Hoe het nieuwsfeed-algoritme binnen Facebook werkt
Facebook biedt nieuwe uitleg over hoe het nieuwsfeed-algoritme
Facebook heeft een nieuwe video-uitleg gedeeld over hoe zijn beruchte News Feed-algoritme werkt, die geen belangrijke nieuwe inzichten of tips geeft, maar wel een goed, algemeen overzicht geeft van het Facebook-rangschikkingsproces voor inhoud, en waarom sommige dingen meer grip krijgen dan anderen, op basis van individuele reacties.
Zoals uitgelegd door Facebook :
” Ons doel is om ervoor te zorgen dat u de berichten die voor u het meest waardevol zijn, bovenaan uw feed ziet telkens wanneer u de Facebook-app opent. En omdat de meeste mensen meer inhoud in hun nieuwsfeed hebben dan ze in één sessie zouden kunnen doorbladeren , gebruiken we een algoritme om de volgorde te bepalen van alle berichten die je kunt zien.”
De video schetst het proces van het rangschikken van feeds, inclusief de vier belangrijkste elementen die Facebook in overweging neemt bij het selecteren van relevante inhoud om aan elke gebruiker weer te geven.
Die elementen zijn:
- Inventaris – Dit is het startpunt, met alle berichten die je mogelijk elke dag zou kunnen zien in de eerste voorbeeldset. Deze berichten zijn gebaseerd op de pagina’s en mensen die u volgt, en de inhoud die ze hebben gedeeld en waarmee ze betrokken zijn, evenals de groepen waarvan u deel uitmaakt, en de advertentie-inhoud waarvoor u in aanmerking komt voor weergave op een bepaald dag.
- Signalen – Het algoritme gebruikt vervolgens verschillende signalen om de relevantie van elk bericht voor jou te bepalen. Dit is gebaseerd op uw connectie met de persoon/pagina die de update deelt, inclusief hoe u in het verleden met hen heeft gecommuniceerd. Het algoritme houdt ook rekening met de vraag of dit een foto-, video- of linkpost is, wat ook van invloed is op wat je ziet, op basis van je betrokkenheidsgeschiedenis (dwz als je meer video bekijkt, krijg je meer video-updates te zien).
- Voorspellingen – Op basis van deze overwegingen maakt het algoritme vervolgens voorspellingen over uw waarschijnlijke betrokkenheid bij elk nieuw bericht, in een poging om de meest persoonlijk relevante inhoud te benadrukken op basis van deze factoren.
- Score – En tot slot beoordeelt het algoritme elk bericht in uw inhoudspool om ze te rangschikken, rekening houdend met al deze factoren. Hoe hoger de relevantiescore, hoe groter de kans dat het bericht bovenaan je Facebook-feed verschijnt.
Dit is de basiskern van de nieuwsfeed en op basis hiervan kunt u extrapoleren hoe u het bereik op het platform kunt maximaliseren. Hoe meer mensen uw inhoud persoonlijk relevant vinden en betrokken zijn bij uw updates – of het nu gaat om bekijken, reageren, reageren of delen – hoe groter de kans dat uw inhoud hoger in de feed van elk individu wordt weergegeven. En hoe meer mensen in die groep, hoe groter je Facebook-bereik.
Facebook zegt ook dat gebruikers kunnen aangeven dat individuele berichten niet relevant voor hen zijn door op de relevante opties in het menu met drie stippen op elk bericht te klikken. Dat zal die inhoud in de toekomst dan lager rangschikken.
Daarnaast zegt Facebook dat inhoud die zijn beleid schendt – zoals haatzaaiende uitlatingen en grafisch geweld – vaak zal worden verwijderd voordat een gebruiker deze ziet, terwijl andere inhoud die als aanstootgevend kan worden beschouwd, maar niet aan de verwijderingsdrempel voldoet, zal vaak worden verlaagd, zodat minder mensen het zien. Vermeldenswaard als u de grenzen wilt verleggen.
Het is een goed, basisoverzicht van de basisprincipes van het feed-algoritme van Facebook, dat kan helpen extra context te bieden over waarom je ziet wat je in je feed ziet, en hoe het proces werkt voor diegenen die hun Facebook-strategie willen optimaliseren.
Facebook heeft eerder soortgelijke uitleg gegeven , die tot doel hebben een deel van het mysterie uit het proces voor het rangschikken van inhoud te verwijderen. Gezien dit, deelt deze nieuwe video als zodanig niets nieuws, maar het is waarschijnlijk toch de moeite waard om een kijkje te nemen om ervoor te zorgen dat je een duidelijk begrip hebt van de basisprincipes van het Facebook-proces.
Je kunt de nieuwe video-uitleg hier bekijken .
Bron: Social media today