Tools

Waar vindt je de beste stock foto site

20 van de beste gratis Stock Foto Websites voor royalty-vrije afbeeldingen

1. Negatieve ruimte

Vrije stock foto door Negative Space

Negative Space biedt elke week nieuwe gratis stockfoto’s aan. Alle foto’s worden gedeeld zonder copyright-beperkingen, wat betekent dat je ze kunt gebruiken hoe je wilt.

Van architectuur tot technologie, de voortdurend groeiende verzameling afbeeldingen van Negative Space is er een waar je steeds weer achter zult komen. Het beste gedeelte? U kunt eenvoudig door de galerij met foto’s filteren. Deze foto’s kunnen worden gesorteerd op categorie, de positie van de kopieerruimte en de kleur.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

2. Dood aan voorraad

Dood aan Voorraadbeeld van een mens op laptop

Toen oprichters en fotografen, Allie en David, zagen hoe uitdagend het was voor bedrijven, bloggers en creatievelingen om gratis afbeeldingen van hoge kwaliteit te vinden die bij hun ‘vibe en stam’ pasten, stapten ze erin.

Dientengevolge werd Death to Stock geboren. Verzend eenvoudig uw e-mail en geniet elke maand van een nieuwe reeks foto’s die in uw inbox wordt afgeleverd.

Als je wat extra budget te besteden hebt, biedt Death to Stock ook een Premium-lidmaatschap voor $ 15 / maand of $ 180 per jaar. Het leuke aan het betaalde lidmaatschap is dat een percentage van de winst wordt gebruikt voor het financieren van fotografie-uitstapjes en andere creatieve projecten om ervoor te zorgen dat de bron vooruit blijft gaan.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

3. Picjumbo

Gratis stock foto van Picjumbo

Heb je gratis afbeeldingen nodig voor je volgende websiteontwerp of blogbericht? Zoek niet verder dan picjumbo.

Er worden dagelijks nieuwe foto’s toegevoegd en er is een brede selectie afbeeldingen van hoge kwaliteit voor verschillende onderwerpen.

De fotograaf, Vicktor, biedt ook unieke betaalde pakketten voor bloggers, ontwerpers en bureaus (vanaf $ 10 per maand), evenals een handige plug-in voor Photoshop en Sketch voor slechts $ 7,99.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

4. Stokpic

Stokpisch beeld van een groep mensen die tijdschriften buiten lezen

Fotograaf Ed Gregory serveert elke twee weken 10 nieuwe foto’s die u op uw website kunt gebruiken, als onderdeel van een sjabloon, in een advertentie en … nou ja, vrijwel overal.

Je kunt hier zijn laatste 100 foto’s bekijken , of bladeren door categorieën zoals landschappen, mensen en technologie totdat je de perfecte pasvorm hebt gevonden.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

5. Kabo-compics

Gratis stockfoto van Kaboompics

Karolina, een webdesigner uit Polen, is het creatieve oog achter deze geweldige bron voor foto’s van hoge kwaliteit. Van mode tot eten tot landschappen, haar foto’s behandelen verschillende scenario’s. En gebruikers hebben de vrijheid om ze te gebruiken voor alles wat ze willen – commercieel of niet.

Hoewel er geen formele toewijzingsvereisten zijn, vraagt ​​Karolina u om indien mogelijk een fotokrediet op te nemen met een link naar de site. Dit verzoek zal haar helpen de website te laten groeien en op haar beurt nog meer geweldige foto’s te bieden die iedereen kan gebruiken.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

6. Opstarten Stock Foto’s

Gratis stock foto van Startup Stock Photos

“Neem ze mee, deze dingen zijn gratis. Ga. Maak iets.”

Met een Twitter-slogan zoals deze, is het moeilijk om niet op te scheppen wat Startup Stock Photos te bieden heeft.

Hoewel de naam specifiek is voor startups, zijn er tal van professionele opties om te gebruiken, ongeacht in welke branche u actief bent.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

7. Freerange

Freerange stock beeld van een persoon die aantekeningen maakt

Alle foto’s op de Freerange-website zijn afkomstig van een pool van interne fotografen, evenals een groeiende gemeenschap van externe bijdragers.

Er is niet alleen veel om uit te kiezen, maar ook de foto’s zijn van goede kwaliteit: “Afbeeldingen die direct (in eigen beheer) door Freerange Stock worden geleverd, zijn op twee manieren te maken: ze worden ofwel digitaal gefotografeerd op Canon DSLR-camera’s of ze zijn een hoge resolutie (4000 dpi) Nikon-scan van een originele 35-mm dia, “volgens het gedeelte ‘Over ons’van de site.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

8. LibreShot

Gratis stock afbeelding van LibreShot

Fotograaf en SEO-consultant Martin Vorel is de creatieve kracht achter de verbluffende foto’s die beschikbaar zijn op deze site.

Van pittige architectuurfoto’s tot levendige bloemen, Vorel’s fotocollectie bevat enkele van de meest unieke selecties die we tegenkomen.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

9. Fancy Crave

Fancy hunkeren stock beeld van groene druiven

Niet alleen zijn de foto’s op Fancy Crave vrij van copyrightbeperkingen, maar ze zijn ook behoorlijk opmerkelijk. (Kun je die groene druiven praktisch niet proeven?)

Het enige dat de fotograaf vraagt, is dat u de foto’s nooit als de uwe adverteert en geef toeschrijving wanneer en wanneer u kunt.

Met twee nieuwe foto’s die dagelijks worden geüpload om de zaken fris te houden, is dit een waardevolle bron voor geweldige foto’s als we er ooit een hebben gezien.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

10. Unsplash

Unsplash stock image.jpg

Unsplash serveert elke 10 dagen 10 nieuwe “doe wat je wilt” -foto’s.

Wat we het meest houden van deze bron is het unieke karakter van de foto’s. Met pagina’s op pagina’s om uit te kiezen, zult u geen enkele lastige, “lachend baas schuddende handen met mannelijke werknemers” -opnamen tegenkomen.

Om nog maar te zwijgen, elke foto die op Unsplash is gepubliceerd, is gelicentieerd onder Creative Commons Zero, waarmee gebruikers de vrijheid hebben om alle foto’s zonder toestemming of toeschrijving te kopiëren, wijzigen, distribueren en gebruiken.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

11. StockSnap.io

Gratis stockfoto van StockSnap.io

StockSnap.io beweert trots dat het “niet jouw typische waardeloze stockfotosite is.” En we waren het daar niet meer mee eens.

In feite is de selectie zo interessant en veelzijdig dat het bijna te gemakkelijk is om “in het konijnenhol te vallen” en later tot vijftig-en-dan-rollen te komen.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

12. SplitShire

SplitShire voorraadbeeld van een computer

SplitShire biedt een heleboel geweldige gratis foto’s die u kunt gebruiken zonder commerciële beperkingen. Powered by Italian photographer Daniel Nanescu, alle beschikbare afbeeldingen op de website zijn “met liefde gemaakt” – en dat is te zien.

Van prachtige portretten tot slanke werkstations, we hebben het gevoel dat u geen problemen zult hebben om de perfecte foto te vinden voor uw volgende project of blogpost.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

13. Het leven van Pix

Life of Pix.jpg

Life of Pix is ​​het adres van Leeroy Advertising Agency in Montreal (en zijn netwerk van getalenteerde fotografen) en bevat een aantal fantastische foto’s met een hoge resolutie.

Alle afbeeldingen zijn gedoneerd aan het publieke domein en zijn beschikbaar voor persoonlijk en commercieel gebruik.

Alsof dat nog niet genoeg was, heeft Life of Pix ook een tegenhanger, Life of Vids. Volgens zijn website biedt Life of Vids wekelijks gratis videofilmpjes, clips en loops. Net als de afbeeldingen bevat de video-inhoud geen auteursrechtelijke beperkingen en kan deze eenvoudig worden gedownload op zijn Vimeo-account.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

14. Pexels

Pexels afbeelding van cupcakes

Deze foto’s zijn zorgvuldig uitgekozen uit een groot aantal gratis afbeeldingen om ervoor te zorgen dat u alleen het beste van het beste krijgt.

Alle foto’s die de cut maken, vallen onder de Creative Commons Zero-licentie, wat betekent dat ze gratis zijn voor persoonlijk en commercieel gebruik zonder dat daarvoor een toeschrijving vereist is. En dankzij de zoekfunctionaliteit is het opvoeren van de juiste foto voor uw volgende project supergemakkelijk.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

15. HubSpot

HubSpot stock photo collage.jpg

Je dacht toch niet dat we je zouden laten hangen, of wel?

Toen we merkten dat er een tekort was aan gratis foto’s van goede kwaliteit die beschikbaar waren voor marketeers en creatievelingen, besloten we om enkele van onze eigen foto’s op te zetten.

Bekijk de volgende collecties om uw oplossing te krijgen:

16. Gratisgrafie

Gratisography image.jpg

Met wekelijks toegevoegde nieuwe foto’s is Gratisography een geweldige website die foto’s met een hoge resolutie weergeeft die onder de Creative Commons Zero-licentie vallen.

Alle foto’s zijn gemaakt door Ryan McGuire, een “grillig creatieve visuele artiest, gevestigd in Ithaca, NY.” En hoewel deze foto’s een beetje eigenzinniger zijn (we hebben het hier allemaal over monster-voetenpantoffels tot Vespa’s tot bananen), ze zijn volledig bruikbaar voor het juiste project.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

17. Jay Mantri

Jay_Mantri

Ontwerper Jay Mantri heeft een indrukwekkende galerij met professionele, kwaliteitsafbeeldingen voor u en mij … en alle anderen opgebouwd.

Als ik de foto’s van Mantri in één woord zou moeten beschrijven, zou het ‘schilderachtig’ zijn. Maar neem het niet alleen op mijn woord. Ga het zelf zien.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

18. ISO Republiek

ISO-republiek stock beeld

De missie van ISO’s Republic is om “afbeeldingen van hoge kwaliteit te leveren die kunnen worden gebruikt door ontwerpers, ontwikkelaars, bloggers, marketeers en socialemediateams.”

En het enige dat u hoeft te doen, is één snelle scan van de website om te weten dat hij erin slaagt om precies dat te doen. (Zozeer zelfs dat het moeilijk te geloven is dat de afbeeldingen gratis zijn)

Voor mensen die toegang zoeken tot meer exclusieve gratis foto’s, nodigt ISO Republic je uit om je aan te melden voor de e-maillijst en foto’s rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

19. Nieuwe oude voorraad

Nieuwe oude voorraad zwart-wit afbeelding

Wie kan een goede zwart-witfoto weerstaan?

Deze verzameling vintage foto’s komt uit het openbare archief via Flickr Commons. Volgens de website zijn de foto’s vrij van alle bekendeauteursrechtbeperkingen.

Dat gezegd hebbende, hoewel het waarschijnlijk is dat ze veilig kunnen worden gebruikt voor zaken als blogposts en heldenafbeeldingen, wil je eerst de rechten en het gebruik lezen voordat je ze voor elk type commercieel project gebruikt.

Klik hier om de volledige licentiegegevens te bekijken.

20. Pixabay

Pixabay.jpg

Pixabay fungeert als een opslagplaats voor een keur aan kwaliteitsfoto’s die zijn vrijgegeven onder Creative Commons CC0 in het publieke domein. De site is schoon en intuïtief, waardoor u gemakkelijk door de 780K + gratis foto’s, vectoren en illustraties kunt navigeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *