Google uitrol van de kernupdate maart 2024 is nu voltooid

De eerste kernupdate van 2024 werd op 19 april uitgerold. Dit was een behoorlijk grote update, maar overlapte met andere grote veranderingen, wat leidde tot een vermindering van 45% in nutteloze inhoud.

De kernupdate van maart 2024 van Google is nu klaar met uitrollen, deze begon op 5 maart 2024 en werd 45 dagen later voltooid, op 19 april 2024. Dit was een grote kernupdate, waarbij Google zei dat deze kernupdate complexer is en wijzigingen inhoudt meerdere kernsystemen, terwijl ook de zelfstandige, nuttige inhoudsupdate wordt beëindigd.

Google vertelde ons pas op 26 april, 52 dagen nadat de uitrol begon, dat deze op 19 april eindigde.

Een woordvoerder van Google vertelde ons: “Terwijl de internet- en spamtactieken zich blijven ontwikkelen, zullen we blijven werken aan het terugdringen van niet-originele inhoud van lage kwaliteit in Zoeken. Zoals altijd waarderen en moedigen we feedback van zowel gebruikers als site-eigenaren aan.” Google heeft toegevoegd:

De verbeteringen in de rangschikking van de kernupdates van maart , waarmee spam en inhoud van lage kwaliteit op Zoeken zijn aangepakt, zijn nu uitgerold. Ter herinnering: op 5 maart hebben we een aantal betekenisvolle verbeteringen aan onze kernsystemen gelanceerd, evenals verschillende updates van ons spambeleid, om de inhoud die voor zoekmachines op Zoeken wordt gemaakt, te verminderen. 

45% reductie. Google vertelde ons oorspronkelijk dat er een vermindering van 40% zou zijn in de inhoud van lage kwaliteit en nutteloos. Nou, nu zei Google dat het uiteindelijk dichter bij de 45% lag.

Een woordvoerder van Google zei: “De updates hebben geleid tot grotere kwaliteitsverbeteringen dan we aanvankelijk dachten. Je ziet nu 45% minder niet-originele inhoud van lage kwaliteit in de zoekresultaten, vergeleken met de verbetering van 40% die we voor dit werk hadden verwacht.”

Andere veranderingen. Google heeft ook de Helpcentrum-pagina bijgewerkt, waarin wordt beschreven hoe site-eigenaren problemen met de daling in de Google-zoekpositie kunnen opsporen.

Feedback. Google heeft ook een nieuw feedbackformulier gemaakt voor wijzigingen in de ranking van sites die u graag wilt laten beoordelen door het team van Google Zoeken.

Overlappende updates. Google heeft ook de spamupdate van maart 2024 uitgerold, die op 5 maart begon en op 20 maart werd voltooid . Google heeft ook een  hele reeks handmatige acties uitgebracht met betrekking tot pure spamproblemen nadat deze updates waren uitgerold. Ten slotte heeft Google gedurende deze periode de belangrijkste webvitalen gewijzigd om INP te gebruiken in plaats van FID .

Omdat er zoveel overlappende wijzigingen zijn doorgevoerd, is het moeilijk vast te stellen welke wijziging in Google van invloed kan zijn geweest op de prestaties van uw site op Google Zoeken.

Meer over de kernupdate van maart 2024. “De kernupdate van maart 2024 is een complexere update dan onze gebruikelijke kernupdates, die wijzigingen in meerdere kernsystemen met zich meebrengt. Het markeert ook een evolutie in de manier waarop we de bruikbaarheid van inhoud identificeren”, schreef Chris Nelson van Google .

Elizabeth Tucker, Director of Product, Search bij Google, vertelde Search Engine Land dat de update de nutteloze inhoud op Google Zoeken met 40% zal helpen verminderen. Maar Google heeft dat aantal bijgewerkt naar 45%.

  • “We verwachten dat de combinatie van deze update en onze eerdere inspanningen gezamenlijk de niet-originele inhoud van lage kwaliteit in de zoekresultaten met 40% zal verminderen”,  schreef Tucker .

Deze update bevat, in tegenstelling tot sommige eerdere kernupdates, verbeteringen aan verschillende componenten van het algehele kernsysteem. Deze kernupdate van maart zal meerdere updates bevatten, aangezien deze update verschillende systemen binnen de kernupdate betrof, heeft Google de afgelopen weken besloten om updates naar die kernsystemen uit te brengen.

Google zei dat deze update heeft verfijnd hoe het begrijpt welke webpagina’s “niet nuttig zijn, een slechte gebruikerservaring hebben of het gevoel hebben dat ze voor zoekmachines zijn gemaakt in plaats van voor mensen.” Dit “zou sites kunnen omvatten die voornamelijk zijn gemaakt om aan zeer specifieke zoekopdrachten te voldoen”, voegde Google eraan toe.

Met deze kernupdate van maart 2024 stopt Google met het aankondigen van nieuwe  nuttige inhoudsupdates , aangezien het nuttige inhoudssysteem is opgenomen in het kernupdatesysteem.

De laatste nuttige inhoudsupdate, de  nuttige inhoudsupdate van september 2023,  was een grote update die gevolgen had voor verschillende sites. Hopelijk zullen sommige getroffen sites verlichting zien van deze kernupdate van maart 2024, maar dat is op dit moment moeilijk te zeggen. De classificatie voor het nuttige inhoudssysteem is herzien en is nu ingebed in de kernupdate van maart 2024.

Mordy Oberstein schreef over de woede van deze kernupdate van maart en noemde deze niet lineair.

Wat te doen als je geraakt wordt.  Google heeft advies gegeven over waar u rekening mee moet houden als u in het verleden negatieve gevolgen ondervindt van een kernupdate. Google heeft hier niet echt veel nieuw advies gegeven.

Kortom, schrijf nuttige inhoud voor mensen en niet om te scoren in zoekmachines.

Eerdere kernupdates.  Hier is een tijdlijn en onze berichtgeving over recente kernupdates:

Waarom het ons uitmaakt. Het is van cruciaal belang dat alle merken, bedrijven en organisaties zich bewust zijn  van updates van het Google-algoritme,  omdat ze van invloed kunnen zijn op hoe uw site presteert in de zoekresultaten. Elke wijziging in de ranglijst als gevolg van een kernupdate – positief of negatief – kan van invloed zijn op uw organische verkeer, conversies en inkomsten.

Door te weten wanneer Google deze updates doorvoert, kunnen site-eigenaren weten of fluctuaties in het verkeer het gevolg zijn van een wijziging aan de site of iets dat Google heeft gewijzigd met zijn ranking-algoritme.