SEO 2021

5 technische SEO-trends om in de gaten te houden in 2021

5 technische SEO-trends om in de gaten te houden in 2021

Volgens de experts: 5 technische SEO-trends om in de gaten te houden in 2021.

Moz heeft 5 experts gevraagd welke trends op SEO we in de gaten moeten houden.

Het is geen geheim dat SEO sterk afhankelijk is van technische componenten om de positie van de site te verbeteren, en met zoveel opkomende technologieën, nieuwe tools en statistieken (* hoest * Core Web Vitals * hoest *), vraagt ​​u zich misschien af ​​of deze constante updates uw meer technisch werk.

Om meer te weten te komen over de stand van zaken op het gebied van technische SEO in 2021, hebben we zeven experts uit de sector naar hun mening gevraagd. Het overweldigende antwoord? Blijf doen wat je doet.

“De kernbenodigdheden in 2021 zullen ongeveer hetzelfde blijven – elke SEO moet de grondbeginselen van crawlen versus indexeren begrijpen en de technische basisprincipes waaraan moet worden voldaan voordat een site kan rangschikken”, zegt Moz Search Scientist, Dr. Pete Meyers. “Al het chique voetenwerk ter wereld brengt je nergens als er geen vloer onder je is.”

Maar waar moet die vloer van worden gemaakt? Lees verder om erachter te komen!

1. Concentreer u op de basisprincipes

Technische best practices zijn niet voor niets de “beste”, dus het hebben van een sterke basis van technische basisvaardigheden voor SEO is nog steeds een must.

“Voor mij is de meest onderschatte technische SEO-strategie altijd de fundamentele best practices geweest”, zegt consultant Joe Hall. “Het klinkt misschien verrassend voor sommigen, maar de overgrote meerderheid van mijn klanten heeft moeite om het belang van best practices of alleen de basisprincipes van SEO te begrijpen. Ik denk dat dit voor een groot deel komt door de focus en aandacht van onze community op het ‘next best thing’, en niet zo vaak over de basisprincipes van technische SEO. ”

Die basisprincipes omvatten harde vaardigheden zoals begrijpen hoe je problemen met crawlbaarheid, indexering, toegankelijkheid en siteprestaties kunt herkennen en oplossen, maar ook hoe je prioriteit kunt geven aan de problemen die je tegenkomt.

SEO-expert Lily Ray merkt op dat het stellen van prioriteiten een verbeterpunt is dat beginnende technische SEO’s als eerste moeten aanpakken, omdat ze misschien eerder geneigd zijn om kleine dingen als grote problemen te noemen terwijl ze dat echt niet zijn: om een ​​waslijst met technische items zoals geëxporteerd door [SEO-tools] rechtstreeks naar klanten te sturen, zonder prioriteit te geven aan welke het belangrijkst zijn om op te lossen, of te weten welke kunnen worden genegeerd, ”zegt ze. “In veel gevallen signaleren de tools niet eens enkele van de ernstigere technische problemen die van invloed kunnen zijn op crawlen, indexeren of renderen … Goede technische SEO’s zijn in staat echte problemen op te sporen die een aanzienlijke impact hebben op het vermogen van de website om scoren goed, en ze weten welke tools of andere bronnen ze moeten gebruiken om die problemen op te lossen. ”

Let dus niet alleen op wat er als het om technische problemen gaat, maar ook op de invloed die deze problemen hebben op de sites waarop u werkt.

Naast de meer hands-on, praktische vaardigheden die nodig zijn voor het bouwen en onderhouden van voor zoekopdrachten geoptimaliseerde websites, zijn onze experts het erover eens dat basale soft skills net zo belangrijk zijn, en een aantal noemt de behoefte aan samenwerking tussen teams onderling.

“Technische SEO-implementaties vereisen over het algemeen het werken met meerdere teams … wat betekent dat er veel partnerschap, overtuiging, geven en nemen samenwerkingen zijn”, zegt Alexis Sanders, de SEO-directeur bij Merkle. “Projectmanagement, klantenservice, verhalen vertellen en communicatieve vaardigheden zullen de implementatie ondersteunen.”

Loop dus niet vast in het onkruid van uw technische werk – zorg ervoor dat u constant in gesprek bent met de teams en belanghebbenden die u zullen helpen bij het ondersteunen van uw initiatieven.

2. Bereid je voor op Core Web Vitals

Een van de populairste onderwerpen in de branche op dit moment is ongetwijfeld Core Web Vitals , de nieuwe update van Google-rangschikkingsfactoren die in mei 2021 wordt verwacht. Maar moeten technische SEO’s zich daar echt zorgen over maken?

De experts zeggen ja, maar om als een team te werken om ze aan te spreken en je SEO-stem te laten horen. Alexis Sanders zegt het zo: “De update van de pagina-ervaring bestaat uit Core Web Vitals, mobielvriendelijkheid, webapp-beveiliging en het verwijderen van interstitials. Ongeacht hoe teams zijn gestructureerd, om vooruitgang te boeken, is een breed scala aan talenten nodig, waardoor SEO een meer betrokken plaats aan tafel krijgt, aangezien deze elementen onze bedrijfsresultaten beïnvloeden. ”

Bij de prioritering wat te concentreren op, zorg ervoor dat het verbeteren van het terrein snelheid is op de top van de lijst.

“Als je in 2021 maar aan één gebied van technische SEO werkt, maak er dan sitesnelheid van”, adviseert Kick Point-president Dana DiTomaso. “Sitesnelheid is een van die geweldige onderdelen van technische SEO waarvan het voordeel niet alleen voor zoekmachines is, maar ook voor de mensen die uw website bezoeken. Onthoud dat niet iedereen naar uw website komt met de nieuwste technologie en de snelste internetverbinding. ”

Gevraagd naar hun favoriete manieren om te optimaliseren, hebben de experts het volgende voorgesteld:

  1. Gebruik een netwerk voor het leveren van inhoud, zoals cloudflare.com.
  2. Implementeer server-side caching voor opmaak- en ontwerpmiddelen zoals CSS en JavaScript, en minimaliseer het aantal individuele verzoeken voor elke pagina door CSS en JavaScript in lijn te brengen.
  3. Optimaliseer mediabestanden door ze te converteren naar de volgende generatie formaten en te comprimeren voor grootte en gebruik van gegevens.
  4. Gebruik tools zoals BuiltWith, Wappalyzer en Lighthouse om te onderzoeken welke scripts van derden op een pagina zijn geladen en verwijder ze als je ze niet langer nodig hebt, of verplaats er zoveel mogelijk naar een tagbeheertool.
  5. Focus op optimalisatie van beeldprestaties .
  6. Werk samen met analyses en andere interne teams om processen en verwachtingen vast te stellen voor het toevoegen en verwijderen van tags.
  7. Stel vroeg in het ontwikkelingsproces eisen en verwachtingen op rond paginasnelheid.

Door nu problemen met de snelheid en bruikbaarheid van de site aan te pakken, kun je betere weersvoorspellingen krijgen die worden veroorzaakt door Core Web Vitals.

3. Gebruik schema en gestructureerde gegevens strategisch

Om ervoor te zorgen dat crawlers de inhoud van hun sites kunnen lezen, indexeren en aan zoekers kunnen aanbieden, vertrouwen veel SEO’s op gestructureerde gegevens en schemakaders om alles te organiseren – en dat zou ook moeten. Maar bij het implementeren van gestructureerde gegevens zijn de experts het erover eens: zorg ervoor dat u deze gebruikt om specifieke doelen te bereiken, en niet alleen omdat u dat kunt.

“Sommige gestructureerde gegevens hebben een materiële impact op de zoekresultaten of hoe Google een site kan verwerken en begrijpen, terwijl andere gestructureerde gegevens totaal niet relevant zijn voor een bepaalde site of geen meetbare impact hebben”, zegt dr. Pete. “We moeten gestructureerde gegevens gebruiken met een duidelijke intentie en een duidelijk doel om resultaten te zien.”

Lily Ray is het daarmee eens en wijst op het debat over het onderwerp schema in de branche:

“Er is een breed scala aan meningen over dit onderwerp binnen de SEO-gemeenschap, waarbij sommige SEO’s ‘alle dingen willen markeren’ en anderen niet geloven dat schema belangrijk is als het geen Rich Results genereert. Persoonlijk pas ik graag gestructureerde gegevens toe als ik denk dat het zoekmachines meer context kan bieden over de entiteiten op de websites van onze klanten, zelfs als dat schema geen Rich Results genereert. Ik ben bijvoorbeeld van mening dat het toevoegen van schema-attributen die gerelateerd zijn aan je merk en je auteurs een goede benadering is om informatie in de Kenniskaart van Google te versterken. ”

De afhaalmaaltijd? Krijg duidelijkheid over uw doelen en implementeer gestructureerde gegevens als dit zinvol is voor uw strategie, maar markeer niet alle dingen als dit onnodig werk voor u en uw team oplevert zonder de resultaten te behalen die u zoekt voor.

4. Maak gebruik van automatisering om dingen voor elkaar te krijgen

Opkomende technologieën blijven niet altijd lang genoeg bestaan ​​om nuttig te worden, maar een innovatie die niet snel zal verdwijnen, is het gebruik van talen zoals Python om verschillende workflows te helpen automatiseren, zoals data-analyse en onderzoek.

“De technische SEO-industrie is de afgelopen jaren explosief gegroeid met nieuwe ideeën en innovaties, vooral met betrekking tot het analyseren van gegevens op schaal en het automatiseren van SEO-processen, wat ertoe heeft geleid dat programmeertalen zoals Python in de schijnwerpers komen te staan”, zegt Lily Ray.

Waarom is automatisering belangrijk? Het kan niet alleen uw dagelijkse werk gemakkelijker en gestroomlijnder maken, het kan ook positieve effecten hebben op uw bedrijf.

“Ik denk nog steeds dat het verbeteren van de tijd die nodig is om de taak af te ronden (prestatie-optimalisatie) de kern is van elk bedrijf”, zegt Miracle Inameti-Archibong, het hoofd SEO bij Erudite. “Niet alleen vanwege de update van de pagina-ervaring die in mei komt, maar omdat het alle kanalen beïnvloedt en rechtstreeks van invloed is op de bedrijfsresultaten (verkoop, leads), en dat is waar de belangrijkste besluitvormers in geïnteresseerd zijn.”

Onderzoek in 2021 manieren waarop automatisering u kan helpen om zowel uw technische SEO als bredere bedrijfsdoelen effectiever te bereiken.

5. Vergeet analyse en rapportage niet

SEO-succes is incrementeel en geleidelijk, en het duurt meestal maanden tot jaren voordat u definitief kunt aantonen hoe het werk dat u hebt gedaan, zijn vruchten heeft afgeworpen. Maar als er iets misgaat? Nou, Dr. Pete heeft de perfecte analogie: “De waarheid is dat technische SEO vaak hetzelfde is als afwassen – niemand geeft je er veel eer voor, maar ze merken het zeker wanneer je iets kapot maakt.”

Hoewel technische SEO de basis is voor al het andere SEO-werk, zullen uw niet-SEO-collega’s en managers waarschijnlijk meer opletten wanneer er iets misgaat dan wanneer het goed gaat. Om dit probleem te verhelpen, stelt hij voor om ‘ijdelheidscijfers’, zoals geïndexeerde pagina’s, te vermijden en in plaats daarvan ‘te laten zien hoe een duidelijk actieplan heeft geleid tot verbeteringen in relevante ranglijsten, verkeer en verkopen’.

Zorg ervoor dat u vanaf het begin van elke campagne specifieke statistieken en doelen beschrijft, die u zullen helpen bij het sturen van uw inspanningen en u een eenvoudiger raamwerk bieden voor het rapporteren van zaken langs de lijn. En vergeet niet rekening te houden met externe krachten die uw resultaten kunnen beïnvloeden.

“Organisch verkeer kan worden beïnvloed door veel externe factoren of door uw andere, niet-technische SEO-campagnes”, zegt Tom Capper, Senior Search Scientist van Moz (zeg dat vijf keer zo snel). “Tactieken zoals SEO split-testing of, op een meer primitief niveau, contrafeitelijke prognoses , kunnen in veel gevallen helpen om deze effecten te isoleren, en gelukkig hebben technische veranderingen een snellere, directere impact dan sommige andere soorten veranderingen die niet zie geen resultaten tot de volgende kernupdate. ”

Onthoud dus bij het analyseren en rapporteren: kwantiteit is niet altijd kwaliteit, en zorg ervoor dat u een volledig beeld heeft voordat u inzichten vergaart.

Gevolgtrekking

Hoewel de kern van uw technische SEO-werk hetzelfde blijft in 2021, is er volop gelegenheid om basisvaardigheden op te bouwen en te verbeteren, gestructureerde gegevens en automatisering te implementeren, de manier waarop u uw resultaten analyseert en rapporteert te verduidelijken en plannen te maken voor Core Web Vitals. effect hebben. En hoewel technisch werk soms isolerend kan aanvoelen, onthoud dat samenwerking tussen teams de sleutel tot succes is en dat je deel uitmaakt van een gemeenschap van SEO’s met vergelijkbare doelen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *