Facebook en IOS 14

Facebook-adverteerders klauteren als gevolg van

Apple’s iOS 14-update . Dit heeft invloed op vrijwel elk aspect van onze advertenties, op een aantal manieren die nog niet duidelijk zijn. Maar een van de belangrijkste: een negatieve invloed hebben op Facebook-advertentiedoelgroepen.

Laten we eens nader bekijken hoe en waarom iOS 14 van invloed is op de samenstelling en grootte van uw doelgroepen.

The Vague en niet volledig uitgelegd

Terwijl ik dit typ, weten we dat de iOS 14-update een negatieve invloed zal hebben op uw remarketingdoelgroepen. Van Facebook :

Naarmate meer mensen zich afmelden voor tracking op iOS 14-apparaten, wordt de grootte van uw app verbindingenBinnen uw advertentieset kunt u de targeting verder verfijnen door een link toe te voegen aan een pagina, app of gebeurtenis die u beheert.Klik op het woord om de volledige beschrijving te lezen, app-activiteit Aangepaste doelgroepenEen aangepaste doelgroep voor app-activiteit is een doelgroep die wordt gebruikt voor advertentietargeting van mensen die uw app hebben gelanceerd of specifieke acties hebben ondernomen tijdens het gebruik ervan.Klik op het woord om de volledige beschrijving te lezen, en website aangepaste doelgroepenEen aangepaste doelgroep van een website matcht mensen die uw website bezoeken met mensen op Facebook. U kunt vervolgens advertenties maken om aan die doelgroep te laten zien.Klik op het woord om de volledige beschrijving te lezen kan afnemen.

Details zijn beperkt. Mijn overtuiging is dat Facebook nog niet helemaal duidelijk is wat de volledige impact zal zijn. Er zijn een aantal dingen die zouden moeten bijdragen aan kleinere en onvolledige remarketingdoelgroepen …

Vertraagde rapportage

We zijn gewend geraakt aan realtime rapportage. Wanneer er een conversie plaatsvindt, wordt deze vrij snel weergegeven in Advertentiebeheer. Dit zal voor veel iOS 14-gebruikers niet het geval zijn.

Als u advertenties weergeeft die uw iOS-app promoten, is deze afhankelijk van het SkAdNetwork. Het kan Apple tot drie dagen kosten om die gegevens te verzenden.

Als een gebruiker ervoor kiest om zijn gegevens niet te delen wanneer hij de Facebook-appfamilie opent, worden conversiegegevens van mobiel internet ook tot drie dagen vertraagd (en mogelijk niet beschikbaar voor het targeten van doelgroepen – daarover later meer).

Als het om adverteren gaat, betekent dit dat remarketingdoelgroepen niet volledig in realtime worden bijgewerkt.

Beperkte rapportage: meting van geaggregeerde gebeurtenissen

Wanneer een gebruiker ervoor kiest om zijn gegevens niet te delen met de Facebook-appfamilie, heeft dit ook invloed op de hoeveelheid rapportage. Voor dit gebruikerssegment komt Aggregated Event Measurement in het spel, wat resulteert in gedeeltelijke gebeurtenisrapportage.

Vanwege geaggregeerde gebeurtenismeting wordt alleen de gebeurtenis met de hoogste prioriteit gerapporteerd voor één bezoek. Beschouw bijvoorbeeld het volgende websitebezoek:

  • Een productpagina bezocht (ContentView-pixelgebeurtenis)
  • Een product toegevoegd aan het winkelwagentje van een klant (AddToCart pixel event)
  • Een aankoop voltooid (aankooppixelgebeurtenis)

Normaal gesproken zou dit gedrag resulteren in ten minste drie pixel gebeurtenissenMet pixelgebeurtenissen kunt u specifieke acties op uw website volgen die kunnen worden gebruikt voor rapportage, targeting en optimalisatie.Klik op het woord om de volledige beschrijving te lezen(zelfs vier, als u de standaard PageView-gebeurtenis opneemt). Maar voor dit gebruikerssegment wordt alleen de gebeurtenis met de hoogste prioriteit gerapporteerd: de aankoop.

Het resultaat is dat er minder gebeurtenissen zijn gemeld. Maar het is mogelijk dat deze gegevens alleen worden gebruikt voor rapportage, niet voor het targeten van doelgroepen. Voorlopig is Facebook niet duidelijk.

Andere mogelijke beperkingen afgeleid

Laten we teruggaan naar dat originele Facebook-citaat en het in stukjes opdelen.

Naarmate meer mensen zich afmelden voor tracking op iOS 14-apparaten

Dit suggereert dat wanneer iemand zich afmeldt, deze persoon mogelijk wordt uitgesloten van uw remarketingpubliek, zelfs als hun activiteit op de een of andere manier nog steeds wordt gerapporteerd.

de grootte van uw app-verbindingen, app-activiteit Aangepaste doelgroepen

Nogmaals, dit houdt verband met wanneer iemand zich afmeldt. Het SkAdNetwork zal resulteren in gegevens die worden geaggregeerd, beperkt en vertraagd – en dat heeft gevolgen voor alle gebruikers, of ze zich nu afmelden of niet. Maar hoewel geaggregeerde gegevens kunnen helpen om de leemte voor rapportage op te vullen, voelt het zeker alsof deze mensen niet beschikbaar zullen zijn voor Custom Audiences voor app-activiteit.

en de aangepaste doelgroepen van de website kunnen afnemen

Hierboven verwees ik naar hoe Facebook minder conversiegebeurtenissen op het mobiele web zal rapporteren en deze zullen worden vertraagd vanwege geaggregeerde evenementmeting. Suggereert dit ook dat een gebruiker die zich afmeldt, niet zal worden gebruikt in een aangepaste doelgroep van een website? De kwalificatie “kan” maakt het onduidelijk.

Kortom: wees voorbereid

Facebook vertelt ons dat onze app-activiteit en aangepaste doelgroepen op de website zouden moeten afnemen als gevolg van iOS 14. Hoeveel? Als een gebruiker die zich afmeldt, wordt weggelaten uit het publiek, kan dat veel zijn – tenminste als je een groot iOS-publiek hebt.

Waarom is een vertraagd, onvolledig en kleiner remarketingpubliek een probleem? Ten eerste het voor de hand liggende punt dat u iedereen wilt bereiken die zich in een publiek zou moeten kwalificeren. Een kleiner, zeer relevant publiek betekent minder effectieve advertenties wanneer u uw meest relevante groep mensen bereikt.

Maar het is ook een probleem van uitsluiting. Wanneer u een product promoot, wilt u degenen uitsluiten die het al hebben gekocht. Als die gegevens vertraging oplopen, blijft u zich tot drie dagen na aankoop op een klant richten. Als ze zich afmelden, kunt u ze mogelijk helemaal niet uitsluiten – in ieder geval van aangepaste doelgroepen voor website- en app-activiteit.

Het resultaat is afval. Afval is de grootste vijand van een adverteerder. Niemand wil geld weggooien. We proberen onze targeting en uitsluitingen strak te houden om dit te voorkomen.

Als uw publiek voornamelijk Android is, projecteer ik dat de impact van veranderingen zal worden gefocust attributieEen attributievenster is het aantal dagen tussen het moment waarop een persoon uw Facebook-advertentie heeft bekeken of erop heeft geklikt en vervolgens actie heeft ondernomen.Klik op het woord om de volledige beschrijving te lezen, rapportage en optimalisatieHoe u de impact optimaliseert die uw Facebook-advertentie ziet. Facebook laat uw advertentie zien aan mensen die waarschijnlijk de door u gewenste actie zullen uitvoeren.Klik op het woord om de volledige beschrijving te lezen. Het lijkt erop dat het publiek normaal zou blijven bouwen voor niet-iOS-gebruikers.

Wat moeten we doen?

Dit is iets dat we allemaal zullen voelen als we gaan. Hoeveel zal uw publiek afnemen? Hoeveel van een probleem zal het veroorzaken?

Persoonlijk zal ik deze aangepaste doelgroepen van websites blijven gebruiken voor targeting en uitsluitingen. Ik zal echter ook vasthouden aan mijn langetermijnstrategie om alle mogelijke methoden te gebruiken die tot mijn beschikking staan.

Als ik bijvoorbeeld iemand uitsluit die zich ergens voor heeft geregistreerd, sluit ik hem op drie manieren uit:

  • Facebook Lead Form Custom AudienceMet aangepaste doelgroepen voor leadformulieren kunt u doelgroepen maken van mensen die zich bezighouden met uw Facebook-leadadvertentieformulieren voor gebruik bij advertentietargeting.Klik op het woord om de volledige beschrijving te lezen (als hoofdadvertenties worden gebruikt)
  • Website Aangepast publiek van bedankpagina of evenement
  • E-mail / gegevensbestand Aangepast publiek

Als sommige van mijn meest gebruikte remarketingdoelgroepen hierdoor te klein worden om te targeten, moet ik misschien overwegen om ze iets breder te maken.

Jouw beurt

Hoe plant u kleinere remarketingdoelgroepen als gevolg van iOS 14

Bron: Jon Loomer