Instagram test nieuwe videoadvertenties

Instagram test nieuwe videoadvertenties die je ervan weerhouden verder te scrollen

Videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen in uw belangrijkste Instagram-feed? Hoe zou dat werken?

Volgens verschillende rapporten test Instagram momenteel een nieuw videoadvertentieformaat dat gebruikers ervan weerhoudt om in de hoofdfeed van de app te scrollen totdat ze een videoadvertentie hebben bekeken.

Advertenties die niet kunnen worden overgeslagen op Instagram

Zoals je kunt zien in dit voorbeeld , gedeeld door fotograaf Dan Levy , verschijnen de nieuwe in-feed advertentieblokken van Instagram met een timer onderaan, en kun je niet voorbij de advertentie scrollen totdat de timer afloopt.

Hier volgt een uitleg van hoe de nieuwe advertentieblokken werken:

Advertenties die niet kunnen worden overgeslagen op Instagram

Zoals Instagram uitlegt, moet je de advertentie eigenlijk bekijken voordat je kunt blijven scrollen, dus dit zijn in wezen niet over te slaan videoadvertenties in IG-vorm.

Wat, zoals je je kunt voorstellen, niet zo goed valt bij Instagram-gebruikers.

De videoadvertenties van YouTube die niet kunnen worden overgeslagen, worden al lang genoemd als een belangrijke reden waarom mensen advertentieblokkers downloaden , omdat er weinig dingen vervelender zijn op internet dan gedwongen worden om storende, allesomvattende promoties te bekijken voor dingen waarin u niet geïnteresseerd bent.

Idealiter zou de digitale advertentietargeting in deze fase zo gevorderd zijn dat het targetingelement minder een probleem is, maar in werkelijkheid is er geen manier om altijd de juiste advertentie aan de juiste gebruiker weer te geven. Je krijgt dus van tijd tot tijd willekeurige promo’s te zien, vooral van grote merken, en dit nieuwe formaat zou een andere manier bieden om dergelijke berichten door je strot te dwingen terwijl je door Instagram scrollt.

Waar ik vanuit merkperspectief de voordelen van kan begrijpen, in termen van exposure, getimede plaatsing, enz. Maar voor gebruikers niet zozeer.

Dus waarom zou Instagram het doen?

Nu je belangrijkste Instagram-feed voor de helft gevuld is met door AI aanbevolen inhoud van profielen die je niet volgt, voornamelijk korte Reels-videoclips, biedt dat een geweldige kans voor Meta om meer promoties toe te voegen, want als 50% van de inhoud in uw feed afkomstig is van profielen die u toch niet volgt, u zult niet zo worden beledigd door advertenties in die stream.

Maar over het scroll-stoppende gedeelte ben ik niet zo zeker.

Nogmaals, de advertenties van YouTube die niet kunnen worden overgeslagen zijn zo vervelend dat YouTube nu nieuwe maatregelen heeft moeten implementeren om te voorkomen dat mensen advertentieblokkers gebruiken om ze door te laten.

Mensen houden er niet van om tegengehouden te worden en gedwongen te worden om promoties te bekijken, maar misschien, als ze effectief blijken, zal de waarde voor Meta’s advertentieactiviteiten zwaarder wegen dan de ontevredenheid van de gebruikers.