Google werkt de gegevenstracking van Google Analytics bij

Google werkt de gegevenstracking van Google Analytics bij om consistentie met Google Ads te garanderen

Google implementeert een wijziging in Google Analytics om een ​​meer uniforme datatracking in Google Ads en Analytics mogelijk te maken, waarbij “Key Events” worden geïmplementeerd om conversies voor gedragsanalyses te vervangen.

Google Belangrijke gebeurtenissen

Zoals uitgelegd door Google :

“ Door belangrijke gebeurtenissen kunnen site- en app-eigenaren consistent het belangrijkste gedrag op hun websites en apps blijven meten, zodat ze hun gebruikerservaring kunnen verbeteren. Met deze update is een conversie hetzelfde, of u deze nu bekijkt in uw Google Ads-rapportage of in een Google Analytics-rapport. In deze verbeterde, meer uniforme ervaring pakken we de verschillen in conversierapportage aan die marketeers hebben ervaren in Google Ads en Analytics, een al lang bestaand verzoek dat we graag voor onze klanten hebben opgelost. ”

De verandering zal er dus in essentie voor zorgen dat je in beide applicaties dezelfde datalabels en inzichten ziet, wat al lange tijd een hoofdpijnpunt is voor sommige marketeers die op beide platforms werken.

Als uw G oogle Ads-account aan Analytics is gekoppeld, ziet u nu ook consistente conversiegegevens in de Advertentiewerkruimte, waardoor u de meting en optimalisatie kunt stroomlijnen.

Het is een kleine verandering in het bredere schema, maar het kan belangrijk zijn in uw workflow, waardoor een nauwkeurigere gegevenstracering op deze twee belangrijke platforms wordt gegarandeerd. Dus als u nu conversiegegevens in Analytics ziet, wordt datzelfde inzicht weerspiegeld in Google Ads, in plaats van met uw hoofd te rommelen door u andere informatie te tonen.

Wat je hoofd in de war brengt. Er is niets erger dan een campagne lanceren op basis van de gegevens die je hebt bestudeerd, om vervolgens, na de lancering, het gevoel te krijgen dat je het misschien verkeerd hebt gelezen.

Google Analytics is hier berucht om, vanwege de diepte van de beschikbare variabelen, maar hopelijk zullen deze verbeterde integraties en weergaven van gegevenslabels helpen.

Meer over de update kun je hier lezen .