Google heeft een reeks nieuwe advertentie-updates aangekondigd als onderdeel van de NewFronts-presentatie van 2024, waaronder uitgebreide plaatsingsopties, verbeterde tools voor het bijhouden van gegevens en op AI gebaseerde doelgroepcreatie.

Ten eerste heeft Google aangekondigd dat het zijn relaties met streamingproviders, waaronder Disney, Paramount, NBCUniversal en Warner Bros., uitbreidt, wat meer plaatsingsopties voor uw campagnes zal bieden.

Google kondigde vorige maand voor het eerst uitgebreide plaatsingen op Disney+ aan en wil nu meer streamingplaatsingen aan de mix toevoegen.

In wezen stelt dit videoadverteerders in staat hun advertenties ook weer te geven op de inhoud die op deze platforms wordt gepresenteerd, wat een groter bereik en meer targetingopties voor uw campagnes mogelijk maakt.

Voortbouwend op dit element voegt Google ook ‘Instant Deals’ toe, waarmee marketeers aangepaste deals met topuitgevers kunnen sluiten vanuit de Display & Video 360-interface.

Volgens Google :

“Deze koopmethode is vandaag al beschikbaar voor YouTube-plaatsingen met grote impact, zoals YouTube Select en Masthead. En binnenkort zullen bureaus toegang kunnen krijgen tot diezelfde plaatsingen met niet-gegarandeerde deals, voor een nog grotere budgetflexibiliteit. Bovendien breiden de instant deals zich uit buiten YouTube naar grote uitgevers als Disney.”

Er wordt ook een nieuwe tool ‘Commitment Optimizer’ geïntroduceerd waarmee u uw advertentievoorraadmix kunt optimaliseren.

Google wil ook voortbouwen op zijn  gegevensmatchingproces voor Publisher Advertiser Identity Reconciliation (PAIR), door open standaarden voor PAIR te bouwen en het PAIR-protocol bij te dragen aan het IAB Tech Lab.

Ten slotte wil Google ook meer AI integreren in het advertentiecreatieproces, door adverteerders in staat te stellen hun doelgroepen te definiëren via conversatieprompts.

Google AI-doelgroepcreatie

“Beschrijf je ideale doelgroep en doelgroeppersona genereert direct een combinatie van doelgroepsegmenten die aansluit bij jouw doelen. Deze tool helpt bureaus eenvoudig de juiste doelgroeplijsten te selecteren uit duizenden opties, terwijl ze ook nieuwe, veelbelovende doelgroepen ontdekken om het bereik te vergroten en betere resultaten voor klanten te leveren.”

Google zegt dat het systeem suggesties zal doen om uw targeting te verfijnen, maar adverteerders zullen altijd de volledige controle hebben over hun uiteindelijke targeting en plaatsing.

Audience persona wordt later deze zomer gelanceerd, te beginnen met Google-doelgroep- en demografische segmenten.

Dit zijn enkele interessante overwegingen, waarbij met name conversatieaanwijzingen voor doelgroeptargeting veel potentieel bieden om marketeers te helpen zich op de juiste doelgroep te concentreren.

Hoewel elk een verschillend waardeniveau zal hebben voor verschillende merken.

U kunt hier meer lezen over de nieuwste videoadvertentie-updates van Google .