

Nadat de advertentie is weergegeven, krijgt deze ook een volledige lijst met de plaatsingen waarop hun advertentie daadwerkelijk is weergegeven.

Dit soort zichtbaarheid zal een enorme troef zijn. Als u op de hoogte bent van waar u zich bevindt en niet wilt dat uw advertenties worden weergegeven, laat deze lijst u weten of u er klaar voor bent om op volle toeren te gaan of dat u de plaatsing en targetingopties wat meer wilt beperken .

Terug naar Facebook Updateslijst.

Facebook Snooze Is Here

Begin deze zomer hadden we het over een functie die Facebook aan het testen was waarmee gebruikers bepaalde inhoud konden snoozen.

Nu zien we een trage uitrol van de functie voor gebruikers in de VS, VK, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië.

Zoals het nu bestaat, kunnen gebruikers met de nieuwe functie Snooze voor zoekwoorden tijdelijk berichten verbergen door zoekwoorden te kiezen die ze niet willen zien. Alleen berichten met het exacte woord of de exacte zin worden verborgen voor de gebruiker. Inhoud van feeds, groepen en pagina’s die het zoekwoord bevatten, blijven 30 dagen verborgen.

Facebook is serieus bezig om ervoor te zorgen dat gebruikers alleen inhoud zien die ze echt willen zien, zelfs zo dat ze ze nu toestaan ​​zich af te melden voor specifieke onderwerpen door uitsluiting van zoekwoorden.

Tot nu toe heeft Facebook twee trends opgemerkt van zoekwoorden die vaak worden gesnoozed. T

hij is eerst “kopiëren en plakken”, om die vreselijke, op de een of andere manier vette posts te verwijderen die mensen vertellen dat ze de liefde van hun leven zullen vinden of op gewelddadige wijze vermoord worden als ze niet delen (er is niet vaak veel tussenin ).

De tweede zijn zoekwoorden die een plotselinge piek in het algemeen zien in verband met trending nieuws.

Met deze informatie bij de hand is de beste gok om maximaal bereik te bereiken, waardevolle inhoud te maken die gebruikers willen zien en zich niet te veel zorgen te maken over grote trends.

Terug naar Facebook Updateslijst

Conclusie

Facebook-gebruikers veranderen hoe ze het platform gebruiken en Facebook zelf heeft geen beat gemist.

Alle nieuwe updates weerspiegelen grote bewegingen om meer te focussen op de soorten content die gebruikers willen zien, inclusief video en community-building, terwijl ze de optie hebben om zich af te melden van wat ze niet willen zien.

Tegelijkertijd krijgen we nieuwe functies en krijgen we meer informatie over wat er gebeurt met onze marketingcontent en de daadwerkelijke real-world effecten die ze hebben.

Iedereen krijgt nieuwe functies die zijn ervaring op het platform verbeteren, waardoor het voor iedereen beter geschikt is.

Wat denk je? Welke Facebook-updates ben je het meest enthousiast om onze handen te krijgen? Heb je al een van de nieuwe functies gekregen? Welke denk je dat het meeste voordeel zal hebben? Deel uw mening en vragen in de comments hieronder! 


Top Facebook-updates – augustus 2018

De afgelopen maanden hebben de meeste nieuwe Facebook-updates zich gericht op meer veiligheid voor gebruikers en transparantie van de pagina’s waaraan ze zijn blootgesteld. Facebook heeft sindsdien een aantal van de mazen die sommige pagina’s gebruikten, aangepakt en nieuwe manieren gevonden om het platform voor alle betrokkenen te verbeteren.

Dat is waarom, zelfs als het niet strikt marketinggericht is, we deze editie van onze updates beginnen met een van de grootste Facebook-onderzoeken (op dit moment) en bijgevolg verwijdering van meer dan 650 pagina’s, groepen en accounts op zowel Facebook als Instagram .

TL; DR: klik hier en ga naar de lijst met Facebook-updates voor juli 2018. 

Vandaag hebben we meerdere pagina’s, groepen en accounts verwijderd voor gecoördineerd niet-authentiek gedrag op Facebook en Instagram. Ze gebruikten vergelijkbare tactieken door netwerken van accounts te maken om anderen te misleiden over wie ze waren en wat ze aan het doen waren. We hebben enkele van deze campagnes gedurende vele maanden onderzocht en we zullen blijven werken om meer te weten te komen. We zullen dit bericht bijwerken met meer details wanneer we ze hebben, of als de feiten veranderen. 
We verbieden dit soort gedrag omdat we willen dat mensen kunnen vertrouwen op de connecties die ze op Facebook maken. “

facebook-updates augustus 2018

Bron

Nathaniel Gleicher, hoofd van het cybersecuritybeleid op Facebook, legt uit dat ze 652 pagina’s, groepen en accounts hebben verwijderd die hun oorsprong in Iran hebben en gericht zijn op meerdere internetdiensten in het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

De onderzoeken begonnen afgelopen juli, toen FireEye, een cyberbeveiligingsbedrijf, Facebook een tip gaf over ‘Liberty Front Press’, een netwerk van Facebook-pagina’s en accounts op andere online diensten. Door het analyseren van openbaar beschikbare website-registratie-informatie en het gebruik van gerelateerde IP-adressen en Facebook-pagina’s die dezelfde beheerders delen, identificeerde Facebook verschillende accounts en Pages fromLiberty Front Press-netwerk en de verbinding van dit netwerk met Iraanse staatsmedia.

Accounts en pagina’s gekoppeld aan “Liberty Front Press” zijn meestal geposeerd als nieuws- en maatschappelijke organisaties die informatie in meerdere landen delen. Ze publiceerden voornamelijk politieke inhoud gericht op het Midden-Oosten, het VK, de VS en Latijns-Amerika. In 2017 verhoogden ze hun focus op het VK en de VS.

Het eerste netwerk van “Liberty Front Press” -accounts dat Facebook heeft gevonden, werd in 2013 gemaakt. In totaal hadden ze 74 Facebook-pagina’s, 70 accounts en 3 groepen op Facebook, evenals 76 accounts op Instagram. Ze investeerden meer dan $ 6.000 in advertenties op Facebook en Instagram, betaald in Amerikaanse en Australische dollars. De eerste advertentie werd uitgevoerd in januari 2015 en de laatste in augustus 2018. Sommige advertenties zijn mogelijk nog steeds zichtbaar, maar de meeste zijn geblokkeerd sinds de lancering van politieke transparantie-hulpprogramma’s voor Facebook-advertenties.

Een andere reeks accounts en pagina’s, waarvan de eerste in 2016 werd gecreëerd, niet alleen als nieuwsorganisaties, maar ook als traditionele cyberbeveiligingsaanvallen, waaronder pogingen om de accounts van mensen te hacken en malware te verspreiden. Blijkbaar adverteerden ze niet op Facebook of Instagram.

De laatste reeks accounts en pagina’s die het onderzoek van Facebook ontdekte, gaf grotendeels gedeelde informatie over de politiek in het Midden-Oosten in het Arabisch en het Farsi. Ze hebben ook gepost over politiek in het VK en de VS in het Engels. Het eerste account werd gemaakt in 2011, in totaal had het netwerk 168 pagina’s en 140 accounts op Facebook en 31 accounts op Instagram voor een totaal van 813.000 volgers. Ze brachten meer dan $ 6000 aan uitgaven voor advertenties op Facebook en Instagram, betaald in Amerikaanse dollars, Turkse lire en Indiase roepies. De eerste advertentie werd in juli 2012 vertoond en de laatste werd in april 2018 uitgevoerd. Facebook’s beoordeling van de organische inhoud afkomstig van deze accounts is nog in volle gang.

Concludeert Gleicher:

We werken nauw samen met de Amerikaanse rechtshandhaving en waarderen hun hulp. Deze onderzoeken zijn aan de gang – en gezien de gevoeligheid delen we niet meer informatie over wat we hebben verwijderd.

Klik hier als u meer informatie wenst .

En nu is hier de lijst met de beste Facebook-updates die we in augustus 2018 hebben geselecteerd:

 1. Facebook voegt nieuwe creatieve tools toe in App’s Ads Manager
 2. Mentorschap in groepen
 3. Kijk hoe Party naar alle groepen rolt
 4. Bijgewerkte statistieken voor videoadvertenties
 5. Nieuwe advertentie-oplossingen voor marketeers voor games
 6. Nieuwe look voor mobiel
 7. Facebook volgt door op app-downs
 8. Workplace richt zich meer op teambuilding en samenwerking
 9. Nieuw tik om functie in verhalen te reageren
 10. Facebook neemt VidPresso Team & Tech over

Ben je klaar om te beginnen?

Facebook voegt nieuwe creatieve tools toe in App’s Ads Manager

Marketeers die gefrustreerd zijn door het moeten bewerken en toevoegen van advertenties aan afbeeldingen  voordat ze deze uploaden naar de advertentiesmanager (waarvoor vaak meerdere tools of apps nodig zijn), zullen blij zijn om de nieuwste creatieve tools te zien die beschikbaar zijn in de app Advertentiesbeheer.

Met de mobiele app van Ad Manager kunnen gebruikers hun foto’s nu in de app bewerken, inclusief bijsnijden, sjablonen gebruiken, kleurfilters toevoegen en nieuwe vormen, stickers en zelfs logo’s inslaan.

Er is ook een heel handige tekst-overlay-tool waarmee u tekst aan een afbeelding kunt toevoegen en vervolgens onmiddellijk kunt controleren of deze de 20% -regel niet schendt .

Als u de mobiele app Ads Manager gebruikt, is de kans groot dat u onderweg inhoud moet maken en niet meerdere apps wilt gebruiken om uw afbeeldingen te bewerken voordat u campagnes maakt.

Dit versnelt het proces aanzienlijk en vermindert het aantal tools dat merken moeten gebruiken voordat ze hun advertenties kunnen weergeven.

Zorg ervoor dat u ook goed gebruik maakt van die tekstoverlay; dat zal in uw voordeel werken.

Mentorschap in groepen

Als iemand die veel professionele groepen op Facebook gebruikt, kan ik bevestigen dat ze al lang een hulpmiddel zijn om mentors en leerlingen bij elkaar te brengen.

Facebook is bezig en ze hebben een fantastisch Mentorship-programma voor groepen ontwikkeld .

Met dit programma kunnen groepsbeheerders mentorschapsprogramma’s maken, zoals ‘hoe een freelance schrijverscarrière te beginnen’, en programmastappen zoals ‘een website maken’ en ‘een klant pitchen’.

Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich aanmelden als een mentor of een mentee en vervolgens worden ze aan elkaar gekoppeld. Ze gaan samen door het begeleide programma van de groep, dus de groep blijft relevant en centraal bij dit alles, maar krijgt een-op-een hulp van elkaar.

Deze programma’s kunnen voor persoonlijke of professionele ontwikkeling zijn en ze zullen een ongelooflijke aanwinst zijn voor groepen die ze goed gebruiken.

Het is een fantastische community-building tool en het blijft leren en groeien  binnen je groep en maakt het nog waardevoller.

Kijk hoe Party naar alle groepen rolt

Watch Party is een functie die stil is uitgerold en nog steeds als geheel onderbenut lijkt te zijn.

Het stelt beheerders en moderators in een groep in staat om openbare video’s te selecteren die op Facebook worden gehost, om deze in de groep te delen en om een ​​”kijkpartij” te hosten waarbij iedereen de video synchroon bekijkt en commentaar toevoegt in “realtime”. ”

Kijk Party is nu uit te rollen naar alle Facebook groepen , en volgens de  Tech Crunch , het komt met twee nieuwe mogelijkheden voor iedereen.

 • Gebruikers kunnen video’s voorstellen die beheerders en moderators nieuwe ideeën bieden voor inhoud die hun publiek wil zien.
 • Het is mogelijk om meer dan één co-host te hebben, waardoor meerdere mensen nieuwe video’s aan de wachtrij kunnen toevoegen en de discussie kunnen vergemakkelijken.

Kijk hoe Party uiteindelijk naar Pages komt, maar dit gaat niet meteen gebeuren en het zit nog in de vroege stadia van het testen.

Bijgewerkte statistieken voor videoadvertenties

Als u veel videoadvertentiecampagnes uitvoert, heeft u mogelijk al enkele van deze wijzigingen gezien die nu wereldwijd worden doorgevoerd.

Facebook werkt de huidige statistieken voor videoadvertenties bij, zodat deze beter aansluiten op de manier waarop gebruikers videoadvertenties op het platform bekijken, met meer aandacht voor de totale tijd dat een video wordt bekeken.

Facebook merkt op dat deze wijzigingen zijn aangebracht nadat is gekeken naar hoe gebruikers verschillende soorten video bekijken op het platform.

Deze veranderingen omvatten:

 • Het meten van niet-herwerkte secties, die een nauwkeuriger beeld geven van newsfeed-advertenties (waarmee u kunt terugspoelen) in vergelijking met advertenties die niet kunnen worden overgeslagen (en die niet). Dit zal bedrijven ook een beter idee geven van hoeveel van een video-gebruikers daadwerkelijk zagen.
 • Hoe vaak een video daadwerkelijk wordt afgespeeld, wat anders is dan een vertoning.
 • De eliminatie van bekeken videopercentage en de 30-secondenweergave.

Deze videostatistieken zijn geen enorme game-wisselaar, maar als u begrijpt wat deze nieuwe statistieken precies betekenen en hoe ze verschillen, kunt u uw advertentiegegevens over de hele linie beter bijhouden.

Nieuwe advertentie-oplossingen voor marketeers voor games

Als je een game-app hebt die je wilt promoten of als je graag games speelt in mobiele apps, blijf dan lezen. Als dat niet het geval is, kunt u doorgaan en doorgaan naar het volgende gedeelte.

Facebook heeft zojuist nieuwe manieren vrijgegeven voor gamingmarketeers om contact te leggen met potentiële spelers.

Een van de coolste (naar mijn mening) nieuwe opties is de mogelijkheid om gebruikers je game te laten testen in een in-app preview voordat ze het downloaden .

Ze zullen een snelle video zien die het spel demonstreert, en een “Tik om te proberen” prompt. “

Gebruikers kunnen het spel net lang genoeg spelen om verslaafd te raken en je kunt ze vervolgens naar de app store sturen om ze aan te moedigen om te downloaden.

Of uw app nu wordt betaald of geld kost, of u geïnteresseerd bent in het spelen van gebruikers voordat u ze vraagt ​​om te downloaden, is effectief.

Er is ook een nieuwe functie voor retentie-optimalisatie (die later dit jaar wordt geïmplementeerd ), waarmee marketeers ervoor kunnen kiezen hun advertenties te optimaliseren voor gebruikers die het meest waarschijnlijk langdurig en betrokken zijn bij het spel, inclusief degenen die het meest geïnteresseerd zijn waarschijnlijk te kopen.

Wanneer dit uitrolt, laten we u dit weten, omdat u alles kunt vinden om de juiste doelgroepen te targeten en kunt u de doelgroepleden vinden die bereid zijn om te besteden aan in-app-aankopen.

Nieuwe look voor mobiel

Mobiele gebruikers zullen in sommige delen van de interface grote veranderingen ondergaan. Dit omvat een nieuw vernieuwde navigatiebalk , die “snelkoppelingen” laat zien naar de items die gebruikers het meest gebruiken.

Afhankelijk van het persoonlijke gebruik van de app door de gebruiker, omvat dit toevoegingen van snelkoppelingen naar hun eigen profiel, vriendschapsverzoeken, Groepen, Kijken of Marktplaats. Deze worden toegevoegd aan de nieuwsfeed-, meldings- en menupictogrammen die er al zijn.

Dit zal de komende weken beschikbaar zijn voor gebruikers als ze dit nog niet hebben.

Het belangrijkste voor marketeers is dat Facebook-pagina’s een nieuwe look krijgen voor mobiele gebruikers .

Aanbevelingen zullen prominenter worden, zodat mobiele gebruikers (die onderweg zijn en waarschijnlijk deze beoordelingen dringend nodig hebben) onmiddellijk toegang tot hen zullen hebben.

Het is ook eenvoudiger voor gebruikers om met deze bedrijven te communiceren, zoals het boeken van afspraken of het bekijken van menu’s op de bedrijfspagina van de mobiele app.

Dit komt overeen met een nieuwe “lokale” functie, waarmee gebruikers door lokale bedrijven in de omgeving kunnen bladeren om te zien wat hun oog opvalt.

Het nieuwe ontwerp van de pagina is belangrijk voor bedrijven.

Zorg ervoor dat uw CTA’s zijn geoptimaliseerd om gebruikers naar hulpprogramma’s te sturen waarmee ze snel contact met u kunnen opnemen.

Je moet ook proberen meer recensies te verzamelen als je er niet veel van hebt nu ze prominenter worden weergegeven, vooral omdat ze je een voorsprong kunnen geven in de ‘Lokale’ aanbiedingen.

Facebook volgt door op app-downs

In mei jongstleden heeft Facebook de opdracht gegeven dat alle apps vóór 1 augustus een app-beoordelingsproces moeten ondergaan. Nou, 1 augustus is verstreken, en Facebook hield het einde van de afspraak echt op.

Alle apps die niet zijn ingediend voor het beoordelingsproces, zijn verwijderd .

Dit gebeurde in een poging de transparantie te vergroten en ervoor te zorgen dat de apps die toegang hadden tot gebruikersgegevens deze niet gebruikten op een manier die de servicevoorwaarden van Facebook schonden.

Als u uw app niet ter beoordeling heeft ingediend, is dit nog niet te laat om dit te doen; doe het nu.

De verwijdering heeft geen invloed gehad op apps die nog in de wachtrij staan ​​om te worden verwijderd en hun status hebben ingediend vóór de deadline van 1 augustus.

Het is ook vermeldenswaard dat Facebook het plannen van posts door derden tot persoonlijke profielen heeft beperkt.

Dit is echter alleen voor  persoonlijke profielen; je kunt nog steeds gebruik maken van planningsapps van derden zoals Hootsuite om te posten naar zakelijke pagina’s.

Workplace richt zich meer op teambuilding en samenwerking

Ik grapte altijd dat Disney op een dag de wereld zou regeren, maar misschien is het in plaats daarvan Facebook, tenminste als het gaat om de communicatiewereld.

Facebook’s Workplace heeft de afgelopen maand veel veranderingen doorgevoerd , waarbij nieuwe functies zijn vrijgegeven die zijn gericht op teambuilding, samenwerking en personalisatie in één keer.

Teamleden kunnen individuele profielen op Workplace hebben, die werkjubilea, verjaardagen en persoonlijke gegevens bevatten die zijn goedgekeurd door de beheerder, zodat teamleden elkaar beter kunnen leren kennen.

Er is ook een nieuwe éénkliksverbinding waarmee teamleden snel met elkaar kunnen chatten, nog gemakkelijker gemaakt met de nieuwe zoekfunctie voor mappen om iedereen in het team te vinden die u nodig hebt.

Workplace heeft onlangs ook Redkix overgenomen , een e- mailopstart met Slack-concurrenten die agenda’s, berichten en e-mail combineert tot een enkele app.

Op lange termijn kunnen we Workplace zien proberen Slack te vervangen als de communicatieknooppunten van een bedrijf.

Nieuw tik om functie in verhalen te reageren

Facebook Stories test een nieuw type sticker, waarmee gebruikers kunnen tikken om te reageren tijdens het bekijken ervan.

Dit is een andere manier om de betrokkenheid bij Verhalen te vergroten, waardoor u beter kunt zien hoe gebruikers uw inhoud waarnemen en bekijken.

Betrokkenheidspercentages zijn immers beter dan eenvoudige weergaven, omdat u weet dat gebruikers niet alleen het verhaal zien, maar feitelijk opletten.

We laten u meer weten wanneer deze voor iedereen uitrolt.

Facebook neemt VidPresso Team & Tech over

Vidpresso was een sociaal videobedrijf met 7 mensen en technologie die live video’s op meerdere platforms interactiever maakt en Facebook heeft onlangs het team en de mensen (maar niet het eigenlijke bedrijf) overgenomen .

facebook-updates augustus 2018

Bron

We hebben onderweg veel valse starts gehad. . . Uiteindelijk zijn we beland om te helpen bij het maken van uitzendingen van hoge kwaliteit op sociale media, maar we hebben de volledige visie nog niet gerealiseerd. Daarom sluiten we aan bij Facebook, “

 schrijft het  Vidpresso-team .

Dit geeft ons de beste mogelijkheid om onze visie te versnellen en een eenvoudige manier te bieden voor videomakers, uitgevers en omroepen om sociale media te gebruiken in live video op een hoog kwaliteitsniveau. . . Door lid te worden van Facebook, kunnen we onze tools aanbieden aan een veel breder publiek. Uiteindelijk kunnen we deze hulpmiddelen in handen geven van videomakers, zodat ze zich kunnen concentreren op hun inhoud en er geweldig uitzien, zonder er veel tijd en geld aan te besteden. 

De laatste regels van Vidpresso’s aankondiging werpen enig licht op de intenties van Facebook.

Facebook Live is al een belangrijk onderdeel voor veel bedrijven, dus het hebben van meer interactiviteit is een belangrijke ontwikkeling die ervoor kan zorgen dat merken vaker live gaan en de kijkersretentie verhogen .

Deze overname kan Facebook de voorsprong geven die het nodig heeft om het meest fascinerende live videoplatform te bieden, met verhoogde interactiviteit zoals polling op het scherm, afbeeldingen en meer.

We zullen zien.

Conclusie

Als je hoofd van deze lijst af komt, maak je geen zorgen, het zal hier zijn als je terug moet komen om het te controleren!

Het is een lange lijst en elk van deze updates kan op de een of andere manier van invloed zijn op bedrijven en merken, ook al is het klein.

Houd rekening met eventuele wijzigingen die u onmiddellijk moet aanbrengen (zoals controleren hoe uw bedrijfspagina’s er op mobiele apparaten uitzien) en prioriteit geven aan de opties om ze eerst aan te pakken als er wijzigingen nodig zijn.

Wat denk je? Over welke van deze nieuwe updates ben je het meest enthousiast? Wat wil je volgende keer op Facebook zien? Deel uw mening en vragen in de comments hieronder! 


Top Facebook-updates – juli 2018

Deze maand zien we een groot aantal verschillende nieuwe functies bij ons allemaal tegelijk.

We zien kleine maar nuttige wijzigingen, zoals een functie voor crosspost naar Instagram en veel grotere, zoals het testen van augmented reality-advertenties.

In dit bericht bespreken we alle Facebook-updates die je in juli moet kennen. Dit is een samenvatting van wat we voor u hebben geselecteerd:

En laten we beginnen met ons in te graven en als je een paar maanden hebt gemist, kun je onze eerdere updates ook onderaan de post bekijken.

Nieuw: Info & Ads-functie voor pagina’s

Facebook heeft onlangs een nieuwe Info & Ads-functie voor Pages uitgebracht.

Hierdoor kan elke gebruiker alle advertenties bekijken die op de pagina worden uitgevoerd, zelfs als ze die pagina niet volgen of lid zijn van de doelgroep van de advertentie.

Dit helpt bij transparantie en biedt gebruikers ook de mogelijkheid om de algemene geschiedenis van een pagina te bekijken.

Facebook-updates

We hebben onlangs deze nieuwe functie besproken (en hoe we onze Ad Gallery gebruiken om de beperkingen ervan te omzeilen) in dit bericht , zodat je de volledige analyse kunt krijgen. ( Ga terug naar de samenvatting van juli )

Nieuw: Crosspost op Instagram

Facebook heeft onlangs een nieuwe functie laten vallen waarmee Pages single-image posts rechtstreeks naar Instagram kan crossposten.

Je  moet een enkele afbeelding uploaden, anders is de optie voor een kruispunt niet beschikbaar voor jou.

Dit is handig en gemakkelijk, wat altijd een mooi voordeel is.

Dat gezegd hebbende, moet u niet alleen op deze functie vertrouwen om beide profielen te beheren.

Houd er rekening mee dat Instagram en Facebook verschillende sets van best practices hebben, inclusief hashtaggebruik en zelfs mogelijke piekgebruiktijden.

Als u op de juiste manier carrousel-advertenties wilt maken of afbeeldingen wilt bijsnijden zodat deze precies op uw Instagram passen (of een andere tekst hebben), moet u de inhoud afzonderlijk uploaden. ( Ga terug naar de samenvatting van juli )

Nieuw: Facebook test augmented reality-advertenties

Tijdens de F8 Developer Conference 2018, kondigde Facebook aan dat ze augmented reality-advertenties in Messenger met geselecteerde merken zullen testen, en deze week kondigden ze aan dat iets soortgelijks in de feeds van gebruikers zou verschijnen.

Select-adverteerders zoals Sephora, Michael Kors, Wayfair en Pottery Barn zullen degene zijn die deze advertenties gaan testen, en het doel is om ze het hele jaar door uit te rollen naar meer merken.

Met deze advertenties kunnen gebruikers momenteel de native in-app-camera van Facebook gebruiken om te zien hoe producten (zoals een zonnebril of een bepaalde lipstickkleur) zichzelf aankijken.

Augmented reality (AR) heeft een enorm verkooppotentieel.

Het vereist geen potentiële klanten om te investeren in technologie die velen zich niet kunnen veroorloven zoals de virtuele realiteit momenteel doet.

En zoals we allemaal weten, zijn dynamische, boeiende advertenties een geweldige manier om de aandacht van gebruikers vast te houden en ze op te rollen.

Deze mogelijkheid om aan Facebook-advertenties te worden toegevoegd, maakt het platform nog concurrerender en effectiever, vooral omdat gebruikers de app niet hoeven te verlaten om toegang te krijgen tot de functies. ( Ga terug naar de samenvatting van juli )

Nieuwe Facebook-werkplek voor het goede

Workplace for Good is een nieuwe, gratis versie van Facebook’s Workplace die specifiek is gemaakt met non-profitorganisaties en educatieve instellingen in gedachten.

Dit zal deze organisaties helpen om efficiënter te communiceren en efficiënter te organiseren op Facebook. Het staat open voor iedereen met een Workplace-account en zal hen helpen hun eigen online communities te maken en te beheren.

Kenmerken omvatten:

 • HD-videogesprekken
 • Instant messaging
 • Hightech en integratie van bestandsdeling
 • Chatbots die u kunnen helpen alles te doen, van toegang tot loonlijsten tot tijdschema’s ( ga terug naar de samenvatting van juli )

Nieuw: fondsenwervingstools

Non-profitorganisaties hebben meer goed nieuws, omdat Facebook onlangs nieuwe fondsenwervingsopties heeft uitgerold.

Nadat RAICES (vluchteling en Immigrantencentrum voor Onderwijs en Juridische Diensten) in slechts 11 dagen meer dan $ 20 miljoen had opgehaald, wist Facebook dat ze nieuwe mogelijkheden moesten bieden.

Nu kunnen pagina’s die openbare figuren of merken vertegenwoordigen nu direct doneren aan fondsenwervers zonder winstbejag. Gebruikers kunnen nu ook terugkerende maandelijkse donaties doen aan een fondsenwerver zonder winstbejag.

Hierdoor zullen non-profitorganisaties over de hele linie toenemen, wat het een aantrekkelijkere optie zou kunnen maken dan crowdsourcing-sites. Sociaal bewijs is tenslotte een krachtige kracht en als je je vrienden laat zien dat je een doel steunt dat je zegt dat je doet, zou dit een grote motivator kunnen zijn voor meer donaties. ( Ga terug naar de samenvatting van juli )

In Prototype: “Uw tijd op Facebook” -hulpmiddel

Er is nu een prototype-versie van een ‘Uw tijd op Facebook’-tool , waarmee gebruikers kunnen zien hoeveel tijd ze besteden aan de mobiele Facebook-app.

Ze kunnen de gemiddelde tijd per dag bekijken en de totale tijd binnen een periode van 7 dagen bekijken. Ook kunnen gebruikers een dagelijkse herinnering instellen die hen waarschuwt wanneer ze een vooraf ingestelde tijd in de app hebben bereikt.

Dit lijkt vreemd onbaatzuchtig voor Facebook, maar het is een overeenkomst tussen digitale wellnessinitiatieven waarvan we hebben gezien dat deze door YouTube zijn vrijgegeven en door Instagram zijn getest.

We houden u op de hoogte als we hier meer over weten. ( Ga terug naar de samenvatting van juli)

In testen: hulpmiddelen om Facebook minder opdringerig te maken 

Naast de bovenstaande functie, die ertoe kan leiden dat gebruikers minder tijd op het platform doorbrengen, heeft Facebook twee extra functies uitgebracht die zijn ontworpen om de blootstelling aan bepaalde aspecten van het platform te verminderen.

Met Snoozing op sleutelwoord kunnen gebruikers hun feedberichten met bepaalde zoekwoorden buiten beschouwing laten.

Dit is een enorme aanwinst voor gebruikers, omdat ik weet dat ik in het verleden tools van derden gebruikte om wat politieke inhoud van mijn persoonlijke feeds te houden tijdens de verkiezingen.

Ik wou dat dit was uit geweest voor de seizoensfinale van Game of Thrones, die bijna meteen voor mij werd verwend, omdat je nu zelfs zoekwoorden als ‘spoilers’ kunt verbergen.

Wanneer u op het vervolgkeuzemenu van een bericht klikt, kunt u ‘Snooze Trefwoorden’ kiezen. Ze zullen een lijst met zoekwoorden rechtstreeks uit de ext van de post halen en u kunt kiezen wat u 30 dagen lang wilt verbergen. . Het houdt de inhoud uit uw feed en (hopelijk) uit het zicht.

Het lijkt erop dat Facebook ook een nieuwe mute-knop test voor meldingen, die zal werken als een Do Not Disturb-knop .

Hierdoor kunnen gebruikers niet in de app worden gezogen wanneer ze de app proberen te ontwijken, waardoor ze minder opdringerig worden.

Dit kan een spel zijn om gebruikers aan te moedigen om de mobiele app te behouden en niet te verwijderen, dus het is misschien niet geheel opofferend aan Facebook.

Er zijn geen bevestigingen van plannen om het uit te rollen, maar we houden deze in de gaten.

Deze functies zullen waarschijnlijk niet veel invloed hebben op merken, maar als u merkt dat bepaalde typen berichten met bepaalde woorden een onbereikbaar bereik hebben, kunt u dit mogelijk wijzigen in het geval dat uw volgers een bepaald zoekwoord op de sluimerstand zetten.

Wees creatief met je inhoud en je bewoordingen, en je bent klaar om te gaan. Ga terug naar de samenvatting van juli )

In testen: abonnementsgroepen

Facebook is momenteel bezig met het testen van een nieuw model voor betaald abonnementsgroepen. Het biedt admins de mogelijkheid subgroepen voor subscriber aan te maken die leden toegang verlenen (en exclusieve inhoud) voor een maandelijks bedrag.

Leden kunnen zich aanmelden en de abonnementen voor deze groepen beheren via de mobiele app en ze kunnen de groepen op elk gewenst moment verlaten.

De mogelijkheid om exclusieve, betaalde inhoud aan te bieden aan bepaalde groepen is een geweldige manier om inkomsten te genereren met een actieve Facebook-community die je hebt gebouwd.

Uit ervaring spreekt, zouden verschillende groepen waar ik in zit de moeite waard zijn.

Dat gezegd hebbende, wil je niet het risico lopen een verbinding te verliezen met je kernklanten die zich gelukkig verloven, maar je misschien verraden voelen als je ze begint aan te rekenen alleen voor het lidmaatschap van een groep.

Het is iets dat zorgvuldig moet worden getest.

Dit nieuwe groepsmodel wordt getest door een klein aantal groepsbeheerders, dus er is geen algemene informatie over hoe goed dit zou werken of dat veel gebruikers zouden willen betalen voor toegang tot bepaalde groepen.

De testgroepen worden momenteel geen kosten in rekening gebracht door Facebook, hoewel er administratiekosten zijn die de beheerder moet betalen.

Het zal interessant zijn om te zien of dit in de loop van de tijd consistent blijft. ( Ga terug naar de samenvatting van juli )

Laatste gedachten

Nu we meer van de beveiligingsproblemen hebben aangepakt, zijn we weer op volle snelheid van nieuwe, baanbrekende functies op Facebook.

Elk van deze wijzigingen zou aanzienlijke nieuwe mogelijkheden kunnen bieden die van invloed kunnen zijn op hoe gebruikers en bedrijven het platform gebruiken, dus houd deze wijzigingen in de gaten … en over wat er gaat komen.

Wat denk je? Over welke van deze nieuwe updates ben je het meest enthousiast? Heb je al toegang tot een van deze? Deel je gedachten, kennis en vragen in de comments hieronder!


Top Facebook-updates – juni 2018

In deze juni-editie van onze Facebook Updates-post bespreken we alle nieuwe veranderingen die de afgelopen maand zijn doorgevoerd.

Dit bevat:

Er valt veel te bedekken, dus laten we er meteen in springen.

Handhaving van nieuwe aangepaste doelgroepdoelstellingseisen

Facebook heeft onlangs nieuwe vereisten toegevoegd voor de doelgerichtheid van aangepaste doelgroepen die zijn opgebouwd uit klantbestanden en vanaf 2 juli gaan ze deze afdwingen.

Adverteerders moeten de oorsprong van de informatie van hun publiek opgeven telkens wanneer zij een nieuw klantenbestand uploaden.

De opties die u heeft, omvatten:

 • Rechtstreeks van klanten
 • Rechtstreeks van partners
 • Een combinatie van de twee
Facebook-updates

Wanneer gebruikers nu klikken op de vraag ‘Waarom zie ik deze advertentieaanwijzing?’, Worden ze precies getoond waarom, inclusief hoe de adverteerder hun informatie heeft ontvangen.

Hierdoor kunnen gebruikers merken beter volgen en markeren die niet echt hun toestemming hebben om hun informatie te gebruiken:

Facebook-updates

In de toekomst, als bedrijven zullen worden delen van informatie van de klant door middel van partnerschappen, zij  moeten een relatie publiek-sharing via de Business Manager vastgesteld en moeten bij  de douane Audiences Voorwaarden .

Dit betekent dat als uw bedrijf een reclamebureau wil inhuren om uw campagnes voor u uit te voeren en aangepaste doelgroepen uit uw klantenlijsten te gebruiken, u dit moet instellen .

Afgezien van het moeten delen van publieksverantwoordelijkheden via de Business Manager, zou dit alles niet veel bedrijven moeten beïnvloeden die de aangepaste doelgroepregels van Facebook volgen en die klantenlijsten verkrijgen via white-hat, goedgekeurde methoden.

Als je dat niet hebt gedaan, heb je maar liefst anderhalve week om het te veranderen.

Knaller op de slechte winkelervaringen van gebruikers

Zelfs met de beperkingen van Facebook, is het helaas nog steeds mogelijk voor bedrijven om te adverteren op het platform en na de aankoop een minder dan geweldige ervaring voor de klant te bieden. Misschien krijgen klanten nooit de producten, of is het van ondermaatse kwaliteit, of heeft het bedrijf vreselijke klantenservice.

Gebruikers kunnen nu iets meer power hebben, en consistente slechte winkelervaringen van klanten kunnen ervoor zorgen dat Facebook specifieke advertenties sluit, het bereik van een merk beperkt of hun account geheel verbiedt .

Facebook heeft zojuist een eCommerce-evaluatietool gelanceerd in het dashboard met recente advertenties. Hier kunnen gebruikers feedback geven op producten die op Facebook worden geadverteerd. Door op de knop “Feedback verzenden” te klikken, worden gebruikers gevraagd om een ​​korte vragenlijst in te vullen om Facebook over hun ervaring te vertellen.

Negatieve reacties worden direct gedeeld met de adverteerders, waardoor ze de kans krijgen om wijzigingen aan te brengen indien nodig.

Als Facebook de negatieve beoordelingen blijft ontvangen, loopt het onbetrouwbare advertentieaccount echter gevaar.

Hier is Facebook verklaring:

We delen feedback rechtstreeks met bedrijven die grote hoeveelheden negatieve feedback ontvangen en geven hen een kans om te verbeteren voordat ze verdere actie ondernemen. We geven bedrijven advies over hoe ze de klanttevredenheid kunnen verbeteren en beter kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klant. Dit kan inhouden dat vooraf duidelijke verwachtingen worden gesteld over de verzendsnelheid of dat er meer transparantie wordt geboden over het terugkeerbeleid. Als de feedback na verloop van tijd niet verbetert, verminderen we het aantal advertenties dat een bepaald bedrijf kan weergeven . Dit kan doorgaan tot het punt van het verbannen van de adverteerder. We zijn ervan overtuigd dat deze tool mensen meer vertrouwen zal geven in de bedrijven waarmee ze communiceren en bedrijven helpen om verantwoording af te leggen over de klantervaringen die ze bieden. “

Facebook-updates juni

Bron Facebook

Houd er rekening mee dat bijna alle bedrijven op een bepaald moment een aantal negatieve recensies zullen hebben. Facebook gaat je niet straffen voor één ontevreden klant op duizend. Als de patronen consistent zijn en de flagrante problemen niet worden verholpen, is dat echter waar je je in een wereld van pijn zou bevinden.

Ik ben er vrij zeker van dat de meeste van onze lezers hier geen interesse hebben om klanten te misleiden, om scam-campagnes uit te voeren om snel geld te verdienen; ze geven om klanten en willen ze gelukkig maken. Blijf gefocust op die mentaliteit en sta open voor feedback, en deze tool kan u zelfs helpen problemen in uw bedrijf op te lossen waarvan u niet eens wist waar u die had.

A / B-tests voor paginaposten (nu uitrollen)

We kennen allemaal het belang van split testing in Facebook Ads, dus de recente ontdekking van Facebook’s experimenten met een nieuwe A / B-testtool voor paginaposten is geweldig nieuws.

Bron afbeelding: Jane Manchun Wong 

De functie is alleen gespot – niet formeel aangekondigd – maar het heeft nog steeds het potentieel om een ​​groot probleem te worden, dus we wilden er nu over praten.

Met de nieuwe, momenteel geteste tool van Facebook kunnen beheerders twee verschillende variaties van een enkele post op twee verschillende doelgroepen plaatsen en evalueren hoe ze presteren.

Bron afbeelding: Jane Manchun Wong 

We kennen allemaal  de waarde van splitsen testen via advertenties  (en als je dat niet doet, kun je maar beter op de link klikken die we zojuist hebben verstrekt en de Evergreen-handleiding voor Facebook advertentieoptimalisatie controleren ), en verschillende doelgroepen verschillende organische berichten laten zien is een uitstekende leermogelijkheid.

Door deze mogelijkheid te gebruiken, kunnen we onze organische strategie verfijnen en nieuwe berichten vinden die succesvol zijn om te promoten .

Nieuwe centrale hub voor herinneringen

Facebook heeft onlangs een nieuwe “Memories” -sectie op het platform uitgebracht, die het beschrijft als

Een enkele plaats op Facebook om na te denken over de momenten die je hebt gedeeld met familie en vrienden, inclusief berichten en foto’s, vrienden die je hebt gemaakt en belangrijke gebeurtenissen in het leven. ‘

Nu zullen al die “op deze dag” geheugensposten op één plaats voor u worden geconsolideerd, en dit is in feite een uitgebreide versie van die berichten. Je kunt terugblikken op de huidige dag van het vorige jaar (en alle voorgaande jaren) om nieuwe vrienden te zien die zijn gemaakt, interessante berichten of momenten van groot leven.

Dit zal waarschijnlijk geen enorme impact hebben op bedrijven, maar u kunt verwachten dat gebruikers meer herinneringen met uw bedrijf zullen delen .

Inkomsten genereren van de markt

Het duurde slechts een kwestie van tijd voordat Facebook werkte aan het genereren van inkomsten met zijn on-platform marktplaats, waardoor gebruikers producten, goederen en diensten kunnen plaatsen in de hoop ze aan andere gebruikers te verkopen. Verkopen werd nooit verwerkt via Facebook, alleen daar vermeld, dus hun manier om inkomsten te genereren met de markt is met nieuwe advertenties en verbeterde advertenties .

Advertenties kunnen door iedereen met een advertentieaccount worden gemaakt. Deze advertenties zullen een nieuwe plaatsingsoptie zijn om producten en services aan mensen te laten zien terwijl ze actief winkelen. De plaatsing is getest met geselecteerde grotere merken en tot nu toe zijn er aanwijzingen voor een verhoogde aankoop en een jaar-op-jaar rendement op de advertentie-uitgaven, wat aanzienlijk is.

Binnen de komende weken kunnen doelgroepen op geselecteerde locaties deze advertenties uitvoeren met behulp van de doelstellingen voor conversies, verkeer, videoweergaven, bereik en productcatalogus. Deze locaties omvatten de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië.

Dit is een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met gebruikers die graag willen winkelen. Ze zijn op zoek naar iets en ze zijn klaar om te kopen, waardoor ze een belangrijk publiek zijn. Een andere plaatsingsoptie betekent ook dat er veel meer plaatsingen in het algemeen worden geopend, waardoor het systeem net iets minder concurrerend is en we een beetje meer advertentiebereik krijgen.

Audience Network brengt in-app bieden uit

Het Audience Network van Facebook gaat nu bieden op basis van in-app-advertenties ondersteunen . Hierdoor kunnen advertentienetwerken in realtime bieden met elkaar bieden, concurreren voor beschikbare advertentievertoningen. Dit is gedaan met als doel de efficiëntie van het genereren van app-inkomsten te vergroten en het probleem op te lossen van slechts 30 of 40 cent van elke advertentie-dollar die naar de uitgever gaat. Voorheen ging de plaatsing naar de gebruiker met de hoogste gemiddelde CPM in plaats van degene die eigenlijk bereid was het meeste te betalen voor die specifieke plaatsing.

Adverteerders en ontwikkelaars van advertenties kunnen nu een meer eerlijke marktplaats creëren voor hun advertentieplaatsingen, die uiteindelijk beter zal zijn voor alle betrokkenen. Uitgevers maximaliseren de waarde van hun advertentie-inhoud, en de adverteerders die de plaatsing het meest willen hebben, zullen dit waarschijnlijk sneller doen. Omdat gebruikers meer gratis inhoud met minder advertenties willen, is dit een geweldige manier om dat te realiseren, ten voordele van alle betrokkenen.

Sommige adverteerders zullen merken dat dit betekent dat ze iets meer moeten uitgeven aan CPM’s of CPC’s om die plaatsingen te krijgen, maar aangezien plaatsingen in het netwerknetwerk over het algemeen minder kosten dan de meeste anderen , is de kans groot dat dit relatief betaalbaar zal zijn.

Uitgebreide tools voor non-profits

Een van de grootste hulpmiddelen die Facebook non-profitorganisaties heeft gegeven, is hun donatie- en liefdadigheidsinstrument, waardoor deze organisaties en doelen via het platform fondsen, ondersteuning en publiciteit kunnen werven.

Gebruikers kunnen oorzaken die belangrijk voor hen zijn delen en ‘hun verjaardagen’ doneren aan bepaalde doelen om meer donaties voor deze organisaties te gebruiken.

Alleen dit was een waardevol hulpmiddel, maar nu krijgen non-profitorganisaties toegang tot uitgebreide functies.

Persoonlijke gebruikersprofielen en live-omroepen kregen vorig jaar deze mogelijkheden, en nu kunnen merken en openbare figuurpagina’s ook oorzaken en fondsenwervers promoten en organiseren.

Non-profitorganisaties kunnen ook hun eigen fondsenwervers voor de oorzaken creëren dankzij deze extensie, aangezien de meeste op Facebook als Pages bestaan.

Gebruikers kunnen nu maximaal drie vrienden uitnodigen voor het maken, organiseren en beheren van een fondsenwervende actie, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de campagne te beheren en tegelijkertijd het netwerk van ondersteuningen vooraan aanzienlijk uit te breiden.

Instagram-stijl polling stickers

Een van mijn favoriete functies op Instagram Stories is hun polling-vermogen, waarmee je gebruikers een vraag kunt stellen en hen twee verschillende antwoorden kunt geven. De antwoorden kunnen “ja of nee” of meer multiple choice zoals “warm of koud” zijn. Deze functie is nu beschikbaar op Facebook via de poll-stickers van hun Messenger Stories .

Today, we’ve launched Polls in Messenger Stories so you can easily get feedback from friends on anything that comes to mind like what to name your new puppy and other .

Twitter Ads info and privacy

U kunt in real-time de antwoorden van gebruikers in realtime zien, zodat u onmiddellijk feedback krijgt en een andere waarde wanneer u bedenkt hoe betrokken uw on-platform inhoud is.

Als je de resultaten van de peilingen van je Verhalen wilt bekijken, veeg je erop en zie je de gebruikers die hebben gestemd en hoe ze hebben gestemd.

Poll-stickers zijn een uitstekende manier om betrokkenheid te stimuleren en daadwerkelijk sociaal bewijs te verkrijgen via je verhalen.

Ze kunnen u ook helpen om een ​​beter beeld te krijgen van hoe uw volgers reageren op uw verhalen en hoe nauw ze hierop letten.

Volgens wat Facebook Chris Cox tijdens de Facebook F8 ontwikkelaarsconferentie (in mei) heeft verklaard, zullen verhalen de News Feed overtreffen als de belangrijkste manier om dit jaar content op sociale netwerken te delen.

Afbeeldingenbron: TechCrunch

Facebook-beoordelingen nu op een schaal van 1 tot 10 (bètatesten)

Met het huidige beoordelingssysteem van Facebook kunnen klanten beoordelingen achterlaten en een bedrijf beoordelen met 5 sterren. Recensies zijn krachtig, maar onder het huidige systeem kunnen die numerieke beoordelingen snel een grote invloed hebben op de eerste indruk van een bedrijf, zelfs als er over het algemeen voldoende goede recensies zijn.

Facebook begrijpt dat een vijfsterrenwaarderingssysteem soms niet echt snijdt, dus testen ze een nieuw systeem waarmee bedrijven ‘beoordelingsscores’ kunnen inschakelen in plaats van het huidige beoordelingssysteem.

Met dank aan ivet360.com

Het nieuwe systeem is gebaseerd op een beoordelingsschaal van 10 punten en het weegt beoordelingen, beoordelingen en aanbevelingen die gebruikers van uw bedrijf hebben gemaakt.

Facebook verdubbelt niet alleen de 5-puntenscore om de nieuwe 10-punts ranglijst te krijgen – het eigen algoritme van Facebook houdt rekening met meer gegevens voor het berekenen van deze nieuw gevonden scores. In feite zijn er op de nieuwe lay-out van de beoordelingspagina twee dingen om op te merken: onder de score staat nu: “Gebaseerd op de mening van xxx-mensen” en “Aanbevolen door xxx-mensen.”

Met dank aan ivet360.com

Dit kan geweldig zijn voor bedrijven, met name voor bedrijven die over het algemeen positieve interacties op het platform hebben, maar één negatieve beoordeling die een klein beetje negatief uitviel. Sommige gebruikers zullen tenslotte geen beoordeling achterlaten of zelfs interageren met uw pagina, maar zullen u aanbevelen aan hun vrienden.

Toen ik dit schreef, realiseerde ik me dat ik dat met mijn accountantskantoor heb gedaan – ik heb ze op vijf of zes keer naar anderen doorverwezen op Facebook, maar ik vond hun pagina niet leuk of liet een beoordeling achter. (Ik ga dit herstellen zodra dit bericht is voltooid).

Deze functie is nog bezig met testen, maar als het iets is dat je interesseert, moet je goed opletten. Ik denk dat dit een goede zaak kan zijn voor bedrijven.

Laatste gedachten

Ik maakte geen grapje; er waren deze maand veel veranderingen en ik ben er zeker van dat we ook in de komende maanden grotere dan normale veranderingen zullen zien.

Op dit moment worden we nog steeds gevoed door de datalekken, terwijl Facebook zijn normale tempo van het toevoegen van nieuwe functies aan het platform voortzet.

Dat betekent dat het een beetje chaotisch is, maar maak je geen zorgen. Kom hier maandelijks terug en we geven je alle informatie die je nodig hebt over wat er gebeurt en wat het voor je betekent.

Wat denk je? Over welke van deze nieuwe updates ben je het meest enthousiast? Welke denk je dat de grootste impact op jou zal hebben? Deel je gedachten, kennis en vragen in de comments hieronder!


Top Facebook-updates – Uitgave mei 2018

Aan het begin van deze maand vierde Facebook een hele reeks releases via de Facebook Developer Conference (ook bekend als F8). Deze omvatten zaken als hun nieuwe datingoptie, de mogelijkheid om uw advertentiegeschiedenis te wissen en verbeteringen rond AR en VR.

Ons team was er zelfs om deel te nemen aan de breakout-sessies!

Hoewel het aantal aangekondigde updates niet hoog is, zit elk pakket boordevol serieuze waarde voor marketeers. Van Facebook live-updates tot politieke en probleem-advertentie-implementaties, we bespreken ze een voor een om u de informatie te geven die u moet wetenom te overleven in het steeds veranderende advertentielandschap.

Hier is de lijst met Facebook-updates die we in mei gaan bespreken:

Oh en voor het geval je je afvroeg of we echt bij F8 waren, plaatst deze foto zowel AdEspresso- als Hootsuite-teams op de plaats van de misdaad:

Van links naar rechts, bovenaan rij: Cristiano Pio (Product Manager), Michelle Au Yeung (Associate Product Manager, Channel Integrations) Greg Bell (VP, Software Development), Tory Wenger (Ads Growth Associate). Onderste rij: Rei Colina (Manager, Software Development), Mik Lernou (VP, Product).

Laten we terug gaan naar de zaken nu! 

Updates voor Facebook Live: Crossposting

Als een manier om de gemeenschap te helpen bij het adopteren en uitbreiden van hun Facebook Live-strategieën, heeft Facebook 2 nieuwe functies vrijgegeven voor Live – Persistent Stream Keys en Live Crossposting .

Terwijl Live gaan gemakkelijker is dan ooit, doen zich nog steeds problemen voor rond het vermogen om deze berichten te delen op andere pagina’s die u mogelijk beheert.

Tot dusverre, als je eenmaal je live video op je pagina hebt beëindigd, moet je deze op alle andere pagina’s handmatig delen.

Als je maar één of twee Facebook-pagina’s hebt, lijkt dit misschien niet een te groot probleem. Maar als u een groot bedrijf bent met meerdere pagina’s, kunt u zien hoe dit tijdrovend zou zijn en … een beetje gedoe.

Met de nieuwe toevoeging van Live Crossposting kunnen alle Pages nu eenvoudig een enkele Live-uitzending over meerdere pagina’s publiceren als een originele post , wat betekent dat er meer Live-kijkers en een groter potentieel publiek zijn.

Alleen uitzendingen gemaakt via de Live API (Publisher Tools en  facebook.com/live/create ) komen in aanmerking voor Live crossposting. Uitzendingen die afkomstig zijn van mobiele apparaten kunnen niet live worden gekruist.

Voordat je kunt beginnen met live crosspost, moet je een kruisposterrelatie met een andere pagina opbouwen, en die pagina zal ook kunnen kiezen hoe je pagina hun live video’s kan crossposten. Het creëren van een cross-postingrelatie omvat zowel VOD (video on demand) als live uitzendingen.

U kunt zowel handmatige als automatische kruispuntrelaties tot stand brengen. In dit tweede scenario worden alle pagina-uitzendingen die live kruisposten activeren automatisch op uw pagina gepubliceerd. Facebook raadt aan deze optie alleen te selecteren voor vertrouwde pagina’s. Hoe dan ook, als u niet wilt dat een specifieke live uitzending met kruispunten op uw pagina verschijnt, kunt u deze verwijderen.

Als u een automatische Live-kruispadenrelatie heeft met een pagina en elke uitzending heeft verschillende doelgerichtheid, stelt Facebook voor om handmatige kruisposten te gebruiken. Zowel voor handmatige als automatische kruisposten moet u de metadata van de uitzending bewerken zodra de originele uitzending automatisch live wordt.

Vervaldatum heeft geen invloed op uitzendingen via kruisposten. Als de oorspronkelijke Live-uitzending wordt verwijderd, worden alle Live-kruisposten ook verwijderd. Als de uitzending wordt verwijderd nadat de live uitzending is beëindigd, wordt alleen die specifieke uitzending verwijderd. Alle andere Live-uitzendingen met kruispunt, inclusief de oorspronkelijke uitzending, blijven beschikbaar voor weergave.

Klaar om te beginnen met kruisposten? U kunt hier de installatiehandleiding raadplegen .

Updates voor Facebook Live: Stream Keys en Rewind

Het tweede deel van deze update is Stream-toetsen (en het is een beetje technischer, dus als je wilt, kun je doorgaan naar de volgende Facebook-update!).

Vóór deze update waren de stroomtoetsen willekeurig en betekenden dat elke keer dat u in productie wilde gaan een nieuwe sleutel moest worden toegevoegd.

Facebook heeft nu permanente toetsen vrijgegeven, wat betekent dat de sleutel kan worden verzonden voorafgaand aan een opname, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om naar je fans te streamen.

Dit betekent dat als u een uitgever of maker bent die regelmatig live gaat, u nu slechts één streamsleutel naar productieteams hoeft te sturen, en omdat de streamsleutel van een pagina permanent is, kan deze voorafgaand aan een opname worden verzonden, waardoor het eenvoudiger wordt om samen te werken in teams en locaties voor live producties. Broadcasters kunnen ook tijd besparen door dezelfde streamsleutel te gebruiken telkens wanneer ze een nieuwe live video starten.

Klinkt dit nog steeds obscuur? Gaming maker Darkness429 (in de video), die elke werkdag op hetzelfde uur live gaat, legt uit hoe het gebruik van een blijvende stream key dit gemakkelijker heeft gemaakt:

Streamers willen hun content zo snel mogelijk aan hun fans laten zien zonder zich zorgen te hoeven maken over een lijst met dingen die ze moeten doen, en met Facebook kunnen streamers een persistente streamsleutel krijgen, geeft dit de streamer de mogelijkheid om snel en moeiteloos te zijn begin met streamen terwijl je ze ook minder zorgen laat maken voordat je hun stream start. “- Darkness429

Last but not least begint Facebook de mogelijkheid te testen voor kijkers om Live-video’s van Pages te Rewind terwijl ze nog steeds live zijn.

Dit wordt een echte game-changer voor sommige bedrijven. Lees wat CrossFit Games, een van de eerste bètatesters, zei:

Live Rewind is enorm voor onze kijkers. Ze hebben verschillende ontdekkingspunten, willen teruggaan of een belangrijk stuk missen … Het is enorm. ”   

Video Retention Metric

Het is geen geheim dat video een van de beste manieren is om de aandacht van een gebruiker op Facebook te trekken.

In een poging om adverteerders te helpen beter te volgen hoe hun publiek met hun video’s omgaat , heeft Facebook een nieuwe update aangekondigd over statistieken voor videoreservering.

Binnenkort hebben paginabeheerders toegang tot de volgende nieuwe statistieken in hun video-bewaargrafiek:

 • Volgers versus niet-volgers : uitsplitsing van kijkersloyaliteit door mensen die je pagina volgen en mensen die je pagina niet volgen.
 • Demografische doelgroep: verdeling van kijkersloyaliteit op basis van geslacht.
 • Zoomkaart : zoom in op de grafiek om de gegevens van dichterbij te bekijken, zodat u de betrokkenheid tijdens de video beter kunt visualiseren om te zien hoe belangrijke momenten het kijkerspubliek beïnvloedden.

De nieuwe grafiek ziet er als volgt uit:

Facebook heeft ook een probleem opgelost met betrekking tot de grafiek die gegevens onjuist weergeeft voor video’s langer dan 2 minuten – een welkome verrassing voor iedereen die er last van heeft.

Best practices voor video’s

Naast de recente updates voor Facebook Live en Video Retention Metrics, heeft Facebook ook een bijgewerkte gids voor best practices voor video uitgebracht en zelfs een aantal tot nadenken stemmende vragen opgenomen om jezelf af te vragen.

Onder de aanbevelingen lijken er 3 op te vallen en het uiteindelijke doel van Facebook om mensen te verbinden opnieuw te bevestigen:

 • Maak inhoud die waarschijnlijk discussie zal stimuleren . Concentreer u op inhoud waarmee uw publiek zich zal verbinden en waarmee hij zich zal bezighouden. Hoewel kortere, meme-gerelateerde inhoud vaak meer shares te zien krijgt, moedigt deze inhoud mogelijk niet noodzakelijkerwijs een diepere interactie tussen mensen rond die inhoud aan.
 • Bekijk nauwgezet de betrokkenheid bij elke video. Eyeball en evalueer het aantal reacties, shares en conversaties. U kunt ook tools zoals CrowdTangle gebruiken om vast te stellen wat werkt en wat niet werkt.
 • Moedig je sociale team aan om rechtstreeks met je publiek te communiceren. Reageer op reacties, vraag je fans waar ze over willen horen, vraag om feedback en ideeën voor brononderwerpen. Help uw fans om u te leren kennen door uzelf rechtstreeks voor te stellen.

Je kunt hier een volledige lijst met aanbevelingen vinden .  

Updates voor politieke en issue-advertenties

Bij onze laatste update wezen we op de toegenomen transparantie van politieke advertenties, maar er is een nieuwe update in zicht gekomen – dit keer rond ‘Issueadvertenties’.

Axios heeft onlangs een nieuwe lijst met problemen vrijgegeven met dezelfde verhoogde transparantievereisten als politieke advertenties. Deze lijst bevat:

 • Abortus
 • Begroting
 • Burgerrechten
 • Misdrijf
 • Economie
 • Opleiding
 • Energie
 • Milieu
 • Buitenlands beleid
 • Overheidshervorming
 • Guns
 • Gezondheid
 • Immigratie
 • Infrastructuur
 • Leger
 • Armoede
 • Sociale zekerheid
 • Belastingen
 • Terrorisme
 • waarden

Bedrijven die van plan zijn om politiek te publiceren of advertenties uit te geven (zoals de bovenstaande lijst), moeten hun identiteit verifiëren via e-mail, naast de vermelding van wie voor de advertentie heeft betaald.

U kunt de nieuwe verificatievereisten hier vinden .

Facebook heeft eindelijk ook hun nieuw bijgewerkte formaat vrijgegeven voor politieke en issue-advertenties .

Naast het vermelden van de sponsor van de advertentie, vragen ze u ook om andere advertenties van die adverteerder te bekijken, evenals hun actieve tijden.

Voor degenen onder u die deze advertenties uitvoeren, ziet het formaat er als volgt uit.

Aan beeld en ad-kopie moet bijzondere aandacht worden besteed. Onze eigen Adespresso-klanten rapporteren recentelijk geëscaleerde activiteiten in uitgeschakelde advertentieaccounts vanwege het schenden van het nieuwe beleid – een zeker teken dat Facebook het recente Cambridge-Analytica-schandaal serieus neemt. 

Facebook publiceert handhavingsnummers

Post-Cambridge Analytica, Facebook is overweldigd door een negatieve media-blitz, waarin nepgebruikers en troll-accounts worden genoemd en het onvermogen van Zuckerberg om te voorkomen dat deze accounts worden gemaakt.

Als reactie hierop heeft Facebook besloten om voor de eerste keer hun handhavingsnummer te publiceren. Neem bijvoorbeeld hun aantal op valse accounts:

Hoewel de cijfers voor het verwijderen van valse accounts positief zijn, lijkt het erop dat Facebook nog steeds worstelt met ander genuanceerd gebruikersgedrag, zoals hate speech:

Al met al zijn de aangebrachte wijzigingen positief, maar zoals je ziet, heeft Facebook nog een lange weg te gaan voordat ze dit project als een succes kunnen beschouwen.

Voor de volledige resultaten kunt u hun rapport hier lezen .

Wat betekent dit voor adverteerders?

We kunnen er zeker van zijn dat het algoritme blijft verbeteren, zodat dit op dezelfde manier ook advertenties gaat beïnvloeden.

Bewijs hiervan is te vinden in de toegenomen transparantie en procedures rond probleemadvertenties, engagement-baiting en de bekende Facebook-banhammer.

Als u nog nooit de kans hebt gehad om het volledige advertentiebeleid van Facebook te lezen, is dit het moment om te voorkomen dat uw account wordt uitgeschakeld.

Conclusie

Grote veranderingen zijn aan de horizon – zowel voor Facebook als bedrijf, en voor ons als adverteerders.

Met meer transparantie rond gevoelige onderwerpen, hoe Facebook rapporteert over gegevens en harde vragen over privacy, zullen we zeker nog meer interessant nieuws zien terwijl het jaar verdergaat.

Zoals altijd zijn we er om u te helpen alles te verwerken!


Top Facebook-updates – Uitgave april 2018

Facebook heeft de laatste tijd heel wat grote veranderingen doorgevoerd, en het heeft heel wat gesprekken en vragen van zowel gebruikers als bedrijven op het platform gegenereerd, die zich afvroegen wat dit precies betekent. Het korte antwoord: deze veranderingen zijn erg goed, ook al voelen ze zich een beetje ongemakkelijk terwijl we ons aan hen aanpassen.

Uiteindelijk zullen ze Facebook-advertenties voor zowel gebruikers als marketeers verbeteren, waardoor een win-winsituatie ontstaat voor alle betrokkenen.

In deze speciale editie van onze Facebook Updates-post gaan we een kijkje nemen naar de nieuwe “Facebook 2.0” en wat dit betekent, niet alleen voor gebruikers, maar ook voor de adverteerders die proberen contact met hen te maken. We zullen enkele van onze topexperts laten nadenken over de mogelijke impact en hoe je je hierop kunt voorbereiden. 

Om de informatie van gebruikers veilig te houden, verandert Facebook  de manier waarop adverteerders hun advertenties kunnen targeten. We ondersteunen deze wijzigingen volledig omdat we van mening zijn dat ze essentieel zijn voor het behoud van vertrouwen tussen adverteerders en Facebook-gebruikers.

Sommige van  deze veranderingen zullen van invloed zijn op uw Facebook-reclamestrategie, dus onze Facebook-ronde deze maand concentreert zich juist op de recente updates die van invloed zijn op marketeers.

Merk op dat deze veranderingen actief plaatsvinden en een work in progress zijn, zoals je kunt zien in de onderstaande infographic, dus we gaan af van de informatie die we nu hebben. We zullen je uiteraard updaten zoals we meer weten.

Dit zijn de grote Facebook-updates die we gaan bespreken en die je moet weten:

Nieuwe privacybeschermingen voor iedereen, ongeacht waar u woont

Het is niet schokkend dat Facebook’s grootste zorg op dit moment privacy is met alle chaos. Nu zullen er voor iedereen nieuwe privacybeschermingen worden uitgebracht, ongeacht waar u woont (wat eerder bepaalde privacyfuncties had beïnvloed).

Deze nieuwe beveiligingen en acties omvatten :

 • Gebruikers vragen om na te gaan hoe Facebook hun gegevens gebruikt om advertenties weer te geven en hen de mogelijkheid te geven om zich af te melden voor targeting zoals partnercategorieën of persoonlijke profielinformatie zoals relatiestatus of politieke overtuiging.
 • Gebruikers toestaan ​​gezichtsherkenningstechnologie uit te schakelen op Facebook
 • Speciale bescherming voor tieners, inclusief beperkende advertentiecategorieën die aan hen kunnen worden getoond
 • Bijgewerkte servicevoorwaarden die in overeenstemming zijn met de algemene verordening gegevensbescherming van de EU (GDPR)

Weet je niet zeker wat dit allemaal betekent? Dit is wat onze interne expert Paul Fairbrother te zeggen had:

GDPR is een belangrijk onderwerp voor marketeers, omdat het essentieel is voor adverteerders om compliant te zijn voordat het wordt uitgerold op 25 mei 2018. Hoewel GDPR alleen de rechten van Europese burgers dekt, is het van toepassing op bedrijven over de hele wereld als ze klanten of prospects in Europa hebben, dus voor een globaal platform zoals Facebook is het goed nieuws dat ze nu compliant zijn. De meeste gebruikers accepteren de huidige instellingen, zodat het voor de adverteerders normaal blijft. Gebruikers meer controle geven over hun eigen gegevens is een veel betere optie dan overheden die beperkingen opleggen aan adverteerders, dus moet de privacycheck die Facebook aanbrengt worden toegejuicht “.

Facebook nu beloningen voor meldingen van gegevensmisbruik

Facebook bewijst precies hoeveel ze data delen willen afsluiten dat hun beleid schendt door beloningen aan te bieden aan gebruikers die misbruik van gegevens rapporteren.

Ze zijn vooral op zoek naar:

 • gevallen waarin gegevens die “legaal” werden verkregen, vervolgens werden gestolen, verkocht of misbruikt
 • Externe bedrijven die gebruikersgegevens verkrijgen op een manier die de servicevoorwaarden van Facebook schendt

Ze bieden echte cashbeloningen als uw informatie tot aanzienlijke impact leidt. De daadwerkelijke beloning is afhankelijk van hoe belangrijk de lead was, maar ze hebben tot $ 40.000 betaald voor informatie die in het verleden tot bugfixes heeft geleid.

Wilt u meer weten over het programma? Bekijk hun veelgestelde vragen hier .

Dit is de take van Paul:

Sinds Facebook toestaat dat advertenties worden getarget met aangepaste doelgroepen, is er een spel van kat en muis geweest, waarbij gewetenloze adverteerders tools en apps hebben ontwikkeld om gebruikersgegevens te schrapen en Facebook heeft gedaan het beste om deze uit te schakelen. Met de nieuwe veranderingen zal Facebook nu aan het roer staan, dit betekent dat ethische adverteerders niet langer in het nadeel zijn van de spammers, waardoor een gelijk speelveld ontstaat voor een meerderheid van de adverteerders. Zoals altijd, als gebruikers vertrouwen hebben in de advertenties die ze zien, zal dit de effectiviteit van advertenties verhogen “.

De (eerste) negen barrières tegen nieuwsgierige apps

Een van de eerste aankondigingen die naar voren kwam met betrekking tot de privacywijzigingen was dat Facebook app-herziening in de ijskast zette. Logisch, aangezien apps een gemakkelijke manier zijn om gebruikersinformatie te openen zonder hun volledige kennis.

Vooruitstrevend beperkt Facebook de toegang tot gegevens tot apps op Facebook. Deze veranderingen omvatten :

 1. Niet langer toestaan ​​dat apps de gastlijsten of berichten bekijken van gebeurtenissen diegebruikers hebben bijgewoond of gehost.
 2. Alle apps van derden moeten direct door Facebook en een groepsbeheerder wordengoedgekeurd voordat ze toegang kunnen krijgen tot de ledenlijst van een groep en andere informatie waartoe ze toegang hebben, zoals gesprekken die van tafel worden gehouden.
 3. Apps hebben goedkeuring van Facebook nodig voordat ze toegang kunnen krijgen tot de Pages API , waardoor ze berichten of reacties van elke pagina kunnen lezen.
 4. Facebook moet alle apps goedkeuren die om informatie vragen zoals check-ins, likes, foto’s, berichten, video’s, evenementen en groepen. Ze verbieden apps ook om informatie zoals religieuze of politieke voorkeuren van gebruikers te verkrijgen.
 5. De API van Instagram is verouderd en neemt een paar stappen terug naar de wijzigingen die ze recentelijk hebben doorgevoerd om deze toegankelijker te maken.
 6. Zoeken op e-mail en telefoonnummers is uitgeschakeld : tot vandaag konden mensen het telefoonnummer of e-mailadres van een andere persoon invoeren op Facebook om ze te vinden. Kwaadwillende acteurs hebben echter ook misbruik gemaakt van deze functies om openbare profielinformatie te schrappen, zodat Facebook deze functie heeft uitgeschakeld. Ze brengen ook wijzigingen aan in accountherstel om het risico op schaven te verminderen.
 7. Gebruikersoproep en tekstgeschiedenis zijn beperkt en Facebook bevestigde dat het de inhoud van berichten niet verzamelt en dat logs die ouder zijn dan één jaar worden verwijderd.
 8. Targeting door partnercategorieën is afgesloten.
 9. Gemak van app-beoordeling wordt ingevoerd, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen zien welke apps toegang hebben tot hun informatie en snel die kunnen verwijderen die ze niet willen.

Hier zijn de gedachten van Paulus over deze veranderingen:

Dit is niet van invloed op adverteerders, maar zou een grote impact kunnen hebben op apps van derden die worden gebruikt voor Facebook- en Instagrambeheer (hoewel hun functionaliteit voor andere platforms intact blijft) terwijl we zien waar de chips vallen “. 

Als onderdeel van dit proces vertelt Facebook ook aan  gebruikers  of hun informatie mogelijk niet correct is gedeeld met  Cambridge Analytica .

De berichten die Facebook verzendt naar mensen van wie de privacy kan zijn beïnvloed door de app ‘This Is Your Digital Life’.

Verhoogde transparantie en verantwoording voor advertenties en pagina’s

Bij al deze veranderingen richt Facebook zich direct op een van de grootste problemen waarmee zij te maken hebben gehad: de politieke controverse.

Nu testen ze een functie waarmee gebruikers alle advertenties van een bedrijf op hun pagina kunnen zien, zelfs als ze niet in de doelgroep van de advertentie staan. Dit is ontworpen om de transparantie te vergroten.

Dit was bedoeld om gebruikers te helpen beschermen met met name politieke advertenties, maar het zou kunnen worden toegepast op alle advertenties en pagina’s, en dit is wat Paul te zeggen had:

Dit wordt al getest in Canada, waar gebruikers alle advertenties kunnen zien die een pagina heeft gegenereerd, niet alleen politieke advertenties. De feedback tot nu toe was minimaal, maar het lijkt geen grote impact te hebben gehad voor zowel adverteerders als gebruikers “.

Verhoogde authenticiteit en transparantie voor pagina’s

Facebook vereist ook dat personen die pagina’s met een groot aantal volgers beheren, door Facebook worden geverifieerd , waardoor het veel moeilijker wordt voor mensen om valse accounts te gebruiken om grote pagina’s te beheren. Dit is ontworpen om de identiteit van gebruikers te beschermen en de identiteit verder te vergroten, en ja, om verkiezingsinterferentie te voorkomen.

Deze functies blijven echter ook van toepassing op niet-politieke pagina’s, maar breiden de bescherming uit naar alle gebruikers.

Dit is wat   Rob Goldman , VP, Ads en  Alex Himel , VP, Local & Pages hebben geschreven:

“Mensen die pagina’s met grote aantallen volgers beheren, moeten worden geverifieerd. Degenen die grote pagina’s beheren die het proces niet opschonen, kunnen niet langer berichten plaatsen. Dit maakt het veel moeilijker voor mensen om een ​​pagina met een nep-account te beheren. We laten u ook een extra context zien over Pages om hun inhoud effectief te beoordelen. U kunt bijvoorbeeld zien of een pagina de naam heeft gewijzigd. “

Hier is de opmerking van onze expert:

Het belangrijkste om hier op te merken is dat de paginabeheerders niet de pagina zijn die moet worden geverifieerd. Voor legitieme adverteerders is dit een goede zet, hoe meer vertrouwen er is in Facebook-pagina’s, hoe meer gebruikers waarschijnlijk vertrouwen op en zich bezighouden met Facebook-adverteerders. Veel bedrijven gebruiken echter valse persoonlijke profielen als een gemakkelijke manier om bedrijfsprofielen te beheren. 
Als prioriteit is het nu tijd om echte profielen te gebruiken en in plaats daarvan Business Manager te gebruiken om zakelijke en persoonlijke profielen gescheiden te houden “.

Privacyhulpmiddelen zijn meer toegankelijk

Een van de grootste klachten van gebruikers over de privacy-instellingen van Facebook was dat ze te moeilijk waren om te vinden. Zoals te verwachten, heeft Facebook hierin wijzigingen aangebracht, waardoor het voor gebruikers eenvoudiger is om hun privacy-instellingen te vindenen aan te passen.

Het nieuwe Privacy Shortcuts-menu  is een menu waarin u uw gegevens in slechts enkele tikken kunt beheren, met duidelijkere uitleg over hoe onze bedieningselementen werken.

Het doel van Facebook om een ​​ervaring te creëren is nu explicieter, meer visueel en gemakkelijk te vinden. Met name hebben ze hun volledige lay-out van de mobiele instellingen opnieuw ontworpen, zodat gebruikers eenvoudiger en sneller kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

In plaats van de instellingen verspreid over 20 verschillende schermen te hebben, zullen ze nu allemaal op één staan. Er zal ook een nieuw privacy-snelkoppelingsmenu zijn, dat zeer visueel en eenvoudig te navigeren zal zijn (zoals te zien in de onderstaande schermafbeelding).

Dit omvat de mogelijkheid om:

 1. Bepaal wie uw profielinformatie ziet
 2. Maak uw account veiliger, zoals het toevoegen van authenticatie in twee stappen
 3. Controleer wat u in het verleden hebt gedeeld en verwijder dit als u dat wilt
 4. Beheer de advertenties die u ziet door te kiezen welke informatie Facebook kan gebruiken om u advertenties te tonen

Paul is van mening dat dit een uitstekende gelegenheid is voor adverteerders. 

Dit maakt het eenvoudiger voor gebruikers om hun advertentievoorkeuren bij te werken. Hoewel sommige gebruikers zich kunnen afmelden voor advertenties die worden getarget met hun gegevens, is het net zo waarschijnlijk dat gebruikers van de gelegenheid gebruik maken om hun lijst met interesses op te ruimen, waardoor advertenties relevanter voor hen worden en targeting op interesses nauwkeuriger wordt voor adverteerders.

Partnercategorieën uitschakelen

De targetingfunctie ‘Partnercategorieën’ heeft adverteerders eerder toegestaan ​​om informatie te gebruiken die is verkregen van externe gegevensbedrijven om gebruikers via Facebook-advertenties te targeten. Facebook sluit nu partnercategorieën af .

Als adverteerders bepaalde gebruikers willen targeten, moeten ze gedragsgerichte targeting van Facebook, targeting op interesses of aangepaste doelgroep gebruiken, waarbij e-mailadressen ‘Facebook legaal’ zijn.

Gelukkig gebruiken de meeste adverteerders geen partnercategorieën, dus dit zal niet van invloed zijn op te veel van onze gebruikers. Volgens Paul zal dit waarschijnlijk niet zo’n grote deal zijn om precies die reden. 

Partnercategorieën vormen geen belangrijk onderdeel van targeting voor de meeste adverteerders, met lookalikes en targeting op interesses die vaak betere resultaten opleveren. Gegevenspartners zoals Experian en Acxiom richten zich op de Amerikaanse markt, dus buiten de VS zal het effect van het verwijderen van partnercategorieën te verwaarlozen zijn “.

Nieuwe tools tegen verkeerde informatie in nieuwsfeed

Facebook neemt grote stappen om gebruikers te beschermen tegen verkeerde informatie die de neiging heeft zich als een lopend vuurtje te verspreiden op de meeste sociale mediaplatforms. Satire is verkeerd geïnterpreteerd als feit en onbetrouwbare bronnen kunnen eruit zien als geloofwaardig.

Vorig jaar testte Facebook een functie die gebruikers meer kennis gaf over de uitgevers van de informatie die ze te zien krijgen, en nu zullen ze dat uitrollen naar iedereen in de VS.

Mensen zullen bijvoorbeeld kunnen zien dat de UI een satire-site is, zodat ze snel weten dat ze het niet al te serieus moeten nemen. Gebruikers kunnen ook zien welke van hun vrienden het artikel hebben gedeeld.

Facebook test ook een nieuwe functie waarmee gebruikers meer informatie over de auteur van een artikel te weten kunnen komen, zodat ze de geloofwaardigheid van dat exacte artikel naast de publicatie kunnen beoordelen.

Mensen kunnen in Instant Articles op de auteur van het artikel klikken om te zien wat ze nog meer hebben geschreven, waardoor gebruikers meer context krijgen.

Ik was verrukt dit nieuws te zien en onze expert was het ermee eens dat dit goed nieuws was.

Clickbait bestaat al op Facebook sinds het platform zakelijke pagina’s heeft toegestaan ​​en meer recentelijk is dit geëvolueerd naar nepnieuws. Facebook heeft een fijne lijn om te betreden omdat het verbieden van alle nepnieuws als censuur kan worden gezien, daarom laten ze de lezer liever zelf zijn oordeel vellen. 
Voorheen was dit moeilijk voor gebruikers om verschillende sites van derde partijen te controleren – vooral op mobiele apparaten – is tijdrovend, dus een oplossing binnen de newsfeed is welkom. 
Omdat Facebook op zoek is naar een newsfeed met minder sensationele content, is dit een goed moment voor adverteerders om hun advertentiestijl te evalueren.
Adverteerders die afhankelijk zijn van advertenties met clickbait-stijl, merken dat hun advertenties er in de newsfeed steeds meer gedateerd en niet op hun plaats zullen uitzien. Overweeg om over te schakelen naar een eerste benadering waarbij de gebruiker nuttige informatie in de advertentie zelf verstrekt, zodat gebruikers kunnen beslissen of het de moeite waard is om te klikken om meer te leren “.

conclusies

Dat is veel informatie die we je hebben gegeven en het is gemakkelijk om je overweldigd te voelen. Maar maak je geen zorgen, want Paul’s laatste gedachten over de veranderingen zijn positief:

Facebook-advertenties hebben geen vaste prijs. In plaats daarvan gebruikt het platform een ​​veiling voor elke weergegeven advertentie. Simpel gezegd betekent dit dat als de vraag naar advertenties daalt, ook de advertentieprijzen dalen. zou meer adverteerders aantrekken en de advertentievraag zou snel stabiliseren. 
Voor elke adverteerder die besluit Facebook te verlaten, ziet een andere dit als een kans om zijn plaats in te nemen “.

Tenslotte: 

De andere conclusie van recente gebeurtenissen is om af te stappen van micro-targeting en in plaats daarvan trechters te bouwen. Werp een breed netwerk aan de bovenkant van de trechter, door te beginnen met een publiek van ongeveer 1 miljoen mensen is de CPM (kosten per 1.000 vertoningen) laag en van dit build aangepaste doelgroepen van betrokken gebruikers om opnieuw te targeten. “

Wat denk je? Wat vind je van de nieuwste veranderingen? Waar ben je het meest enthousiast over? Deel je gedachten, kennis en vragen in de comments hieronder!


Top Facebook-updates – maart 2018-editie

Net als Lente is de manier van de natuur om te zeggen: ‘Laten we feesten!’, Vandaag zul je feestvieren met een hoop Facebook-updates die ervoor zorgen dat de lente opkomt in je volgende Facebook-advertentiecampagnes!

U kunt nu bijvoorbeeld rijkere 3D-berichten van hogere kwaliteit gebruiken , of u kunt profiteren van meer geavanceerde targetingopties  om het meeste uit uw campagneprestaties te halen!

En er is ook iets speciaals voor vrouwen.

Internationale Vrouwendag is net achter de rug en we willen het vieren met de vermelding  #SheMeansBusiness , een project gestart in 2016 dat op 8 maart Community Finder startte  – een nieuwe manier om mensen (vrouwen in dit geval) samen te brengen met de kracht van sociale connecties om een ​​krachtige en toekomstgerichte gemeenschap te creëren.

Voordat we dit geweldige project in detail bekijken, is hier een samenvatting van de Facebook-updates die we deze maand voor je hebben geselecteerd:

 1. #SheMeansBusiness
 2. 3D POST
 3. Wijzigingen in targetingbeschikbaarheid voor ‘Geïnteresseerd in’
 4. Reisoverweging om reizigers te bereiken
 5. Warner Music Group en Facebook Team Up
 6. De Major League Baseball gaat op Facebook Watch
 7. Helpt mensen en lokale bedrijven met elkaar te verbinden

En laten we ze nu in detail bekijken!

#SheMeansBusiness

In 2017 was Internationale Vrouwendag het nummer 1 van het meest spraakmakende moment van het jaar. Het verdeelde niet alleen het licht op empowerment van vrouwen, maar vestigde ook de steen voor alle bewegingen van 2018 (die nog steeds doorgaan zonder tekenen van vertraging). 8 maart is de juiste dag om vrouwen te vieren die voorop lopen in hun gemeenschap, #SheMeansBusiness onder hen.

#SheMeansBusiness

Het is een programma dat in 2016 is opgezet door Facebook om bedrijven in handen van vrouwen te ondersteunen. Dit jaar lanceren ze Community Finder, een tool die vrouwelijke ondernemers de mogelijkheid biedt om contact te leggen met hun leeftijdsgenoten over de hele wereld en vragen, advies, middelen en ondersteuning te delen om hen te helpen hun bedrijf te laten groeien.

U hoeft alleen het gewenste land en het gewenste type informatie te kiezen (bedrijfsadvies, financieel advies, netwerkkennis en marketingkennis) en het systeem zou u de juiste community aanbevelen om lid te worden!

Bezoek shemeansbusiness.fb.com voor meer informatie.

3D POST

Met hun inhoud die van het scherm springt, brengen 3D Posts de interactie met digitale objecten naar een hoger niveau, gebruikmakend van gebruikersbetrokkenheid.

Met de nieuwste releases van Facebook kunnen nu rijkere en hoogwaardiger 3D-content worden gedeeld met Facebook ter ondersteuning van het industriestandaard glTF 2.0- bestandsformaat met 3D-berichten. Met glTF 2.0 compliance komt ondersteuning voor texturen, belichting en realistische renderingtechnieken; dit betekent glanzende, zachte en gedetailleerde 3D-berichten om de aandacht van de gebruiker te trekken op de sociale media. 
De nieuwe grafische API-eindpunten met 3D Post-ondersteuning stellen ontwikkelaars in staat naadloos 3D-delen te bouwen in elke app, waardoor het voor mensen eenvoudiger is om interactieve objecten of scènes direct met Facebook te delen met slechts één klik. Met de nieuwe Open Graph-tag kunnen ontwikkelaars 3D-inhoud van hun website inschakelen om automatisch in 3D te verschijnen wanneer ze op Facebook worden gedeeld.

Facebook werkt 3D-berichten bij

Laten we dieper graven en zien hoe een 3D Post wordt gemaakt !

Er zijn eigenlijk vier manieren om een ​​3D-item te krijgen dat voldoet aan de vereisten van Facebook om in een Facebook-bericht te verschijnen:

 1. Creëer programmatisch een 3D Post met Facebook’s;
 2. Deel een link naar een webpagina met Facebook’s Open Graph Sharing metadata-tags;
 3. Deel een lokaal activum op een Android-apparaat met de eigen Sharing-actie van Android;
 4. Versleep je item naar Facebook’s Post-componist en publiceer het;

Als u een 3D Post maakt via slepen en neerzetten:

 • Klik in het venster van de componist om ervoor te zorgen dat het focus heeft voordat het wordt versleept. Zodra u uw item in de composer hebt geplaatst, duurt het enkele seconden om een ​​interactieve preview te genereren;
 • Zodra u het voorbeeld kunt zien, kunt u uw bericht maken;

Als je aan het testen bent en niet wilt dat iemand je bericht ziet, kun je de zichtbaarheid instellen op ‘Alleen ik’ en deze wijzigen in ‘Openbaar’ als je klaar bent. Zorg ervoor dat u het bericht in uw feed bekijkt met de mobiele Facebook-app om te zien hoe uw item wordt weergegeven op iOS- en Android-apparaten.

Wijzigingen in targetingbeschikbaarheid voor ‘Geïnteresseerd in’

Zoals sommigen van jullie misschien al hebben gemerkt, staat Facebook adverteerders niet toe om naar de gendervoorkeuren van gebruikers te vragen (het veld ‘Geïnteresseerd in’ in Geavanceerde opties). Facebook is vorig jaar begonnen met het verwijderen van de mogelijkheid alleen voor Europese landen, terwijl ze nu de targeting ‘Geïnteresseerd in’ hebben verwijderd voor iedereen.

Deze keuze is van toepassing op alle adverteerders die ‘Geïnteresseerd in mannen’, ‘Geïnteresseerd in vrouwen’, ‘Geïnteresseerd in mannen en vrouwen’ of ‘Geïnteresseerd in niet-gespecificeerd’ gebruiken bij het opbouwen van hun targeting.

Voor alle nieuwe campagnes die na deze wijziging worden gemaakt, is de aanbeveling om ‘Relatiestatus’ interesses voor targeting te gebruiken. Deze campagnes kunnen ook gebruikmaken van ‘Relatiestatus’ Interventietargeting als alternatief.

Bestaande campagnes die gebruikmaken van targeting op ‘Geïnteresseerd in’ blijven actief tot hun einddatum; deze targetingopties zijn echter niet langer beschikbaar voor het maken van nieuwe advertenties of duplicaten. Bovendien hebben bestaande campagnes die gebruikmaken van de ‘Geïntereseerde’-campagnes waarvoor bewerking vereist is,’ Geïnteresseerd in ‘verwijderd en moeten ze hun targeting updaten.

Hoe worden die campagnes beheerd in AdEspresso?

Vanwege de aangebrachte wijziging zou uw campagne mislukken als u tijdens stap 3 van het maken van de campagne iets anders dan ‘alles’ in het gedeelte Geïnteresseerd had gebruikt

Wat te doen? Klik op “Campagne bewerken” en open de campagne die niet kon worden gepubliceerd opnieuw en klik op Doorgaan totdat u bij de derde stap bent. Van daar, zorg ervoor dat het gedeelte ‘Geïnteresseerd in’ er ongeveer zo uitziet:

U moet ook in de pop-up tussen stap 3 en stap 4 bevestigen dat u geen test uitvoert op “Geïnteresseerd in”. Dit is hoe de pop-up eruit ziet zonder dat Geïnteresseerde is geselecteerd voor een gesplitste test:

Nadat u uw campagne-instellingen heeft aangepast, kunt u doorgaan met het succesvol publiceren van uw campagne!

Reisoverweging om reizigers te bereiken

Facebook zit vol met advertenties die reisbestemmingen tonen, maar wat als ze nu echt kunnen worden geadresseerd aan mensen die van plan zijn om te reizen, maar hun bestemming nog niet hebben gekozen? Deze Facebook-update is zo ongeveer!

rip-overweging helpt reisadverteerders mensen te bereiken die de intentie hebben getoond om te reizen, maar nog niet besloten hebben waar ze heen moeten. Met reisoverwegingen kunt u deals en populaire bestemmingen laten zien om mensen aan te moedigen hun volgende vakantie op een specifieke bestemming te boeken.

Laten we zeggen dat een universiteitsstudent belangstelling heeft getoond om Ierland op St. Patrick’s dag te bezoeken – door op reisgerelateerde pagina’s te surfen – maar nog niet op een specifieke locatie is terechtgekomen. Reisadverteerders kunnen nu advertenties voor vlucht- of hotel- / hosteldeals aanbieden om de student te inspireren zijn of haar reis te boeken.

De voordelen van deze gloednieuwe functie zijn ontelbaar, hier zijn slechts een paar extraatjes die het u geeft:

 • Vereenvoudigde setup (geen catalogus vereist);
 • Creatieve flexibiliteit;
 • Optimalisatie voor intentie;
 • Verbeter uw bestaande doelgroep (deze functie kan worden gecombineerd met andere targetingopties voor doelgroepen);

De enige vereiste om de reis overweging functie te kunnen gebruiken is het hebben van een pixel uitgevoerd (nog niet geïnstalleerd? Lees hier meer over het instellen van pixel voor dynamische advertenties voor reizen hotels , vluchten , bestemmingen ).

Laten we kijken hoe we het kunnen opzetten !

 1. Selecteer in Ads Manager de conversies- doelstelling.
 2. Selecteer op het niveau van de advertentieset Doelgroep om te definiëren wie u uw advertenties wilt zien en uw plaatsingen te selecteren . 
  Opmerking: u kunt doelgroeptargeting toevoegen bovenop campagnes die deze functie gebruiken. Wanneer u targeting gebruikt, fungeren de targetingparameters als doelgroepfilter. Nadat de targetingparameters (filters) zijn toegepast op het publiek, zullen we optimaliseren voor mensen die intentie hebben binnen dat publiek.
 3. Selecteer Budget en planning.
 4. Kies onder Optimalisatie voor advertentieweergave hoe u wilt dat we advertenties aan mensen weergeven op basis van wat u probeert te bereiken. Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu.
 5. Schakel de optie in om bezorging prioriteit te geven aan mensen die van plan zijn te reizen.
 6. Ga door met het invullen van uw Optimalisatie- en leveringsopties .
 7. Selecteer op het niveau van de advertentie uw identiteit , indeling en links . 
  Opmerking: we raden u aan creatief te gebruiken om topreizen, populaire bestemmingen / inspirerende bestemmingen of creatieve creaties te presenteren.
 8. Klik op Review om uw selecties te bekijken of Bevestig om uw advertentie te plaatsen.

En voila! Je bent klaar.

Warner Music Group en Facebook Team Up

Het doel van Facebook om mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden, is deze maand verder ontwikkeld en over de grenzen heen geduwd door de samenwerking met Warner Music Group (WMG), aangekondigd op 9 maart 2018:

Wanneer Facebook en muziek samenkomen, hebben we de kracht om mensen dichter bij elkaar te brengen. Muziek brengt het gelukkige, het verdrietige, de teruggooi en het grappige tot leven in alle momenten en berichten die we delen met vrienden. We zijn verheugd om samen te werken met Warner, zijn artiesten en songwriters, en verwelkomen ze op onze platforms. “(Tamara Hrivnak, Hoofd Business Development en Partnerships voor Muziek, Facebook).

Deze samenwerking omvat licentieovereenkomsten voor de muziek- en muziekpublicatiecatalogi van het muziekbedrijf voor gebruik in sociale ervaringen zoals video’s en berichten.

De deal maakt de weg vrij voor fans om video’s te maken, uploaden en delen met gelicentieerde muziek van hun favoriete artiesten en songwriters. Onder de samenwerking zullen WMG en Facebook blijven samenwerken om nieuwe producten te ontwikkelen waarmee gebruikers hun muziekervaringen kunnen personaliseren op Facebook, Messenger, Instagram en Oculus.

Grouping met Warner Music Group, erkent niet alleen de waarde die muziek creëert op sociale netwerken, maar het stelt songwriters ook in staat om een ​​publiek over de hele wereld te bereiken.

Deze samenwerking heeft ook positieve en belangrijke implicaties voor adverteerders, omdat dit de kans biedt om muziek toe te voegen aan gedeelde herinneringen en momenten.

De Major League Baseball gaat op Facebook Watch

Niet alleen muziek brengt mensen samen en creëert communities, ook sport speelt een belangrijke rol in het proces. Dit is precies de reden waarom de tweede grote deal die deze maand op Menlo Park wordt gevierd, de Major League Baseball is die op Facebook Watch wordt gestreamd.

Met 1,4 miljard actieve dagelijkse gebruikers groeit ‘s werelds grootste sociale netwerk nog steeds, in tegenstelling tot conventionele tv-netwerken die kijkers en reclame hebben verloren. De advertentie-inkomsten van Facebook vorig jaar bedroegen in totaal $ 40 miljard. De deal markeert de eerste keer dat een grote Amerikaanse sportbond exclusieve rechten op Facebook heeft verleend. Het is ook de grootste emmer met rechten van een Hoofdklasse om exclusief naar een streaming-video-platform te gaan.

Tony Petitti, plaatsvervangend commissaris van zakenlieden en media van MLB, becommentarieerde:

Deze samenwerking met Facebook weerspiegelt de voortdurende inzet van Major League Baseball en onze clubs om contact te leggen met mensen over de hele wereld. “

Dit is de winnende zet om Facebook naar de toekomst te duwen en conventionele tv-netwerken een stapje terug te doen.

Facebook helpt mensen en lokale bedrijven met elkaar te verbinden

Mensen samenbrengen krijgt deze maand een gloednieuwe tint met Facebook om mensen te helpen niet alleen om contact te maken met vrienden en familie, maar ook om de baan van hun dromen te vinden.

Sinds vorig jaar in de Verenigde Staten en Canada vacatures hebben geïntroduceerd op Facebook, hebben ze nieuwe functies voor bedrijven ontwikkeld, zoals de mogelijkheid om vacatures op mobiele apparaten te creëren, applicaties te beheren en interviews te plannen. Werkzoekenden kunnen ook taakmeldingen instellen voor het type rollen waarin ze geïnteresseerd zijn.

Doordat  mensen in meer dan 40 landen rechtstreeks kunnen solliciteren op banen , wordt Facebook een centrale rol in het bedrijfsleven door lokale bedrijven te helpen de juiste mensen aan de ene kant te huren en mensen dichter bij hun dromen te brengen .

Laten we kijken hoe het werkt:

 • Werkzoekende: het vinden van een baan is snel, gemakkelijk en gratis. U vindt vacatures in het dashboard van Jobs op facebook.com/jobs en de optie “Taken” in het gedeelte “Zoeken” op mobiel door te klikken op het pictogram Taken in Marketplace of door het tabblad Taken van de pagina van een bedrijf te openen. 
  Wanneer u klaar bent om een ​​rol aan te vragen, kunt u een toepassing maken die wordt gevuld met taakgeschiedenis en andere informatie in uw Facebook-profiel. U kunt uw aanvraag bewerken voordat u deze verzendt. 
  Als u klaar bent met solliciteren, wordt er een Messenger-gesprek geopend met de bedrijfspagina, zodat u rechtstreeks contact kunt opnemen met de werkgever en kunt bevestigen wanneer uw informatie is ontvangen.
  Bedrijven kunnen alleen informatie zien die u rechtstreeks aan hen verstrekt, en wat publiekelijk beschikbaar is op uw Facebook-profiel. Om op de hoogte te blijven van het type baan waarin u bent geïnteresseerd, kunt u zich ook abonneren op meldingen.
 • Zakelijk : bedrijven kunnen de juiste sollicitanten aantrekken en snel, gemakkelijk en betaalbaar inhuren. 
  Paginabeheerders kunnen vacatures rechtstreeks vanuit hun pagina maken met details zoals functietitel, jobtype (voltijds, stagiair, deeltijd), salaris en meer. Vacatures worden op meerdere plaatsen op Facebook weergegeven, waaronder op de pagina van een bedrijf, in het dashboard van de vacatures, in Marketplace en in de nieuwsfeed. 
  Bedrijven kunnen hun applicaties ook beheren en met aanvragers communiceren, inclusief planningsinterviews en geautomatiseerde herinneringen, rechtstreeks via Messenger.

… En dat is alles voor deze maand mensen, zie je in april!

We hopen dat dit interessant is geweest en je veel zou helpen in je advertentiestrategie en als je het beter zou willen verbeteren, kijk dan ook naar wat katten je kunnen leren over Facebook-advertenties ! Snelle samenvatting:

Zoals altijd, laat het ons weten als u een andere wijziging in uw feed opmerkt! Zie je volgende maand ?


Top Facebook-updates – Uitgave februari 2018

Het samenvoegen van Power-editor en advertentiesmanager in een nieuwe Facebook Power Editor is waarschijnlijk het nieuws dat velen van jullie rechtstreeks treft, en we zullen het behandelen, samen met de verbeteringen aan Page Insights, de zo lang verwachte “downvote” knop en , natuurlijk, Facebook Vierde kwartaalrapporten en resultaten voor het volledige jaar 2017.

Als u een kijkje wilt nemen naar wat we hebben gedaan om uw Facebook-advertenties gemakkelijker te maken en uw bedrijfsresultaten te verbeteren, klik dan hier   (en geef ons alstublieft een Like!).

Als je ongeduldig bent om te lezen wat er nieuw is op Facebook, blijf gewoon lezen. Er zijn deze maand veel Facebook-updates! Hier volgt een korte samenvatting van wat we hebben geselecteerd:

Laten we nu gaan graven.

RIP Power Editor, welkom nieuwe Ads Manager! Dit is wat je moet weten

Alle adverteerders weten hoe moeilijk het is om tegelijkertijd twee verschillende tools te gebruiken, gelukkig is dit een situatie die u nooit meer zult tegenkomen!

Power Editor en Ads Manager zijn samengevoegd en zijn nu een ding! Laten we eens kijken wat u zult vinden in de nieuwe Ads Manager.

 1. Standaard creatie stroom
 2. Concepten
 3. rapporten

Hier zijn de details.

1. Standaard creatie flow

Sommigen van u zijn misschien meer gewend aan de creatieworkflow van Power Editor, terwijl anderen de Ads Manager in plaats daarvan liever hebben.

Facebook geeft je de mogelijkheid om tussen de twee te kiezen via de knop rechtsboven:

Update voor het maken van Facebook-advertenties

‘Snel maken’ geeft adverteerders de vrijheid om de campagne, advertentieset en advertentie-elementen in elke gewenste volgorde in te stellen.

Snel maken is een goede keuze voor ervaren adverteerders die bekend zijn met de workflow voor het maken van advertenties van Power Editor.

“Geleide creatie” leidt je door alle stappen van de stroom.

Adverteerders zouden deze optie moeten kiezen als ze minder bekend zijn met alle componenten van Facebook-reclamecampagnes of als ze de geleide creatiestroom van de vorige Ads Manager prefereren.

2. Concepten

Een van de zeer nuttige functies in de Power Editor was het automatisch opslaan van concepten.

Deze functie is toegevoegd aan de nieuwe Ads Manager, waar uw werk automatisch wordt opgeslagen wanneer u een campagne / advertentie / adset maakt.

Facebook-advertentie maken van creatie-update

U kunt de elementen die u als concept hebt achtergelaten, bekijken en publiceren wanneer u maar wilt!

fb advertentie maken update en publiceren

3. Verslagen

Voorheen boden Power Editor en Ads Manager verschillende rapportagemogelijkheden. Adverteerders moesten soms schakelen tussen tools om hun rapporten te maken.

De nieuwe Ads Manager combineert alle rapportagemogelijkheden van Power Editor met uitsplitsingen en samenvattende rijen, datumbenchmarks, geëxporteerde insights-rapporten en de mogelijkheid om kolommen aan te passen – alle functies die voorheen alleen bestonden in Ads Manager.

Nu kunnen adverteerders hun resultaten maken, bekijken en beheren in slechts één eenvoudig te gebruiken interface.

Bron

Facebook is bezig met het verbeteren van Pages Insights

Na de wijzigingen die in het algoritme zijn aangebracht, hebt u mogelijk een verlaging van het bereik van uw berichten opgemerkt. Dit is geen “echte” daling, dus geen paniek!

Facebook maakt twee grote updates voor pagina-insights om bedrijven te helpen beter te begrijpen hoe hun pagina’s presteren.

 1. Reikwijdte bijwerken om postweergaven vast te leggen
 2. Pagina-insights voor mobiel opnieuw ontwerpen

Hier zijn de details:

1. Reikwijdte meten om postweergaven vast te leggen:

Bereiktellingen worden nu gebaseerd op zichtbare vertoningen .

Op pagina’s definieerde Facebook eerder bereik als iemand die zijn nieuwsfeed vernieuwde en de post in zijn feed plaatste. Hoewel ze voor betaalde advertenties zijn overgestapt naar een striktere definitie die alleen het bereik telt zodra het bericht het gebruikersscherm heeft geopend (‘zichtbare vertoningen’).

Ik denk dat deze verandering zeker nuttig voor ons zal zijn, omdat iedereen, minstens één keer, is verbaasd toen hij het grote verschil zag tussen organisch en betaald bereik.

Dit is een verandering in de manier waarop we bereik meten, niet een verandering in de distributie van nieuwsfeeds, en andere betrokkenheidsstatistieken blijven hetzelfde. Hiermee krijgen pagina-eigenaren een preciezere meting van hun doelgroep en bieden ze een meer consistente meetmethode voor zowel onze betaalde als organische bereikrapportage. Aangezien dit een strengere rapportage is, kunnen sommige pagina’s een lager bereik hebben dan voorheen “.

Dit betekent dus dat de manier waarop Facebook organisch bereik rapporteert, verandert van 12 februari 2018, daarom zou je moeten verwachten dat die aantallen zouden dalen.

Maar het aantal mensen dat uw inhoud daadwerkelijk ziet en ermee bezig is, zou helemaal niet moeten veranderen!

Facebook verklaart het duidelijk in dezelfde  blogpost  die de update heeft aangekondigd

Hiermee krijgen pagina-eigenaren een preciezere meting van hun doelgroep en bieden ze een meer consistente meetmethode voor zowel onze betaalde als organische bereikrapportage. “

Het doel van deze updates is om de inzichten die bedrijven het belangrijkst vinden gemakkelijker toegankelijk te maken. Een pagina-eigenaar kan bijvoorbeeld de opnieuw ontworpen pagina-insights gebruiken om een ​​nieuw bericht te maken op basis van eerdere berichten die de meeste grip hebben gekregen, of om nieuwe advertentiecampagnes te maken die mensen bereiken in hun meest betrokken demografie. Tot nu toe hebben pagina-eigenaren die het herontwerp hebben getest, gevonden dat de bijgewerkte pagina-insights waardevoller zijn dan de oude versie. “

2. Insights voor pagina opnieuw ontwerpen voor mobiel:

Het is altijd van cruciaal belang voor bedrijven om eenvoudige en snelle toegang te hebben tot hun paginarapportage.

Facebook is bezig met het opnieuw ontwerpen van pagina-insights om het ons gemakkelijker te maken om de belangrijkste informatie in een oogopslag op mobiel te vinden.

Met dit herontwerp zet Facebook de meest gebruikte statistieken bovenaan:

 • Algemene paginastatistieken , zoals aantal vind-ik-leuks, bereik en betrokkenheid;
 • Resultaten van recentelijk genomen acties , zoals recente berichtenprestaties;
 • Voorbeeld van nieuwe pagina-engagement , zoals demografische informatie over nieuwe volgers;

Het doel van deze verandering is om die inzichten die bedrijven het belangrijkst vinden, toegankelijker dan ooit te maken.

Bron

Een paginabeheerder kan bijvoorbeeld de opnieuw ontworpen pagina-insights gebruiken om rechtstreeks een nieuwe inhoud te maken op basis van eerdere berichten die de meeste tractie hebben bereikt of om nieuwe advertentiecampagnes te maken die mensen bereiken in hun meest betrokken demografische groep.

Facebook verbetert de privacy en gegevensbescherming voor gebruikers

Facebook heeft veel informatie over ons. Gelukkig werken ze heel hard om deze gegevens te beschermen. En nu werken ze nog harder.

Wachten op de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR)(vanaf 25 mei 2018) Facebook, Instagram, Oculus en WhatsApp zullen alle nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat hun producten en diensten voldoen aan de GDPR (een verordening dat zorgt voor consistente gegevensbeschermingsregels in de hele EU).

Zoals Facebook  onlangs heeft aangekondigd :

Op Facebook zijn de voorbereidingen goed op weg om ervoor te zorgen dat onze producten en diensten voldoen aan de GDPR. Naast dat we ons inzetten voor transparantie, controle en verantwoording, breiden we ook ons ​​door Dublin geleide gegevensbeschermings-team uit om deze inspanningen te ondersteunen, en zullen we een functionaris voor gegevensbescherming inhuren. “

Wat zal er veranderen voor ondernemers van bedrijven?

Niets! Bedrijven blijven Facebook-diensten gebruiken op dezelfde manier als vandaag, maar net zoals zij verantwoordelijk zijn voor de naleving van de wetten die vandaag op hen van toepassing zijn, zijn bedrijven verantwoordelijk voor het waarborgen van hun eigen naleving van de GDPR.

Er zijn dus enkele belangrijke voorbeelden, hieronder vermeld, waarin Facebook kan dienen als een gegevensverwerker. In dergelijke gevallen zijn bedrijven ervoor verantwoordelijk dat de gegevens die zij delen met FB, voldoen aan de GDPR .

 1. Aangepaste doelgroepen : wanneer Facebook overeenkomt met uw CRM-gegevens in hun gebruikersdatabase en een aangepast publiek creëert voor uw advertentiecampagnes, is Facebook de gegevensverwerker.
 2. Metingen en analyses : Facebook verwerkt gegevens namens u om de prestaties en het bereik van uw advertentiecampagnes te meten en biedt inzichten over de mensen die uw services gebruiken en rapporteert aan u.
 3. Workplace : Workplace biedt u de mogelijkheid om met uw collega’s samen te werken met de tools van Facebook. Facebook, ook in dit geval, verwerkt persoonlijke gegevens om u deze service te bieden.

Oh, als je denkt dat je niet betrokken bent omdat je bedrijf niet in de EU is gevestigd, heb je het mis. De AVG is van  toepassing op bedrijven in de EU en op bedrijven over de hele wereld die goederen of diensten leveren of aanbieden en die gegevens verwerken van of over mensen in de EU. 

Meer lokaal nieuws op Facebook

We hebben vorige maand al gesproken over de veranderingen die aan de nieuwsfeed worden aangebracht op onze blog, maar dat was niet alles.

In een recente post merkte Zuckerberg op hoe belangrijk het is om onderwerpen weer te geven die een directe impact hebben op gebruikers en hun gemeenschap en te ontdekken wat er in hun lokale gebieden gebeurt.

fb updates feb 2018

Deze verandering van focus op lokaal nieuws wordt in de VS doorgevoerd en Facebook is van plan om dit jaar uit te breiden naar meer landen.

Even een snelle herinnering: u kunt altijd de nieuwsbronnen kiezen, inclusief lokale of nationale publicaties, die u boven aan uw feed wilt zien met de functie  Zie eerste .

Alex Hardiman , Head of News Product en  Campbell Brown , hoofd van News Partnerships op Facebook, leggen uit hoe lokale uitgevers worden geïdentificeerd :

We identificeren lokale uitgevers als diegenen van wie de links worden aangeklikt door lezers in een krappe geografische regio. Als een verhaal afkomstig is van een uitgever in uw regio en u de pagina van de uitgever volgt of uw vriend deelt een verhaal uit dat verkooppunt, kan het hoger in de nieuwsfeed verschijnen. “

Deze infographic maakt het kristalhelder:

lokaal nieuws op FB infographic

Bron

Van iOS Paywall tot Breaking News on Watch: hoe Facebook de uitdaging voor kwaliteit aanpakt

Twee van de gasten van de Recode’s Code Media-conferentie in Huntington Beach, op 12 februari, waren Campbell Brown, Facebook’s hoofd nieuwsactivisten en Adam Mosseri, hoofd nieuws van Facebook. 
Tijdens deze conferentie spraken Campbell en Adam over de richting die Facebook opneemt, met alle verbeteringen en veranderingen die recentelijk zijn aangebracht in de nieuwsfeed en het algoritme zelf. 
Twee van de meest relevante nieuwsberichten die ze noemden zijn het creëren van een nieuwssectie in Watch to feature breaking news en de tests voor nieuws-paywalls op iOS.

Deze eerste actie, aangekondigd door Campbell, maakt deel uit van een bredere evolutie van de nieuwsstrategie van Facebook.

Facebook lanceerde het Watch-platform al in augustus, als een manier om directer te concurreren met andere videodistributieplatforms online.

“Door de originele programmering te hosten, zou Facebook de advertentie-inkomsten kunnen vergroten en mensen een reden kunnen geven om regelmatig terug te keren naar de nieuwsfeed voor inhoud die ze nergens anders kunnen vinden.

Kijken naar persoonlijke aanbevelingen van live en opgenomen programma’s om te bekijken, plus categorieën zoals ‘Meest besproken’, ‘What’s Making People Laugh’ en ‘Shows Your Friends Are Watching’. Uitgevers kunnen hun shows ook delen met de nieuwsfeed om mensen te helpen ontdekken hen. Met een watchlist-functie kun je je abonneren op updates over nieuwe afleveringen van je favoriete programma’s. Fans kunnen verbinding maken met elkaar en met makers via een nieuwe functie die shows koppelt aan groepen. “ Wat de tweede optie betreft, is het officieel: vanaf 1 maart kunnen nieuwsuitgevers hun betaalmuren gebruiken in de iOS-app van Facebook. Facebook begon in oktober met het testen van betaalmunten op Android, maar op dat moment kon het geen overeenstemming bereiken met Apple over de manier waarop abonnementsinkomsten zouden worden belast, zeiden ze.

Als u hier meer over wilt weten, kunt u hier het volledige interview bekijken .

Facebook Community Leadership Program

Tijdens Facebook Communities Summit Europe kondigden ze de lancering aan van “Facebook Community Leadership Program”, een wereldwijd initiatief dat investeert in mensen die communities bouwen. 
Facebook zal tientallen miljoenen dollars aan het programma besteden, waaronder maximaal $ 10 miljoen aan beurzen die rechtstreeks zullen gaan naar mensen die gemeenschappen creëren en leiden.

Dit is wat Jennifer Dulski , hoofd van Groups and Community, en  Ime Archibong , vice-president Product Partnerships schreef:

Meer dan 300 gemeenschapsleiders uit heel Europa kwamen vandaag samen in Londen waaronder Blind Veterans UK , een belangenorganisatie die praktische en emotionele steun verleent aan blinde veteranen en hun gezinnen; Donna Mamma , een steungroep voor moeders in Frankrijk om advies en informatie te delen; Girl Skate UK , dat de vrouwelijke skateboardengemeenschap viert en samenbrengt; High Society PL , een groep sneakerfanaten die hun gedeelde passie met elkaar verbinden; en Berlin Bruisers , Duitslands eerste homo- en inclusieve rugbyclub “. 

Facebook community leiderschapsprogramma

Bron

Het programma is bedoeld om leiders te machtigen die via de Facebook-familie communities opbouwen, en het omvat:

 • Bijkomend en Fellowship-mogelijkheden : bieden training, ondersteuning en financiering voor gemeenschapsleiders van over de hele wereld.
 • Community Leadership Circles : breng lokale gemeenschapsleiders bij elkaar om elkaar persoonlijk te ontmoeten om contact te leggen, te leren en samen te werken.
 • Groepen voor Facebook Power Admins: die momenteel worden uitgevoerd met meer dan 10.000 groepsmanagers in de VS en het VK, en zullen uitbreiden naar meer leden om hen te helpen advies met elkaar te delen en contact te maken met het Facebook-team om nieuwe functies te testen en feedback te delen .

Facebook test de knop “Downvote”

Zoals we al vermeldden, geeft Facebook steeds meer functies en updates vrij om zinvolle interacties tussen gebruikers aan te moedigen.

En wie, zo niet de gebruikers zelf, kunnen een verschil maken door te kiezen wat relevant en betekenisvol voor hen is?

Dit is de reden waarom Facebook de “Downvote-knop” uitrolt, met als doel om ongepaste reacties te negeren om ze te verbergen.

De motivatie achter de knop Downvote is om een ​​lichtgewicht manier te creëren waarop mensen Facebook een signaal kunnen geven dat een opmerking ongepast, onbeschaafd of misleidend is.

Het zal geen “hekel” -knop zijn, maar meer een manier voor mensen om feedback te geven over reacties op openbare paginaposten (in feite loopt dit momenteel voor een kleine groep mensen in de VS).

Bron

Hoe zal het werken?

Wanneer u op tikt, verbergt de knop Downvote een opmerking en geeft u de mogelijkheid om aanvullende rapportage-opties te kiezen, zoals ‘aanstootgevend’, ‘misleidend’ en ‘off-topic’. Die kunnen Facebook helpen erachter te komen of de opmerking laakbaar is, een vorm van “nepnieuws”, of gewoon irrelevant.

Vierde kwartaalverslagen van Facebook

… Last but not least, sommige cijfers!

Voor degenen onder u die echt gepassioneerd zijn over cijfers, hebben we Facebook Vierde kwartaalrapporten en resultaten voor het volledige jaar 2017!

Je kunt het hele rapport downloaden in Pdf  door hier te klikken !

Er zijn veel geruchten geweest over deze cijfers en de mogelijke implosie van Facebook. Er is niets om bang voor te zijn, zoals een van onze experts, Paul Fairbrother, zei:

Er zijn momenteel te veel clickbaitey-artikelen op de markt, waardoor het klinkt dat Facebook elk moment kan imploderen, maar dat is niet de realiteit. Facebook-advertenties zijn dé plek voor iedereen die digitale marketing doet. 89% van de advertentie-inkomsten op Facebook is afkomstig van mobiel. Gegevens uit 17 markten laten zien dat mobiel 69% van de online conversies op Black Friday en 64% op Cyber ​​Monday vertegenwoordigt.

Dit is wat Zuckerberg op zijn profiel plaatste bij het delen van de financiële resultaten:

Om het volledige bericht te lezen, klik hier

En dat zijn alle mensen!

We hopen echt dat dit nuttig voor u is geweest en houden ons zoals altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen die u in uw feed opmerkt!

Snelle samenvatting:

Veel succes met je campagnes, groepen, bedrijven en, natuurlijk, zie je volgende maand!


Top Facebook-updates – januari 2018-editie

Laten we ingaan op wat er deze maand is gebeurd in Menlo Park, het hoofdkwartier van Facebook.

De revolutionaire beslissing die MarkZuckerberg heeft aangekondigd om het Facebook News Feed-algoritme te wijzigen en prioriteit te geven aan nieuws van vrienden en familie ten koste van openbare inhoud, nieuwsuitgevers en marketeers, is “The Thing” waar iedereen het over heeft.

In het tijdperk van de sociale media, zegt de oude “New Year, New Me” is “New Year, New Facebook” geworden! In elk geval voor MarkZuckerberg, wiens nieuwjaarsresolutie het oplossen van Facebook is. Ernstig.

In een post gepubliceerd op zijn profiel op 11 januari om 16.28 uur (PST) schrijft Mark:

We veranderen een grote verandering in de manier waarop we Facebook bouwen. Ik verander het doel dat ik onze productteams geef om zich te richten op het vinden van relevante inhoud om u te helpen meer zinvolle sociale interacties te hebben.

Bron

Hieronder vindt u wat meer technische inzichten over deze wijziging, maar laten we nu eens kijken naar alle updates voor januari 201!

Laten we de sappige details bekijken.

Facebook Nieuws Feed-algoritmische revolutie: wat verandert er voor marketeers

In de afgelopen 10 dagen hebt u veel ‘geruchten’ gehoord over hoe het Facebook-algoritme is gewijzigd en hoe dit uw nieuwsfeed beïnvloedt.

Maar hoe werkt het nieuwe algoritme?

Hier is de uitleg van Marc Hull, directeur Product Management op Facebook:

Eigenlijk gebruikt Facebook tegenwoordig signalen zoals hoeveel mensen reageren op, reageren op of berichten delen om te bepalen hoe hoog ze in de nieuwsfeed verschijnen. In de komende paar maanden zal Facebook ook prioriteiten stellen voor berichten die conversaties en zinvolle interacties tussen mensen veroorzaken.

Facebook wil gebruikers een meer ‘levendige’ ervaring bieden, maar hoe zit het met merken en adverteerders?

Deze wijzigingen in het algoritme zullen een aanzienlijke impact hebben op Pages, adverteerders en marketeers, omdat het in principe moeilijker zal worden om uw perfecte doelgroepen en hun aandacht te bereiken. Dit is geen nadeel, het betekent niet dat u het moeilijk zult hebben met uw advertenties.

In feite benadrukt het het belang van het maken van echt relevante en effectieve campagnes en hoe goed opgebouwde en interessante inhoud een groot verschil kan maken wanneer deze wordt geadresseerd aan de juiste doelgroep.

Geïnterviewd door CpcStrategy direct na de aankondiging van Zuckerberg, zei een van onze topexperts, Paul Fairbrother:

Eén ding is zeker, de advertentieprijzen en concurrentie in de nieuwsfeed gaan alleen maar omhoog, dus de dagen waarop een oude advertentie wordt geplaatst en een beroep wordt gedaan op goedkope distributie om resultaten te behalen, zijn voorbij. 
Met ad-prijzen tegen een prijs moeten alle marketeers geavanceerder worden met hun verkooptrechter en leiding geven met een eerste benadering van inhoud. “

Om het af te ronden: voor wat organische inhoud betreft, kan Pages hun bereik, weergavetijd en verwijzingsverkeer zien afnemen. De impact varieert van pagina tot pagina, afhankelijk van verschillende elementen, zoals het type inhoud dat ze produceren en de manier waarop mensen ermee omgaan. [ Bron ]

Als u uw Facebook-advertentiestrategie aan de nieuwe regels wilt aanpassen, bekijkt u gewoon de ideeën die we hier hebben verzameld .

Aas vechten op Facebook

Heel voorspelbaar, deze tweede update is een direct gevolg van de eerste.

Niemand houdt van spam-achtige berichten op Facebook, vooral degenen die je om een ​​bepaalde actie vragen, zoals ‘reageer en deel deze post’ of ‘vind dit bericht leuk als je xyz bent’.

Hier zijn enkele voorbeelden:

En er is meer:

Deze tactiek, bekend als ‘engagement aas’, probeert gebruik te maken van ons News Feed-algoritme door betrokkenheid te vergroten om een ​​groter bereik te krijgen. Volgens het bijgewerkte algoritme zouden dit soort berichten vaker in onze feed moeten verschijnen: gelukkig zal dit niet gebeuren.

Waarom? … Machine learning!

Facebook werkt voor ons, ze hebben honderdduizenden berichten bekeken en gecategoriseerd om een ​​machine-leermodel te maken dat verschillende soorten engagement-aas kan detecteren. Posts die deze tactiek gebruiken, worden minder getoond in de nieuwsfeed.

Samen met de bestraffing van clickbait-headlines en links die leiden naar webpagina’s van lage kwaliteit, brengt deze actie Facebook een stap dichter bij hun echte missie: het verbeteren van de gebruikerservaring, het aanbieden van zinvolle en authentieke interacties tussen mensen.

Facebook verwijdert tijdelijk de bereikschattingen

Je hebt de afgelopen weken misschien iets vreemds gemerkt bij sommige van je aangepaste doelgroepen: de publieksgrootte -1

of “Niet beschikbaar”.

Wat is er gebeurd? Een insect!

Na het identificeren van een technisch probleem met een schatting van het bereik voor Aangepaste doelgroepen die mogelijk misbruik van de functionaliteit mogelijk zou maken, is Facebook – tijdelijk slechts! – het verwijderen van de mogelijkheid om publieksgroottes of schattingen van het potentiële bereik te zien voor nieuw gemaakte of bewerkte aangepaste doelgroepen.

Met name ziet u mogelijk geen schattingen van het bereik voor:

 • Aangepaste doelgroepen uit een klantenbestand
 • Offline conversies Aangepaste doelgroepen
 • Website- en mobiele app Aangepaste doelgroepen bij gebruik van geavanceerde matching (via de API)

Opmerking: Aangepaste doelgroepen van de website of mobiele app die geen klantgegevens en betrokken aangepaste doelgroepen bevatten, worden niet beïnvloed door deze update.

Wat gebeurt er met uw aangepaste doelgroepen? Kun je nog steeds campagnes maken en je aangepaste doelgroepen gebruiken in de targeting?

De antwoorden zijn “Niets!” En “Zeker!”

U kunt nog steeds aangepaste doelgroepen maken, evenals advertenties die elk aangepast doel gebruiken in uw campagnes. Het weergeven en rapporteren van advertenties blijft ongewijzigd, dus u moet geen gevolgen verwachten.

Dit is het officiële antwoord van het Facebook-ondersteuningsteam :

We begrijpen dat deze oplossing uw campagneplanning kan beïnvloeden. Om verstoringen tot een minimum te beperken, onderzoeken we momenteel oplossingen om deze bereikschattingen in onze interfaces te herstellen. We waarderen uw hulp bij het veilig houden van ons platform. “

Community samen bouwen met muziek

Facebook heeft recentelijk hun samenwerking met Universal Music Group aangekondigd en vervolgens de overeenkomst met de grootste grote muziekuitgever ter wereld, Sony / ATV.

Deze partnerschappen zullen nieuwe muziekgerelateerde ervaringen creëren op Facebook en de andere platforms voor zowel gebruikers, artiesten als songwriters en ze zullen bijdragen aan het bouwen van sterkere en meer verbonden gemeenschappen rond muziek.

Dit is wat  Tamara Hrivnak , hoofd van de ontwikkeling van zakelijke muziek en partnerschappen op Facebook, te zeggen heeft:

De missie en muziek van Facebook delen iets speciaals – in de kern brengen ze mensen samen, zorgen ze ervoor dat verhalen en emoties worden gedeeld en smeden ze banden. 
Samen brengen Facebook en de muziekindustrie de liedjes waar je van houdt op dezelfde manier waarop je jezelf uitdrukt op Facebook, Instagram, Oculus en Messenger. 
Dit betekent meer manieren om te delen, verbinding te maken, je fans te vinden en de grootste en beste groupie van je favoriete artiest te zijn. “

Vorige week is ook aangekondigd dat Global Music Rights, de US Performing Rights Organization van Irving Azoff, en Facebook de allereerste door gebruikers gegenereerde contentovereenkomst van Global Music Rights zijn aangegaan.

Irving Azoff heeft gereageerd

Onze samenwerking met Facebook weerspiegelt dat wanneer muziek op de juiste manier wordt gewaardeerd, het voor beide partijen gemakkelijk is om het als een win-win te beschouwen. “

In een notendop: dit is een geweldige update, omdat de overeenkomsten gebruikers op Facebook, Instagram en Oculus in staat zullen stellen Universal Music te gebruiken in de video’s die ze uploaden en delen.

Facebook voert campagneoptimalisatie voor campagnes uit

Eigenlijk is dit iets dat Facebook al in november heeft aangekondigd , maar de tests zijn vrij traag geweest, dus de functie wordt geleidelijk uitgerold naar sommige Ad Accounts (ga en controleer de jouwe!)

Wat is budgetoptimalisatie?

Het proces is vergelijkbaar met wat Facebook al doet met uw advertenties in dezelfde AdSet: afhankelijk van de prestaties van de advertentie, zal het meer budget toewijzen aan de “winnende” advertenties.

Kortom, u kunt nu ook beslissen om hetzelfde te doen met AdSets, het budget voor de hele campagne instellen en opgeven dat u het wilt optimaliseren:

Campagne Budget Optimalisatie, volgens Facebook , kan een goede oplossing zijn onder deze voorwaarden:

 • Stel een budget op campagneniveau in en heb enige flexibiliteit in de besteding van dat budget in de AdSets in de campagne;
 • Haal de meeste resultaten uit uw campagne;
 • Vereenvoudig de instelling van de campagne en bespaar tijd door het aantal budgetten dat u handmatig moet beheren te verminderen.

Facebook test een stadsspecifieke sectie van zijn app

Deze nieuwe functie kan interessant zijn voor elke uitgever die zich richt op de lokale!

Facebook test een nieuw deel van haar app genaamd ‘Today In’, een mix van stadsspecifieke evenementen, aankondigingen en lokaal nieuws.

Op dit moment wordt de test alleen voor sommige markten uitgerold en de gekozen steden zijn New Orleans (Louisiana), Olympia (Washington), Billings (Montana), Binghamton (New York), Peoria (Illinois) en Little Rock ( Arkansas).

Gebruikers op testmarkten kunnen de functie openen via de menuknop rechtsonder (de drie horizontale lijnen) in de Facebook-app.

Vandaag is In niet prominent genoeg om te worden ontworpen als een vervanging van nieuwsfeeds of iets dergelijks, alhoewel het verrassend veelbelovend zou kunnen zijn, vooral als we bedenken hoe lokale realiteiten binnen het platform worden ontwikkeld (denk bijvoorbeeld aan de Marketplace). Bron: Adspresso.

Geef een reactie