Het AI van Facebook

Facebook zet AI in om mee te kijken met instagram foto’s

Dit is net vers van de pers. De boys van Dutch Cowboys hebben hier een artikel over geschreven.Van alles is al wel eens een foto gemaakt en die foto’s staan waarschijnlijk allemaal op social media. Helemaal het fotoplatform Instagram is in feite de afgelopen tien jaar een van de grootste beelddatabases ter wereld geworden. Eigenaar van het bedrijf, Facebook, gebruikt deze schatkamer om machines te leren wat er op een foto staat.

Facebook heeft een programma voor Artificial Intelligence (AI) gebouwd dat kan ‘zien’ waar het naar kijkt.

Facebook traint A.I. om mee te kijken via 1 miljard Instagram-foto’s

Het ‘programma wat Facebook gebruikt, bijgenaamd SEER, presteerde beter dan bestaande AI-modellen in een objectherkenning test, aldus Facebook.

Terwijl veel AI-modellen worden getraind op zorgvuldig gelabelde datasets, zegt Facebook dat SEER heeft geleerd hoe objecten in foto’s kunnen worden geïdentificeerd door willekeurige en openbare Instagram-afbeeldingen te analyseren. Deze AI-techniek staat bekend als zelflerend.

Problemen met privacy

Veel Instagram-gebruikers zullen misschien verrast zijn om te horen dat hun afbeeldingen worden gebruikt om Facebook AI-systemen te trainen.

“We informeren houders van Instagram-accounts in ons gegevensbeleid dat we de informatie die we hebben gebruiken om onderzoek en innovatie te ondersteunen, ook bij technologische vooruitgang zoals deze,” vertelde Priya Goyal, een software-engineer bij Facebook AI Research, aan CNBC.

Hoewel dit slechts een onderzoeksproject is, zegt Facebook dat de mogelijke toepassingen relatief breed waren. Facebook is niet de enige want ook andere grote technologiebedrijven, waaronder Google en Microsoft, proberen ook de grenzen van computervisie te verleggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *